Все різноманіття рецептів «Медовиків» дозволяє виходити за межі багатошарового медового десерту зі сметанною прошарком, цим ми і плануємо зайнятися, розповідаючи вам про те, як спекти медовий торт з заварним кремом у рецептах далі.
Торт «Медовий пух» з легким заварним кремом
Інгредієнти: Для бісквіта:
мед - 115 мл; сода - 5 м; цукровий пісок - 45 г; маргарин або масло - 105 г; борошно - 290 г; оцет - 15 мл; яйця - 4 шт. Для крему:
цукровий пісок - 95 г; стручок ванілі; жовтки яєць - 4 шт.; молоко - 715 мл; вершкове масло - 115 г; борошно - 55 р. Приготування Медовий торт з заварним кремом ми почнемо з самого крему, для якого слід з'єднати яєчні жовтки, попередньо збиті окремо, з цукровим піском. Змішавши борошно і молоко, додайте посуд з сумішшю над маленьким вогнем. Через 5 хвилин перелийте молоко до жовтків і збийте інгредієнти разом. Поверніть сотейник на плиту і ще через 7 хвилин покладіть в крем нарізане кубиками масло. Коли останнім розійдеться, заварний крем можна ставити охолоджуватися.
Для бісквіта з'єднайте мед, яйця, цукровий пісок, влийте олію і додати гашену оцтом соду. Розмістіть основу бісквіта над киплячою лазнею і варіть, перемішуючи, міну 7-8. Далі порціями підсипати муку. Розділіть ком на вісім частин, розкачайте, готуйте кожен в розігрітій до 195 градусів духовці до зарум'янювання. Можна приготувати медовий торт з заварним кремом на сковороді, обсмаживши розкачані коржі на невеликому спеки. Кожен з коржів змастіть кремом і розмістіть один поверх одного. Декоруйте десерт обрізки від коржів, перемеленими в крихту.
Шоколадний медовий торт з заварним кремом
Інгредієнти: Для коржів:
борошно - 460 м; какао-порошок - 45 г; яйця - 2 шт.; масло або маргарин - 95 г; мед - 55 мл; сода - 2 ч. ложки; цукрова пудра - 230 г; сметана - 75 мл. Для крему:
молоко - 240 мл; цукровий пісок - 95 г; борошно - 15 г; крохмаль кукурудзяний - 10 г; вершкове масло - 145 р. Для глазурі:
вершкове масло - 115 г; какао-порошок - 25 г; вода - 30 мл; желатин - 5 г; цукровий пісок - 45 г; сметана - 65 р. Приготування Для бісквіта віночком перетворіть яйця і пудру в кремоподібну масу. До збитим яйцям додайте мед і розтоплене масло разом зі сметаною. Збийте всі інгредієнти разом, а потім приступайте до додавання сухих складових в особі суміші з борошна, соди і какао. Готове тісто розділіть натроє, а потім випікайте кожен з шматочків по 18 хвилин в розігрітій до 195 градусів духовці.
Переходимо до крему. 2/3 молока підігрійте. В іншому молоці розведіть борошно, крохмаль і цукор. Туди ж влийте масло. Додайте розчин до подогретому молока на плиті, підігрійте крем, поки той не загусне і остудіть повністю. Змастіть кремом кожен з коржів, уклавши їх стопкою. Зробіть глазур, розчинивши желатин у воді, а потім підігрів розчин з іншими інгредієнтами на водяній бані. Залийте глазур'ю торт і залиште застигати.
Рецепт медового торта з заварним кремом
Інгредієнти: Для крему:
молоко - 245 мл; вершки - 190 мл; яйця - 2 шт.; цукровий пісок - 35 г; крохмаль - 5 г; стручок ванілі. Для тіста:
молоко - 55 мл; маргарин або масло - 95 г; яйце - 1 шт.; борошно - 260 г; цукор - 35 г; дріжджі - 1 1/4 ч. ложки. Для просочення:
вершкове масло - 55 г; цукор - 35 г; мед - 30 мл; жменя мигдальної стружки. Приготування Підігрійте вершки з молоком і ванільним стручком. Залийте гарячою рідиною суміш з жовтків і цукру, і поверніть на вогонь. Всипте в крем крохмаль і залиште на вогні на хвилину.
Складові тіста з'єднайте і залиште підходити на годину. Розділіть тісто навпіл, викладіть половинки у форми і дайте настоятися ще півгодини, після чого випікайте 25 хвилин при 180 градусах. Змастіть бісквіти кремом і полийте сиропом з розтопленого у вершковому маслі цукру з медом і мигдалем.