Пропонуємо вам приготувати дуже смачне печиво з сиру з цікавою назвою «Гусячі лапки». Готуватися воно досить просто, а результат вражає. Таке печиво тане в роті і приводить у захват своїм смаком, як дітей, так і дорослих.
Рецепт сирного печива «Гусячі лапки»
Інгредієнти: маргарин вершковий – 300 г; борошно – 500-600 г; сир – 550 г; цукровий пісок – 120 г; сода, погашена оцтом – 2/3 ч. ложки; сіль – щіпка; ванілін – за бажанням і смаком. Приготування Розм'якшений маргарин розминаємо з просіяним борошном до дрібної крихти. Трохи збиваємо яйця з однією третиною цукрового піску і дрібкою солі, додаємо до сиру і перемішуємо, за бажанням приправивши ваніліном. Тепер з'єднуємо борошняну і сирну масу і замішуємо тісто, при необхідності додаючи ще борошно. Поміщаємо його на сорок хвилин у холодильник. Далі з тіста формуємо невеличкі кульки і придавлюємо їх, щоб вийшли тоненькі коржі. Опускаємо їх у цукрі і складаємо спочатку в півколо, а потім в трикутник. На напівкруглої стороні, робимо за допомогою ножа два розрізи і поміщаємо на присипаний борошном деко. Випікаємо печиво в нагрітій до 200 градусів духовці двадцять п'ять хвилин.
Печиво «Гусячі лапки», пропущене через м'ясорубку
Інгредієнти: масло вершкове – 200 г; борошно – 2 склянки з гіркою; сир – 200 г; цукровий пісок – 60 г; розпушувач – 12 м; ванільний цукор – 12 г; сіль – щіпка цукрова пудра. Приготування У глибокий посуд поміщаємо сир, м'яке вершкове масло, цукровий пісок, сіль і ванільний цукор і розтираємо до утворення пухкої однорідної маси. Змішати просіяне борошно з розпушувачем і, потроху підсипаючи до сирно-вершковою масою, замішуємо м'яке, податливе тісто. Посуд з тестом поміщаємо в холодильник на сорок хвилин. Поки тісто охолоджується, деко вистилаємо пергаментним папером і промазуємо її маслом, прогріваємо духовку до 190 градусів.
Тепер невеликі порції тіста закладаємо в ручну м'ясорубку і прокручуємо, поки з її решітки не здасться локшина з тіста довжиною шість-сім сантиметрів. Відрізаємо тісто гострим ножем, підтримуючи його знизу, стискаємо з боку зрізу, надаючи форму гусячої лапки, і викладаємо на підготовлений раніше деко. Випікаємо печиво «Гусячі лапки» в розігрітій духовці двадцять-двадцять п'ять хвилин.
Потім даємо охолонути, і присипаємо цукровою пудрою.
Печиво «Гусячі лапки» з сиру на жовтках
Інгредієнти: масло вершкове – 210 г; борошно – 2 склянки; сир – 210 г; яєчні жовтки – 2 шт.; цукровий пісок – 200 г; розпушувач – 7 г; вода – 35 мл; Приготування За дві години до приготування кладемо вершкове масло в морозильну камеру. Потім натираємо його на середній тертці і змішуємо з сиром. Додаємо просіяне борошно з розпушувачем і розтираємо масу пальцями до утворення дрібної крихти. Тепер вливаємо воду, додаємо жовтки і замішуємо круте тісто.
Ставимо його на шістдесят хвилин у холодильник. Поки тісто застигає, вистилаємо деко пергаментним папером і присипаємо борошном. Потім частинами розкачуємо його тонким шаром, склянкою або чашкою діаметром приблизно сім міліметрів вирізаємо кружечки, кожен з яких однією стороною мачає в цукровому піску і звертаємо навпіл цукром всередину. Також чинимо ще раз. На отриманому трикутнику з округлою боку притискаємо тісто трохи виделкою, і потім знову в цукрі. Викладаємо печиво на приготований раніше деко цукрових стороною догори і випікаємо в заздалегідь прогрітій до 195 градусів духовці двадцять хвилин або до красивої рум'яності.