Вернуться назад Распечатать

Пиріжки «Бомбочки» з помідорами і сиром – рецепт

Пиріжки «Бомбочки» з помідорами і сиром – рецепт
Нещодавно отримав популярність рецепт пиріжків «Бомбочек» з помідорами і сиром в народі охрестили російськими чебуреками , але готуються вони на манер пельменів: начинка розкладається порціями між двома шарами тіста, а потім пиріжки вирізаються склянкою, їх краю скріплюються разом, після чого «Бомбочки» обсмажують у фритюрі або запікають. З детальною технологією приготування цього простого блюда ви можете ознайомитися далі.

Пиріжки «Бомбочки» з помідорами і бринзою


Якщо ви не любите бринзу, то замінити солонуватий сир можна і звичайним твердим, м'яким козячим або плавленим – будь-яка варіація прекрасно уживається в рамках цього рецепта.
Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 365 г;

  • вода - 230 мл;

  • олія оливкова - 55 мл


  • Для начинки:

  • томати - 430 г;

  • бринза - 190 г;

  • часник - 2 зубки;

  • жменя зелені кропу.


  • Приготування
    Тісто для цих пиріжків готується також елементарно просто, як і начинка, досить з'єднати всі інгредієнти зі списку разом, злегка приправити і замісити все в густий ком. Розділіть ком тесту на дві частини, кожну розкачати і порціями викладіть поверх одного з пластів гірки начинки, що складаються з кружечка томата в основі, поверх якого розміщена терта бринза, змішана з часником і зеленню кропу. Накрийте пласт з начинкою рештою тестом і з допомогою вирубки, склянки, піали або чого завгодно відповідного розміру, виріжте пиріжки. Готуйте закуску у фритюрі, а рум'яні смажені пиріжки «Бомбочки» розміщуйте на паперових рушниках.

    Як приготувати пиріжки «Бомбочки» з листкового тіста?


    Якщо з часом і зовсім біда, то швидкий перекус можна приготувати з вже готовим шаром листкового тіста, все, що вам залишається – покласти поверх найпростішу начинку і відправити все в духову шафу.
    Інгредієнти:

  • упаковка листкового тіста;

  • томати - 380 г;

  • сир - 115 г;

  • часник - 3 зубки;

  • твердий сир - 115 г;

  • жменя листя базиліка;

  • яйце.


  • Приготування
    Розділіть упаковку листкового тесту навпіл і поставте його розморожуватися. Розморожені пласти розкачайте. Наріжте помідори кружечками і візьміться за простій сирний топпінг, що складається з суміші самого сиру з тертим сиром, розтертим в пасту часниковим зубком і подрібненим базиліком. Розкладіть кружечки помідорів на пласт листкового тіста, зверху укладіть порції сирної суміші і накрийте всі другим листом тесту. Виріжте круглі пиріжки, покрийте їх збитим яйцем і відправте запікати при 200 градусах до зарум'янювання.

    Пиріжки «Бомбочки» – рецепт в духовці


    Просту закуску можна перетворити в, по-справжньому дивовижне блюдо, адаптувавши рецепт піци до схеми приготування «Бомбочек», адже головні інгредієнти – томати та сир –є в обох версіях.
    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • сухі дріжджі - 7 г;

  • цукровий пісок - 5 г;

  • вода - 175 мл;

  • борошно - 245 г;

  • оливкова олія - 30 мл


  • Для начинки:

  • томати - 310 г;

  • цибуля ріпчаста - 90 г;

  • часник - 2 зубки;

  • солодкий перець - 90 г;

  • ковбаса - 90 г;

  • твердий сир - 90 р.
  • Пиріжки «Бомбочки» з помідорами і сиром – рецепт


    Приготування
    Приготуйте базове дріжджове тісто, розчинивши дріжджі в підсолодженій теплій воді і вливши їх разом з маслом до борошна. Як тільки тісто подвоїться, розділіть його навпіл, розкачайте і викладіть на один із шарів порції начинки. Для останньої слід припустити дрібно нарізаний солодкий перець з цибулею, додати до овочевої засмажки часник і томати. Коли овочі практично дійдуть до готовності, тобто розм'якшаться, змішайте їх з шматочками ковбаси і охолодіть. Поверх порцій начинки викладіть сир, накрийте всі другим пластом тіста і наріжте на пиріжки. Надішліть «Бомбочки» випікатися 12-15 хвилин при 200 градусах.