Нещодавно отримав популярність рецепт пиріжків «Бомбочек» з помідорами і сиром в народі охрестили російськими чебуреками , але готуються вони на манер пельменів: начинка розкладається порціями між двома шарами тіста, а потім пиріжки вирізаються склянкою, їх краю скріплюються разом, після чого «Бомбочки» обсмажують у фритюрі або запікають. З детальною технологією приготування цього простого блюда ви можете ознайомитися далі.
Пиріжки «Бомбочки» з помідорами і бринзою
Якщо ви не любите бринзу, то замінити солонуватий сир можна і звичайним твердим, м'яким козячим або плавленим – будь-яка варіація прекрасно уживається в рамках цього рецепта.
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 365 г; вода - 230 мл; олія оливкова - 55 мл Для начинки:
томати - 430 г; бринза - 190 г; часник - 2 зубки; жменя зелені кропу. Приготування Тісто для цих пиріжків готується також елементарно просто, як і начинка, досить з'єднати всі інгредієнти зі списку разом, злегка приправити і замісити все в густий ком. Розділіть ком тесту на дві частини, кожну розкачати і порціями викладіть поверх одного з пластів гірки начинки, що складаються з кружечка томата в основі, поверх якого розміщена терта бринза, змішана з часником і зеленню кропу. Накрийте пласт з начинкою рештою тестом і з допомогою вирубки, склянки, піали або чого завгодно відповідного розміру, виріжте пиріжки. Готуйте закуску у фритюрі, а рум'яні смажені пиріжки «Бомбочки» розміщуйте на паперових рушниках.
Як приготувати пиріжки «Бомбочки» з листкового тіста?
Якщо з часом і зовсім біда, то швидкий перекус можна приготувати з вже готовим шаром листкового тіста, все, що вам залишається – покласти поверх найпростішу начинку і відправити все в духову шафу.
Інгредієнти: упаковка листкового тіста; томати - 380 г; сир - 115 г; часник - 3 зубки; твердий сир - 115 г; жменя листя базиліка; яйце. Приготування Розділіть упаковку листкового тесту навпіл і поставте його розморожуватися. Розморожені пласти розкачайте. Наріжте помідори кружечками і візьміться за простій сирний топпінг, що складається з суміші самого сиру з тертим сиром, розтертим в пасту часниковим зубком і подрібненим базиліком. Розкладіть кружечки помідорів на пласт листкового тіста, зверху укладіть порції сирної суміші і накрийте всі другим листом тесту. Виріжте круглі пиріжки, покрийте їх збитим яйцем і відправте запікати при 200 градусах до зарум'янювання.
Пиріжки «Бомбочки» – рецепт в духовці
Просту закуску можна перетворити в, по-справжньому дивовижне блюдо, адаптувавши рецепт піци до схеми приготування «Бомбочек», адже головні інгредієнти – томати та сир –є в обох версіях.
Інгредієнти: Для тіста:
сухі дріжджі - 7 г; цукровий пісок - 5 г; вода - 175 мл; борошно - 245 г; оливкова олія - 30 мл Для начинки:
томати - 310 г; цибуля ріпчаста - 90 г; часник - 2 зубки; солодкий перець - 90 г; ковбаса - 90 г; твердий сир - 90 р. Приготування Приготуйте базове дріжджове тісто, розчинивши дріжджі в підсолодженій теплій воді і вливши їх разом з маслом до борошна. Як тільки тісто подвоїться, розділіть його навпіл, розкачайте і викладіть на один із шарів порції начинки. Для останньої слід припустити дрібно нарізаний солодкий перець з цибулею, додати до овочевої засмажки часник і томати. Коли овочі практично дійдуть до готовності, тобто розм'якшаться, змішайте їх з шматочками ковбаси і охолодіть. Поверх порцій начинки викладіть сир, накрийте всі другим пластом тіста і наріжте на пиріжки. Надішліть «Бомбочки» випікатися 12-15 хвилин при 200 градусах.