Геркулес хороший не тільки для варіння ситної каші на сніданок, але і для приготування корисних солодощів, ніби вівсяного печива. Просте в приготуванні і зручний в транспортуванні, воно може стати вашим перекусу на роботі чи навчанні, багатим джерелом енергії перед тренуванням і просто відмінним компаньйоном для чашки чаю.
Печиво з геркулесу – рецепт
Інгредієнти: тростинний цукор - 165 г; сода - 1 ч. ложка; вівсяні пластівці - 155 г; жменю сушеної вишні; борошно - 220 г; масло вершкове - 205 г; білий шоколад - 120 г; яйце - 1 шт. Приготування Поки масло кімнатної температури збивається в пишний крем разом з цукром, кавомолкою або високошвидкісним блендером, перетворіть пластівці геркулеса в борошно і з'єднайте її з борошном пшеничним. До сухим складовим додайте соду і морську сіль, а любителі аромату ванілі також можуть покласти трохи ваніліну. Туди ж всипте і сушену вишню. Додайте до вівсянці масляний крем і яйце, а потім розділіть тісто на 48 порцій. Кожну з порцій скачайте і покладіть на деко з пергаментом. Випікайте печиво з геркулесу 11-12 хвилин при 175 градусах.
Печиво з геркулесу і банана
Інгредієнти: борошно - 120 г; натуральний какао-порошок - 15 г; геркулес - 75 г; банан - 65 г; яйце - 1 шт.; рослинна олія - 60 мл; розпушувач - 1 1/2 ч. ложки; щіпка меленої кориці; цукровий пісок - 145 г; жменя шоколадної крихти. Приготування Злегка збийте Блендером пластівці геркулеса так, щоб серед вівсяної муки траплялися і цілі шматочки. З'єднайте мелений геркулес з борошном, корицею, розпушувачем, какао і крихтами шоколаду. Збийте яйця з цукровим піском, а отриману масу змішайте з маслом і пюрированным бананом. З'єднайте рідини з сухими інгредієнтами, столовою ложкою відміряйте порції печива і викладіть їх на деко. Випікайте ласощі при 175 градусах 18-20 хвилин.
Печиво з геркулесу без борошна
Інгредієнти: вівсяні пластівці - 195 г; крохмаль - 10 г; розпушувач - 1/2 ч. ложки; цукровий пісок - 85 м; яйце - 1 шт.; чорний шоколад - 95 г; вершкове масло - 115 р. Приготування Засипте вівсяні пластівці в блендер і збийте до утворення борошна. Вівсяну муку змішайте з картопляним крохмалем і розпушувачем. Шоколад довільно подрібніть. М'яке вершкове масло перетворіть в білосніжний крем збивши його з цукровим піском і яйцем. Додайте масляний крем до вівсяному борошні, а отримане тісто доповніть шоколадною крихтою. Розділіть суміш на 14-16 порцій, розкатати кожну кулю і перемістіть на пергамент. Випікайте 12-14 хвилин при 180 градусах.
Печиво з геркулесу і кефіру
Інгредієнти: тростинний цукор - 175 г; вершкове масло - 195 г; кефір - 240 мл; борошно - 235 г; сода - 5 г; морська сіль, кориця - по щіпці; жменю родзинок; геркулес - 240 р. Приготування Збивши масло з тростинним цукром, влийте в масляний крем кефір і додайте соду. З'єднайте геркулес з борошном, морською сіллю і корицею. До пластівців додайте родзинки і залийте все масляною сумішшю. Сформуйте порції отриманої суміші і викладіть на лист пергаменту. 15-17 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці і печиво буде готово.
Печиво з геркулесу з медом
Інгредієнти: рослинне масло - 65 мл; мед - 65 мл; геркулес - 80 г; вівсяна каша швидкого приготування - 80 г; сушена журавлина, гарбузове насіння - по 2/3 ст.; гарбузове пюре - 120 г; яйця - 2 шт.; кориця, гвоздика, мускат - по щіпці. Приготування Змішавши мед і масло, всипте до них обидва види вівсяних пластівців, сушену журавлину, насіння і прянощі. Збийте гарбузове пюре з яйцями і влийте до вівсяної суміші. Розділіть отримане тісто на порції, викладіть їх на деко і випікайте 17-20 хвилин при 165 градусах.