З наших рецептів, викладених нижче, ви дізнаєтеся, як приготувати крем для медового торта і зможете вибрати для себе найбільш підходящий варіант.
Класичний крем для медового торта
Інгредієнти: густа сметана жирністю не менше 25 % – 800 г; цукровий пісок – 300 г; ванільний цукор – 20 р. Приготування Густу сметану перекладаємо в зручну ємність, додаємо цукровий пісок, ванільний цукор і розбиваємо до однорідності і легкості. Крем готовий до застосування.
Дуже важливим моментом при приготуванні такого простого крему є вибір сметани. Вона повинна бути хорошої якості, густа і з високим відсотком жирності, інакше нічого не вийде, і крем просто стече з коржів на блюдо.
Крем для медового торта зі згущеним молоком
Інгредієнти: згущене молоко – 275 г; вершкове масло – 255 р. Приготування Розм'якшене вершкове масло розбиваємо при допомогою міксера або віночка до пишноти. Поступово додаємо згущене молоко і продовжуємо збивати до отримання пишної маси. Крем готовий до застосування. Можна за бажанням додати в нього подрібнені горіхи або сухофрукти.
Заварний крем для медового торта на молоці
Інгредієнти: молоко – 3 склянки; цукровий пісок – 15 склянки; борошно – 125 г; яйця – 2 шт.; вершкове масло – 200 р. Приготування У каструльці відповідного розміру змішуємо яйця з цукровим піском і борошном і розтираємо за допомогою виделки або віночка до однорідності. Вливаємо один стакан молока і, постійно заважаючи, прогріваємо на середньому вогні до загусання. Потім вливаємо інше молоко і знову тримаємо на малому вогні, не забуваючи розмішувати, інакше крем може пригоріти. Як тільки крем почне закипати, вимикаємо плиту, даємо трохи охолонути і вводимо м'яке вершкове масло. Даємо заварному крему повністю охолонути, і можемо приступати до промазування медових коржів.
Заварний крем для медового торта без борошна
Інгредієнти: молоко – 2 склянки; цукровий пісок – 15 склянки; яйця – 2 шт.; вершкове масло – 290 р. Приготування Молоко наливаємо у будь-яку підходящу ємність, доводимо до кипіння і охолодити. Яйця збиваємо з цукровим піском до пишноти і змішуємо з молоком. Ставимо посуд з отриманою сумішшю на вогонь і прогріваємо до кипіння, постійно помішуючи, і витримуємо на самому малому вогні дві хвилини. Потім вимикаємо плиту і даємо охолонути. Розм'якшене масло збиваємо міксером, додаючи потроху яєчно-молочну масу. Готовий пишний крем охолоджуємо і промазуємо коржі медового торта.
Шоколадний крем для медового торта
Інгредієнти: порошок какао – 8 ст. ложок; молоко – 2 склянки; цукровий пісок – 320 г; борошно – 3 ст. ложки; яйця – 4 шт.; ванільний цукор – 10 г; вершкове масло – 100 р. Приготування Яйця збиваємо з цукровим піском, в кінці додаємо порошок какао. Борошно розмішуємо в половині склянки молока до однорідності. Інше молоко доводимо до кипіння і тонкою цівкою вливаємо в шоколадно-яєчну суміш, не забуваючи розмішувати. Ставимо на плиту на середній вогонь і, не припиняючи заважати, вводимо розведену в молоці борошно і ванільний цукор. Після закипання витримуємо до загустіння, вимикаємо плиту і охолодити отриману масу. Тепер вводимо м'яке вершкове масло і збиваємо. Шоколадний крем готовий.
Сметанний крем для медового торта зі згущеним молоком
Інгредієнти: сметана жирністю не менше 25 % – 500 г; згущене молоко – 400 р; мед – 1 ст. ложка; вершкове масло – 100 р. Приготування У каструльку викладаємо згущене молоко, мед і вершкове масло, ставимо на плиту і прогріваємо до кипіння, помішуючи, і витримуємо на слабкому вогні п'ять-сім хвилин. Охолоджуємо до кімнатної температури, додаємо сметану і перемішуємо до однорідної маси. Крем готовий до подальшого застосування.