Вернуться назад Распечатать

Печиво з геркулесу

Печиво з геркулесу
Геркулес хороший не тільки для варіння ситної каші на сніданок, але і для приготування корисних солодощів, ніби вівсяного печива. Просте в приготуванні і зручний в транспортуванні, воно може стати вашим перекусу на роботі чи навчанні, багатим джерелом енергії перед тренуванням і просто відмінним компаньйоном для чашки чаю.

Печиво з геркулесу – рецепт


Інгредієнти:

  • тростинний цукор - 165 г;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • вівсяні пластівці - 155 г;

  • жменю сушеної вишні;

  • борошно - 220 г;

  • масло вершкове - 205 г;

  • білий шоколад - 120 г;

  • яйце - 1 шт.


  • Приготування
    Поки масло кімнатної температури збивається в пишний крем разом з цукром, кавомолкою або високошвидкісним блендером, перетворіть пластівці геркулеса в борошно і з'єднайте її з борошном пшеничним. До сухим складовим додайте соду і морську сіль, а любителі аромату ванілі також можуть покласти трохи ваніліну. Туди ж всипте і сушену вишню. Додайте до вівсянці масляний крем і яйце, а потім розділіть тісто на 48 порцій. Кожну з порцій скачайте і покладіть на деко з пергаментом. Випікайте печиво з геркулесу 11-12 хвилин при 175 градусах.

    Печиво з геркулесу і банана


    Інгредієнти:

  • борошно - 120 г;

  • натуральний какао-порошок - 15 г;

  • геркулес - 75 г;

  • банан - 65 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • рослинна олія - 60 мл;

  • розпушувач - 1 1/2 ч. ложки;

  • щіпка меленої кориці;

  • цукровий пісок - 145 г;

  • жменя шоколадної крихти.


  • Приготування
    Злегка збийте Блендером пластівці геркулеса так, щоб серед вівсяної муки траплялися і цілі шматочки. З'єднайте мелений геркулес з борошном, корицею, розпушувачем, какао і крихтами шоколаду. Збийте яйця з цукровим піском, а отриману масу змішайте з маслом і пюрированным бананом. З'єднайте рідини з сухими інгредієнтами, столовою ложкою відміряйте порції печива і викладіть їх на деко. Випікайте ласощі при 175 градусах 18-20 хвилин.

    Печиво з геркулесу без борошна


    Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці - 195 г;

  • крохмаль - 10 г;

  • розпушувач - 1/2 ч. ложки;

  • цукровий пісок - 85 м;

  • яйце - 1 шт.;

  • чорний шоколад - 95 г;

  • вершкове масло - 115 р.


  • Приготування
    Засипте вівсяні пластівці в блендер і збийте до утворення борошна. Вівсяну муку змішайте з картопляним крохмалем і розпушувачем. Шоколад довільно подрібніть. М'яке вершкове масло перетворіть в білосніжний крем збивши його з цукровим піском і яйцем. Додайте масляний крем до вівсяному борошні, а отримане тісто доповніть шоколадною крихтою. Розділіть суміш на 14-16 порцій, розкатати кожну кулю і перемістіть на пергамент. Випікайте 12-14 хвилин при 180 градусах.

    Печиво з геркулесу і кефіру


    Інгредієнти:

  • тростинний цукор - 175 г;

  • вершкове масло - 195 г;

  • кефір - 240 мл;

  • борошно - 235 г;

  • сода - 5 г;

  • морська сіль, кориця - по щіпці;

  • жменю родзинок;

  • геркулес - 240 р.


  • Приготування
    Збивши масло з тростинним цукром, влийте в масляний крем кефір і додайте соду. З'єднайте геркулес з борошном, морською сіллю і корицею. До пластівців додайте родзинки і залийте все масляною сумішшю. Сформуйте порції отриманої суміші і викладіть на лист пергаменту. 15-17 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці і печиво буде готово.

    Печиво з геркулесу з медом

    Печиво з геркулесу

    Інгредієнти:

  • рослинне масло - 65 мл;

  • мед - 65 мл;

  • геркулес - 80 г;

  • вівсяна каша швидкого приготування - 80 г;

  • сушена журавлина, гарбузове насіння - по 2/3 ст.;

  • гарбузове пюре - 120 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • кориця, гвоздика, мускат - по щіпці.


  • Приготування
    Змішавши мед і масло, всипте до них обидва види вівсяних пластівців, сушену журавлину, насіння і прянощі. Збийте гарбузове пюре з яйцями і влийте до вівсяної суміші. Розділіть отримане тісто на порції, викладіть їх на деко і випікайте 17-20 хвилин при 165 градусах.