Вернуться назад Распечатать

Печиво «Трояндочки»

Печиво «Трояндочки»
У кулінарних зошитах наших мам і бабусь можна знайти безліч цікавих рецептів. Адже раніше не було в продажу такої кількості готових кондитерських виробів. Ось вони і намагалися самостійно приготувати тортик, пиріг або печиво, щоб порадувати домашніх. Нижче розповімо вам рецепти приготування печива «Трояндочки». Це як раз рецепти тих часів - рецепти печива нашого дитинства.

Сирне печиво «Трояндочки»


Інгредієнти:

  • сир 9% жирності – 400 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • цукор – 1 склянка;

  • пшеничне борошно – 2 склянки;

  • масло вершкове 73% жирності – 200 г;

  • ванільний цукор – 1 пакетик;

  • сода – 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Для тіста змішуємо сир з 2 склянками борошна, додаємо жовтки, вершкове масло, соду і добре перемішуємо. Отримане тісто накриваємо плівкою і ставимо на півгодини в холодильник. Паралельно включаємо духовку і прогріваємо її до 180 градусів. Тепер у білки всипаємо цукор, ванільний цукор і за допомогою міксера збиваємо до того моменту, поки суміш не стане густою і білої. На це піде близько 10 хвилин.
    Деко застеляємо пекарським папером і промазуємо її вершковим маслом. Тісто дістаємо їх холодильника, ділимо його на 3 рівні частини. З однією з них скачуємо ковбаску, а потім розкачуємо її так, щоб вийшов прямокутник. Товщина пласта тіста повинна бути близько 5 мм Зверху наносимо приготований білковий крем не занадто товстим шаром. Близько 2 см по всьому периметру пласта залишаємо непромазанными. Обережненько скачуємо з тіста рулет. Нарізаємо його шматочками шириною близько 15 мм. В процесі нарізання буде злегка видавлюватися крем, це не страшно. Укладаємо наші заготовки на деко на відстані 2 см один від одного. За розміщення заготовок вони можуть трохи деформуватися. Але в процесі випікання всі ці дефекти сховаються. При 180 градусах хвилин через 15 наше печиво «Трояндочки» з білковим кремом зарум'яниться, а це значить, що воно готово!

    Печиво «Трояндочки» з яблуками


    Інгредієнти:

  • готове листкове тісто – 450 г;

  • яблука – 6 шт.;

  • вода – 250 мл;

  • цукор – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Яблука ріжемо навпіл, видаляємо серцевину і тоненько нарізаємо півкільцями. У широку сковороду вливаємо склянку води, даємо їй закипіти і всипаємо цукор.Розмішуємо і знову доводимо до кипіння. У киплячий сироп закладаємо нарізані
    Печиво «Трояндочки»
    яблука і проварюємо їх близько 2 хвилин. Важливо, щоб яблука стали м'якими, але при цьому не втратили форму. Після цього шумівкою витягаємо їх з сиропу і поміщаємо на тарілку остигати. Поки вони остигають, розкачуємо листкове тісто, а потім упоперек ділимо його на 2 частини. Кожен з шматочків ріжемо уздовж на смужки шириною близько 3 див. на край кожної зі смуг внапуск викладаємо яблука. Після цього скручуємо смужку в невеликий рулет. Викладаємо їх на деко, застелене папером для випічки, на відстані 3-4 см один від одного. Відправляємо їх в нагріту до 220 градусів духовку на 20 хвилин. Готовому печінкою даємо трохи охолонути, а потім вже притрушиваем цукровою пудрою або корицею. Приємного чаювання.