Якщо після приготування абрикосових заготовок на зиму у вас ще залишилися плоди, то використовуйте їх в якості інгредієнта ароматних літніх пирогів. У цій статті ми поділимося відразу декількома рецептами пирогів з абрикосами в духовці, які готуються на різній основі.
Заливний пиріг з абрикосами
Абрикосовий пиріг по цьому рецепту готується зі сметанною заливкою, а в його основі хрусткий корж з пісочного тіста , яке ви можете зробити самостійно за рецептами з сайту або купити його вже в готовому вигляді.
Інгредієнти: стиглі абрикоси - 480 м; сметана - 180 мл; яєчний жовток - 1 шт.; мед - 35 мл; пісочне тісто - 390 г; жменю фісташок для декору. Приготування Пісочне тісто розкачати в пласт, покрийте їм форму для випікання і наколіть по всій поверхні. Розмістіть основу підрум'янитися в розігрітій до 180 градусів духовці 15-18 хвилин. Поки основа запікається, візьміться за просту заливку для пирога, збивши разом сметану з медом і яєчним жовтком. У тарт з пісочного тіста викладіть половинки і очищених від кісточок абрикоса, залийте їх сметаною і поверніть назад в духовку на 45-50 хвилин. Прикрасьте пиріг подрібненими фісташками.
Пиріг з листкового тіста з абрикосами
Інгредієнти: пласт готового листкового тіста ; абрикоси - 8-10 шт.; вершкове масло - 115 г; цукровий пісок - 115 г; ванільна паста - за смаком; яйця - 2 шт.; яєчний жовток; мигдальна борошно - 85 м; пшеничне борошно - 35 р. Приготування Перед тим, як приготувати пиріг з абрикосами, готове листкове тісто розморозьте і перемістіть його в обрану форму, попередньо розкотивши і нарубав виделкою.
Основою простого мигдального крему стане звична кремова суміш зі збитого із цукром м'якого масла. До отриманої кремоподібної суміші додайте яйця і жовтки, не припиняючи збивання, а потім і ванільну пасту. Введіть в крем обидва види борошна і дрібку солі, залиште його застигнути в прохолоді.
Змастіть основу з тіста 2/3 крему, зверху викладіть шматочки абрикос і поставте все в духовку на 30-45 хвилин при 200
градусах. Подавайте пиріг з додатковою порцією крему.
Бісквітний пиріг з абрикосами
Інгредієнти: абрикоси - 390 г; яйця - 4 шт.; вершкове масло - 185 г; йогурт - 45 мл; цукровий пісок - 175 г; розпушувач - 1 ч. ложка; борошно - 145 р. Приготування У крем з збитого масла і цукру додайте яйця і йогурт, пропрацюйте масу міксером і всипте борошно з розпушувачем. Перелийте тісто у форму, зверху викладіть абрикоси і випікайте все при 180 градусах 45 хвилин.