Вернуться назад Распечатать

Морозиво зі сметани

Морозиво зі сметани
Морозиво можна приготувати на основі різних інгредієнтів. Ми пропонуємо вам використовувати для цього ласощі звичайну сметану. Морозиво виходить дуже поживним і смачним, а як його зробити з сметани ми вам зараз розповімо.

Морозиво зі сметани в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • сметана нежирна – 100 мл;

  • цукор – 2 ст. ложки;

  • фруктовий наповнювач – за смаком;

  • вафельні коржі або стаканчик – 6 шт.


  • Приготування
    Сметану викладаємо в ємність і збиваємо міксером. Поступово всипаємо цукор і інтенсивно збиваємо. Готову масу викладаємо у пластмасовий контейнер і прибираємо в холодильник приблизно на півгодини. Потім беремо вафельний корж і промазуємо його товстим шаром морозива. Зверху накриваємо другим коржем і повторюємо процедуру кілька разів. За бажанням можете покласти будь-фруктовий наповнювач.

    Морозиво зі сметани і згущеного молока


    Інгредієнти:

  • магазинна сметана – 500 мл;

  • згущене молоко – 380 г;

  • ванільний цукор – 1 пакетик;

  • полуниця, какао, горіхи – за бажанням.


  • Приготування
    Змішуємо сметану з ванільним цукром, додаємо згущене молоко і збиваємо міксером. Розливаємо суміш по формах і ставимо в морозилку до застигання. Перед подачею прикрашаємо ласощі горішками, полуницею або какао.

    Тепле морозиво з кефіру і сметани


    Інгредієнти:

  • кефір – 500 мл;

  • сметана – 100 мл;

  • цукор – 150 г;

  • сухий желатин – 1 ст. ложка;

  • ванільний цукор – 05 пакетика.


  • Приготування
    В першу чергу замочуємо в холодній воді сухий желатин і чекаємо, поки він гарненько розбухне. Після цього ставимо його нагріватися, але не кип'ятимо. Просто підігріваємо до гарячого стану, постійно помішуючи. Потім ставимо майбутнє морозиво в морозилку для застигання. Тепер збиваємо міксером кефір зі сметаною і всипаємо цукор. За бажанням додаємо фруктове пюре. Далі вливаємо в суміш остиглий желатин і знову збиваємо все на високій швидкості. Розливаємо отриману масу по вазам і ставимо в холодильник приблизно на 3 години. Хоч рецепт передбачає, що десерт потрібно подавати теплим, спочатку йому необхідно застигнути.

    Морозиво зі сметани з полуницею


    Інгредієнти:

  • цукор – за смаком;
  • Морозиво зі сметани

  • сметана – 350 г;

  • полуниця – 300 г;

  • м'ята;

  • лимонний сік.


  • Приготування
    Ягоди полуниці промиваємо, очищаємо і кладемо в чашу блендера. Додаємо трохи цукру і додаємо трохи лимонного соку. Потім кладемо сметану і кілька листочків м'яти. Включаємо прилад і збиваємо всі інгредієнти. Переливаємо суміш в порційні формочки і охолоджуємо в морозильній камері декілька годин.