Морозиво можна приготувати на основі різних інгредієнтів. Ми пропонуємо вам використовувати для цього ласощі звичайну сметану. Морозиво виходить дуже поживним і смачним, а як його зробити з сметани ми вам зараз розповімо.
Морозиво зі сметани в домашніх умовах
Інгредієнти: сметана нежирна – 100 мл; цукор – 2 ст. ложки; фруктовий наповнювач – за смаком; вафельні коржі або стаканчик – 6 шт. Приготування Сметану викладаємо в ємність і збиваємо міксером. Поступово всипаємо цукор і інтенсивно збиваємо. Готову масу викладаємо у пластмасовий контейнер і прибираємо в холодильник приблизно на півгодини. Потім беремо вафельний корж і промазуємо його товстим шаром морозива. Зверху накриваємо другим коржем і повторюємо процедуру кілька разів. За бажанням можете покласти будь-фруктовий наповнювач.
Морозиво зі сметани і згущеного молока
Інгредієнти: магазинна сметана – 500 мл; згущене молоко – 380 г; ванільний цукор – 1 пакетик; полуниця, какао, горіхи – за бажанням. Приготування Змішуємо сметану з ванільним цукром, додаємо згущене молоко і збиваємо міксером. Розливаємо суміш по формах і ставимо в морозилку до застигання. Перед подачею прикрашаємо ласощі горішками, полуницею або какао.
Тепле морозиво з кефіру і сметани
Інгредієнти: кефір – 500 мл; сметана – 100 мл; цукор – 150 г; сухий желатин – 1 ст. ложка; ванільний цукор – 05 пакетика. Приготування В першу чергу замочуємо в холодній воді сухий желатин і чекаємо, поки він гарненько розбухне. Після цього ставимо його нагріватися, але не кип'ятимо. Просто підігріваємо до гарячого стану, постійно помішуючи. Потім ставимо майбутнє морозиво в морозилку для застигання. Тепер збиваємо міксером кефір зі сметаною і всипаємо цукор. За бажанням додаємо фруктове пюре. Далі вливаємо в суміш остиглий желатин і знову збиваємо все на високій швидкості. Розливаємо отриману масу по вазам і ставимо в холодильник приблизно на 3 години. Хоч рецепт передбачає, що десерт потрібно подавати теплим, спочатку йому необхідно застигнути.
Морозиво зі сметани з полуницею
Інгредієнти: цукор – за смаком; сметана – 350 г; полуниця – 300 г; м'ята; лимонний сік. Приготування Ягоди полуниці промиваємо, очищаємо і кладемо в чашу блендера. Додаємо трохи цукру і додаємо трохи лимонного соку. Потім кладемо сметану і кілька листочків м'яти. Включаємо прилад і збиваємо всі інгредієнти. Переливаємо суміш в порційні формочки і охолоджуємо в морозильній камері декілька годин.