Вернуться назад Распечатать

Пиріг з абрикосами в духовці

Пиріг з абрикосами в духовці
Якщо після приготування абрикосових заготовок на зиму у вас ще залишилися плоди, то використовуйте їх в якості інгредієнта ароматних літніх пирогів. У цій статті ми поділимося відразу декількома рецептами пирогів з абрикосами в духовці, які готуються на різній основі.

Заливний пиріг з абрикосами


Абрикосовий пиріг по цьому рецепту готується зі сметанною заливкою, а в його основі хрусткий корж з пісочного тіста , яке ви можете зробити самостійно за рецептами з сайту або купити його вже в готовому вигляді.
Інгредієнти:

  • стиглі абрикоси - 480 м;

  • сметана - 180 мл;

  • яєчний жовток - 1 шт.;

  • мед - 35 мл;

  • пісочне тісто - 390 г;

  • жменю фісташок для декору.


  • Приготування
    Пісочне тісто розкачати в пласт, покрийте їм форму для випікання і наколіть по всій поверхні. Розмістіть основу підрум'янитися в розігрітій до 180 градусів духовці 15-18 хвилин. Поки основа запікається, візьміться за просту заливку для пирога, збивши разом сметану з медом і яєчним жовтком. У тарт з пісочного тіста викладіть половинки і очищених від кісточок абрикоса, залийте їх сметаною і поверніть назад в духовку на 45-50 хвилин. Прикрасьте пиріг подрібненими фісташками.

    Пиріг з листкового тіста з абрикосами


    Інгредієнти:

  • пласт готового листкового тіста ;

  • абрикоси - 8-10 шт.;

  • вершкове масло - 115 г;

  • цукровий пісок - 115 г;

  • ванільна паста - за смаком;

  • яйця - 2 шт.;

  • яєчний жовток;

  • мигдальна борошно - 85 м;

  • пшеничне борошно - 35 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати пиріг з абрикосами, готове листкове тісто розморозьте і перемістіть його в обрану форму, попередньо розкотивши і нарубав виделкою.
    Основою простого мигдального крему стане звична кремова суміш зі збитого із цукром м'якого масла. До отриманої кремоподібної суміші додайте яйця і жовтки, не припиняючи збивання, а потім і ванільну пасту. Введіть в крем обидва види борошна і дрібку солі, залиште його застигнути в прохолоді.
    Змастіть основу з тіста 2/3 крему, зверху викладіть шматочки абрикос і поставте все в духовку на 30-45 хвилин при 200
    Пиріг з абрикосами в духовці
    градусах. Подавайте пиріг з додатковою порцією крему.

    Бісквітний пиріг з абрикосами


    Інгредієнти:

  • абрикоси - 390 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • вершкове масло - 185 г;

  • йогурт - 45 мл;

  • цукровий пісок - 175 г;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • борошно - 145 р.


  • Приготування
    У крем з збитого масла і цукру додайте яйця і йогурт, пропрацюйте масу міксером і всипте борошно з розпушувачем. Перелийте тісто у форму, зверху викладіть абрикоси і випікайте все при 180 градусах 45 хвилин.