Морозиво – це улюблені ласощі дітей і, мабуть, багатьох дорослих. Такі ласощі можна купити в магазині, а можна, слідуючи самим простим рецептом приготувати морозиво в домашніх умовах.
Простий рецепт домашнього морозива без вершків
Інгредієнти: молоко – 1 ст.; яйце – 1 шт.; цукор білий – 2 ст. ложки; какао, кокосова стружка – за бажанням; цукор ванільний – за смаком. Приготування Пропонуємо вашій увазі один із простих рецептів морозива з молока. Отже, яйце збиваємо з цукровим піском, додаємо ванілін і поступово вливаємо молоко. Отриману масу нагріваємо на повільному вогні майже до кипіння, безперервно збиваючи міксером. Гарячу суміш трохи охолоджуємо, розливаємо в форми і прибираємо в морозильну камеру приблизно на 6 годин. За цей час, ласощі необхідно перемішати кілька разів. При бажанні перед заморожуванням в молочну масу можна додати кілька ложок какао, подрібнених горіхів або кокосову стружку. Готове морозиво подаємо з ягідним сиропом, варенням або прикрашаємо різнокольоровими цукатами.
Простий рецепт домашнього морозива без яєць
Інгредієнти: темний шоколад – 1 плитка; згущене молоко – 300 мл; печиво шоколадне – 100 г; жирні вершки – 600 мл Приготування Плитку шоколаду розтоплюємо обережно на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Не гаючи часу змішуємо в мисці згущене молоко з жирними вершками і гарненько збиваємо міксером, поступово додаючи розтоплений шоколад і трохи дрібно поламаного шоколадного печива. Готове морозиво виливаємо у форму і прибираємо до повного застигання в морозильну камеру. Ця суміш не вимагає перемішування і не утворює кристалів. На стадії збивання в вершкову масу можна додати за бажанням скибочки шоколаду, тоді готове ласощі вийде з красивою дрібної шоколадною стружкою.
Простий рецепт домашнього фруктового морозива
Інгредієнти: заморожені ягоди: полуниця, вишня, чорниця – 05 ст.; нежирний йогурт – 05 ст.; цукор білий – 2-3 ч. ложки; мед – за бажанням. Приготування Для приготування такого морозива, нам знадобляться будь-які заморожені ягоди. Отже, висипаємо їх у ємність блендера, додаємо нежирний йогурт, додаємо за смаком цукор і кладемо мед. Всі інгредієнти ретельно збиваємо до утворення однорідної густого пюре. Після цього перекладаємо його у форму і ставимо на 2 години в морозильну камеру.