Рулет з вишнею – ніжне і приголомшливо смачне ласощі, яке можна приготувати різними способами. Ми розповімо вам сьогодні деякі рецепти, а ви підібрати для себе найбільш підходящий.
Рулет з вишнею з дріжджового тіста
Інгредієнти: молоко – 15 склянки; цукор – 100 г; дріжджі – 50 г; яйце – 2 шт.; маргарин – 120 г; борошно – 3 ст.; крохмаль – 2 ст. ложки; вишня – 700 р. Приготування У миску наливаємо тепле молоко, додаємо кілька ложок цукру і кладемо дріжджі. Все перемішуємо, накриваємо рушником і залишаємо опару на півгодини. Потім висипаємо в неї цукор, що залишився, розбиваємо яйця і виливаємо розтоплений маргарин. Поступово вводимо борошно і замішуємо тісто. Далі викладаємо його в миску, накриваємо зверху і залишаємо на 15 години підходити, періодично обминаючи його. Цим часом промиваємо вишню і видаляємо з неї кісточки. Зливаємо з ягоди сік, присипаємо її цукром і крохмалем. Тепер беремо готове тісто розгортаємо його, посипаємо борошном і викладаємо шар вишні. Потім акуратно згортаємо всі рулетом, защипуємо добре краю і промазуємо зверху збитим яйцем. Відправляємо ласощі в духовку і випікаємо 25 хвилин до золотистої скоринки.
Рулет з вишнею з листкового тіста
Інгредієнти: листкове готове тісто – 2 пластини; вишня без кісточок – 600 г; кукурудзяний крохмаль – 4 ст. ложки; коричневий цукор. Приготування Тісто заздалегідь дістаємо з морозилки і залишаємо розморожуватися. Потім розкачуємо його тоненьким шаром в акуратний прямокутник. Поверхня злегка присипаємо крохмалем або борошном. Цим часом дістаємо заморожену вишню, кладемо її в миску і ретельно перемішуємо з крохмалем. Далі викладаємо ягоду на поверхню тіста і звертаємо рулетом. Робимо зверху кілька отворів і відправляємо заготовку в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
Бісквітний рулет з вишнею
Інгредієнти: цукор – 150 г; яйце – 4 шт.; борошно – 85 м; вишня – 400 г; какао – 1 ст. ложка; ром або коньяк – 50 мл; ванілін – 1 ст. ложка. Для крему:
сметана – 400 мл; пудра цукрова – 100 р. Для глазурі:
мед – 30 г; шоколад – 150 г; масло вершкове – 30 р. Приготування Вишню змішуємо з кількома ложками цукру, коньяком і залишаємо настоятися пару годин. Для бісквітного коржа беремо яйця розбиваємо в миску, додаємо цукор, какао, кидаємо ванілін і все збиваємо міксером. Потім акуратно додаємо борошно і викладаємо тісто на деко, застелене папером. Випікаємо корж 15 хвилин при 180 градусах. Після цього бісквіт охолодити і просочуємо вишневим соком. Для крему збиваємо сметану з цукровою пудрою і рівним шаром наносимо на корж. Зверху розкладаємо вишню і звертаємо рулетом. Цим часом розтоплюємо на водяній бані шоколад, вершкове масло і квітковий мед. Ретельно перемішуємо і поливаємо шоколадною глазур'ю рулет з вишнею. Прибираємо ласощі в холодильник приблизно на 1 годину.