Вернуться назад Распечатать

Пиріг з консервованими персиками

Пиріг з консервованими персиками
Ніжний, ароматний, помірно солодкий пиріг, ви можете приготувати, використовуючи будь-які консервовані плоди. Благо придбати їх у торговельній мережі цілий рік не складе великої праці. У цій статті ми розповімо про випічки пирога з консервованими персиками.

Шоколадний пиріг з консервованими персиками в мультиварці


Інгредієнти:

  • борошно – 150 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • цукровий пісок – 150 г;

  • розпушувач – 12 м;

  • вершкове масло – 80 г;

  • порошок какао – 60 г;

  • консервовані персики – 420 р.


  • Приготування
    Яйця збиваємо хорошенечко з цукровим піском до легкості. Додаємо какао і просіяне пшеничне борошно з розпушувачем і розмішуємо до зникнення грудочок. Потім вмішуємо розтоплене вершкове масло і перекладаємо отриману масу в промаслений ємність мультиварки. Половинки консервованих персиків викладаємо зверху на тісто і злегка притапливаем. Встановлюємо на приладі режим «Випічка» і випікаємо сімдесят хвилин. Готового пирога даємо трохи охолонути і, скориставшись підставкою для приготування на пару, витягаємо його на блюдо. Можна при бажанні притрусити верх пирога цукровою пудрою.

    Сирний пиріг з консервованими персиками


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно – 400-500 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • цукровий пісок – 200 г;

  • розпушувач – 18 г;

  • вершкове масло – 200 г;

  • сіль – щіпка;


  • Для начинки:

  • вологий сир – 500 г;

  • консервовані персики – 400-500 г;

  • картопляний крохмаль – 50 г;

  • ванільний цукор – 25 г;

  • цукровий пісок – 80 г;

  • яйця – 3 шт.;


  • Приготування
    Щоб зробити тісто, м'яке вершкове масло розтираємо з цукровим піском. Яйця збиваємо з дрібкою солі, вливаємо в масляну масу і розмішуємо до однорідності. Потім всипаємо просіяне борошно з розпушувачем і замішуємо м'яке тісто. Відокремлюємо від нього одну четверту частину, загортаємо у плівку і кладемо в морозилку на тридцять хвилин. Інше тісто розподіляємо в промасленим рознімної формі, формуючи бортики, і визначаємо в холодильник на такий же час.
    Пиріг з консервованими персиками

    Тим часом приготуємо начинку. Змішуємо сир, збиті з цукровим піском яйця, ванільний цукор і картопляний крохмаль. Перекладаємо сирну суміш у форму на охолоджене тісто, зверху викладаємо половинки персиків зрізами вниз і трохи притапливаем.
    Дістаємо залишене тісто з морозилки, пропускаємо через тертку і розподіляємо поверх пирога. Розміщуємо блюдо в заздалегідь прогрітій до 200 градусів духовці і витримуємо сорок-п'ятдесят хвилин. Щоб уникнути просідання пирога, проколює його зубочисткою у кількох місцях за десять хвилин до кінця приготування і даємо йому відстоятися по завершенні випікання ще десять хвилин в духовій шафі.