Зірками «оксамитового сезону» по праву вважаються персики, які у серпні-вересні стають головними складовими цілого ряду заготовок і десертів. Ми запропонуємо вам один з варіантів останнього – пиріг з персиками і сиром, за яким так приємно коротати останні літні деньки.
Пісочний пиріг з сиром і персиками
Інгредієнти: Для тіста:
цукровий пісок - 55 г; горіхи - 1 ст.; вершкове масло - 85 м; яєчні жовтки - 4 шт.; борошно - 290 г; ром - 15 мл Для начинки:
персики - 5 шт.; яйця - 2 шт.; вершки для збивання - 230 мл; персиковий лікер - 30 мл; сир - 110 р. Приготування У чашу блендера всипте борошно з цукровим піском, додати будь-які улюблені горіхи слідом і збийте все, поки горіхи не перетворяться в дрібну крихту. Додайте до сухих складових масло і яйця, влийте ром, а потім замісіть тісто. Залиште тісто постояти на холоді на півгодини, а після розкачайте і покрийте їм обрану форму. Випікайте окремо при 210 градусах 15 хвилин.
Змішайте сир з цукровим піском, а в отриманий крем додайте збиті до м'яких піків вершки, яйця і персиковий лікер. Розподіліть сирний крем по основі з тіста, зверху викладіть шматочки персиків і поставте блюдо в розігріту до 185 градусів духовку на 22-25 хвилин.
Якщо під рукою немає свіжих персиків, то ви сміливо можете приготувати пиріг з сиром і консервованими персиками, попередньо злив сироп з останніх.
Пиріг з сиром і персиками – рецепт
Інгредієнти: борошно - 195 г; сир - 245 г; цукрова пуда - 190 г; яйця - 3 шт.; персики - 3 шт.; порошок для випічки - 1 ч. ложка. Приготування В чашу кухонного комбайна вбийте пару яєць, а слідом всипте цукровий пісок. Попрацюйте над сумішшю міксером поки вона не поблеет. До білого яєчного крему додайте сир і знову збийте всі разом. Пропустивши борошно і порошок для випічки разом через сито, почніть поступово всипати сухі інгредієнти до суміші при постійному помішуванні. Персики
бланшируйте, зніміть з них шкірку, видаліть кісточку і наріжте м'якоть довільно. Один персик можна розділити на часточки для прикраси. Додайте плоди в тісто і перелийте його в обрану форму для випічки. Поставте пиріг в розігріту до 175 градусів духовку, час приготування варіює в межах однієї години, але готовність краще перевіряти по-старому – зубочисткою.
Якщо ви вирішите готувати пиріг з персиками і сиром в мультиварці, то виберіть режим «Випічка» і встановіть таймер на 60 хвилин.