Звичайно, молочні коктейлі не тільки смачні, але й приносять користь організму, так як молоко – джерело білка і кальцію. Щоб напій вийшов максимально освіжаючим, приготуємо коктейль з морозива і молока.
Частий питання при приготуванні коктейлів – пропорції інгредієнтів. Тут все просто: це не випічка і не напої, що містять алкоголь, так що в будь-якому випадку молочний коктейль вийде смачним, а пропорції молока і морозива встановлюйте за своїм бажанням. Наведемо кілька варіантів, як зробити коктейль з морозива і молока.
Простий мілк-шейк Для приготування цього напою знадобиться банку (краще ємністю 1 л) з кришкою, що щільно закривається.
Інгредієнти: вершкове морозиво – 300 г; охолоджене молоко незбиране – 06 л; збиті вершки – 70 мл; шоколадний соус або плавлений шоколад – 1 ст. ложка. Приготування Звичайно, чудово, якщо в господарстві є шейкер, проте його цілком можна замінити простий скляною банкою – кладемо в неї морозиво, набираючи його ложечкою, щоб порції були не великими, заливаємо молоком (його треба хоча б півгодини перед цим потримати в холодильнику). Банку щільно закриваємо і починаємо нашу суміш збовтувати, енергійно струшуючи ємність. Коли вміст банки змішалося і з'явилася досить стійка піна, переливаємо мілк-шейк у високі склянки, прикрашаємо збитими вершками і шоколадним соусом. Точно так само готується коктейль з молока і шоколадного або фруктового морозива, причому можна змінити пропорцію і використовувати 400 г морозива і 400 мл молока.
Фруктово-ягідні коктейлі Також смачні молочні коктейлі з фруктами. Розповімо, як приготувати коктейль з полуниці молока та морозива.
Інгредієнти: охолоджене молоко незбиране – 05 л; морозиво «Пломбір» – 300 г; полуниця – 300 г; мед акацієвий – 2 ст. ложки; вершки збиті – 100 мл Приготування Підготуємо ягоди заздалегідь – полуницю замочуємо в холодній воді приблизно на півгодини, потім, ретельно промиваємо і, залишивши 3-4 найкрасивіших великих і достиглі ягоди, інші поміщаємо в блендер (само собою, хвостики видаляємо).
Пюрируем полуницю. Далі все залежить від вашого смаку. Можна використовувати для приготування коктейлю ягідне пюре, а можна протерти його через сито, щоб видалити кісточки і тверді частинки. Поміщаємо морозиво, мед і ягідне пюре у високу ємність, доливаємо молоко і добре збиваємо фруктовий коктейль з морозива і молока міксером. Коли суміш стала однорідною і добре спінилася, перелити її в стакани, прикрашаємо збитими вершками і залишилися ягодами.
Таким же чином готуються коктейлі з іншими ягодами і фруктами. Відмінно коктейль з морозива і молока виходить з малиною, бананом, вишнею (може знадобитися трохи цукру, якщо дуже кисла вишня), ківі, абрикосами та персиками.