Вернуться назад Распечатать

Десерт зі сметани і желатину з фруктами

Десерт зі сметани і желатину з фруктами
Сметана давно вже перестала подаватися до столу лише в якості соусу до основних страв. Цей продукт використовують кондитери, додаючи його в випічку та різноманітні десерти. Ми зібрали для вас кілька рецептів оригінальних десертів з сметани і желатину, з додаванням різних фруктів, які неодмінно прийдуться вам до смаку.

Десерт з желатином з сметани з полуницею


Інгредієнти:

  • свіжа полуниця – 500 г;

  • сметана нежирна – 800 мл;

  • згущене молоко – 200 мл;

  • печиво – 300 г;

  • сухий желатин – 35 г;

  • вода – 500 мл


  • Приготування
    Желатин заливаємо гарячою водою і гарненько розмішуємо до повного його розчинення. Потім відставляємо в сторону і залишаємо остигати. Цим часом збиваємо згущене молоко з сметаною, а печиво рубаємо в дрібну крихту і викладаємо на дно креманок. Полуницю промиваємо, відриваємо хвостики і викладаємо зверху. Коли желатин стане злегка теплим, з'єднуємо його зі сметаною і виливаємо цю суміш в форми.

    Десерт зі сметани з ананасом і желатином


    Інгредієнти:

  • сир – 400 р;

  • желатин – 20 г;

  • сметана нежирна – 200 мл;

  • ананаси консервовані – 200 г;

  • ананасовий сік – 500 мл;

  • ванілін – за смаком;

  • згущене молоко – 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Розчиняємо Желатин в ананасовому соку і залишаємо хвилин на 30. Сир збиваємо гарненько зі сметаною, додаємо ванілін і кладемо згущеним молоком. Набряклий желатин нагріваємо на повільному вогні, але не кип'ятимо. Після цього вводимо його в сирну масу і кидаємо кубики ананаса. Розливаємо сметанний десерт з желатином і фруктами по формочках і прибираємо в холодильник для застигання.

    Десерт зі сметани з желатином і абрикосами


    Інгредієнти:

  • сир – 250 г;

  • цукор – 50 г;

  • сметана – 250 мл;

  • абрикоси – 200 г;

  • шоколад, горіхи – за бажанням;
  • Десерт зі сметани і желатину з фруктами

  • сухий желатин – 12 р.


  • Приготування
    У сир кладемо нежирну сметану і гарненько збиваємо блендером на самій низькій швидкості хвилинки 3. Потім поступово всипаємо цукор і ретельно перемішуємо. Желатин замочуємо в гарячій воді і чекаємо, поки він розбухне, а потім акуратно виливаємо в сирну масу і знову все перемішуємо. Абрикоси моєму, виймаємо кісточки і кладемо шматочки в сир. Тепер беремо скляні креманки або склянки і розкладаємо приготовану масу. Відправляємо десерт в холодильник і засікаємо приблизно 3 години. Коли ласощі застигне, виймаємо його і подаємо до столу, посипавши зверху тертим шоколадом або подрібненими горішками.