Ніжний, ароматний, помірно солодкий пиріг, ви можете приготувати, використовуючи будь-які консервовані плоди. Благо придбати їх у торговельній мережі цілий рік не складе великої праці. У цій статті ми розповімо про випічки пирога з консервованими персиками.
Шоколадний пиріг з консервованими персиками в мультиварці
Інгредієнти: борошно – 150 г; яйця – 2 шт.; цукровий пісок – 150 г; розпушувач – 12 м; вершкове масло – 80 г; порошок какао – 60 г; консервовані персики – 420 р. Приготування Яйця збиваємо хорошенечко з цукровим піском до легкості. Додаємо какао і просіяне пшеничне борошно з розпушувачем і розмішуємо до зникнення грудочок. Потім вмішуємо розтоплене вершкове масло і перекладаємо отриману масу в промаслений ємність мультиварки. Половинки консервованих персиків викладаємо зверху на тісто і злегка притапливаем. Встановлюємо на приладі режим «Випічка» і випікаємо сімдесят хвилин. Готового пирога даємо трохи охолонути і, скориставшись підставкою для приготування на пару, витягаємо його на блюдо. Можна при бажанні притрусити верх пирога цукровою пудрою.
Сирний пиріг з консервованими персиками
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 400-500 г; яйця – 2 шт.; цукровий пісок – 200 г; розпушувач – 18 г; вершкове масло – 200 г; сіль – щіпка; Для начинки:
вологий сир – 500 г; консервовані персики – 400-500 г; картопляний крохмаль – 50 г; ванільний цукор – 25 г; цукровий пісок – 80 г; яйця – 3 шт.; Приготування Щоб зробити тісто, м'яке вершкове масло розтираємо з цукровим піском. Яйця збиваємо з дрібкою солі, вливаємо в масляну масу і розмішуємо до однорідності. Потім всипаємо просіяне борошно з розпушувачем і замішуємо м'яке тісто. Відокремлюємо від нього одну четверту частину, загортаємо у плівку і кладемо в морозилку на тридцять хвилин. Інше тісто розподіляємо в промасленим рознімної формі, формуючи бортики, і визначаємо в холодильник на такий же час.
Тим часом приготуємо начинку. Змішуємо сир, збиті з цукровим піском яйця, ванільний цукор і картопляний крохмаль. Перекладаємо сирну суміш у форму на охолоджене тісто, зверху викладаємо половинки персиків зрізами вниз і трохи притапливаем.
Дістаємо залишене тісто з морозилки, пропускаємо через тертку і розподіляємо поверх пирога. Розміщуємо блюдо в заздалегідь прогрітій до 200 градусів духовці і витримуємо сорок-п'ятдесят хвилин. Щоб уникнути просідання пирога, проколює його зубочисткою у кількох місцях за десять хвилин до кінця приготування і даємо йому відстоятися по завершенні випікання ще десять хвилин в духовій шафі.