Сметана давно вже перестала подаватися до столу лише в якості соусу до основних страв. Цей продукт використовують кондитери, додаючи його в випічку та різноманітні десерти. Ми зібрали для вас кілька рецептів оригінальних десертів з сметани і желатину, з додаванням різних фруктів, які неодмінно прийдуться вам до смаку.
Десерт з желатином з сметани з полуницею
Інгредієнти: свіжа полуниця – 500 г; сметана нежирна – 800 мл; згущене молоко – 200 мл; печиво – 300 г; сухий желатин – 35 г; вода – 500 мл Приготування Желатин заливаємо гарячою водою і гарненько розмішуємо до повного його розчинення. Потім відставляємо в сторону і залишаємо остигати. Цим часом збиваємо згущене молоко з сметаною, а печиво рубаємо в дрібну крихту і викладаємо на дно креманок. Полуницю промиваємо, відриваємо хвостики і викладаємо зверху. Коли желатин стане злегка теплим, з'єднуємо його зі сметаною і виливаємо цю суміш в форми.
Десерт зі сметани з ананасом і желатином
Інгредієнти: сир – 400 р; желатин – 20 г; сметана нежирна – 200 мл; ананаси консервовані – 200 г; ананасовий сік – 500 мл; ванілін – за смаком; згущене молоко – 3 ст. ложки. Приготування Розчиняємо Желатин в ананасовому соку і залишаємо хвилин на 30. Сир збиваємо гарненько зі сметаною, додаємо ванілін і кладемо згущеним молоком. Набряклий желатин нагріваємо на повільному вогні, але не кип'ятимо. Після цього вводимо його в сирну масу і кидаємо кубики ананаса. Розливаємо сметанний десерт з желатином і фруктами по формочках і прибираємо в холодильник для застигання.
Десерт зі сметани з желатином і абрикосами
Інгредієнти: сир – 250 г; цукор – 50 г; сметана – 250 мл; абрикоси – 200 г; шоколад, горіхи – за бажанням; сухий желатин – 12 р. Приготування У сир кладемо нежирну сметану і гарненько збиваємо блендером на самій низькій швидкості хвилинки 3. Потім поступово всипаємо цукор і ретельно перемішуємо. Желатин замочуємо в гарячій воді і чекаємо, поки він розбухне, а потім акуратно виливаємо в сирну масу і знову все перемішуємо. Абрикоси моєму, виймаємо кісточки і кладемо шматочки в сир. Тепер беремо скляні креманки або склянки і розкладаємо приготовану масу. Відправляємо десерт в холодильник і засікаємо приблизно 3 години. Коли ласощі застигне, виймаємо його і подаємо до столу, посипавши зверху тертим шоколадом або подрібненими горішками.