Вернуться назад Распечатать

Простий рецепт морозива в домашніх умовах

Простий рецепт морозива в домашніх умовах
Морозиво – це улюблені ласощі дітей і, мабуть, багатьох дорослих. Такі ласощі можна купити в магазині, а можна, слідуючи самим простим рецептом приготувати морозиво в домашніх умовах.

Простий рецепт домашнього морозива без вершків


Інгредієнти:

  • молоко – 1 ст.;

  • яйце – 1 шт.;

  • цукор білий – 2 ст. ложки;

  • какао, кокосова стружка – за бажанням;

  • цукор ванільний – за смаком.


  • Приготування
    Пропонуємо вашій увазі один із простих рецептів морозива з молока. Отже, яйце збиваємо з цукровим піском, додаємо ванілін і поступово вливаємо молоко. Отриману масу нагріваємо на повільному вогні майже до кипіння, безперервно збиваючи міксером. Гарячу суміш трохи охолоджуємо, розливаємо в форми і прибираємо в морозильну камеру приблизно на 6 годин. За цей час, ласощі необхідно перемішати кілька разів. При бажанні перед заморожуванням в молочну масу можна додати кілька ложок какао, подрібнених горіхів або кокосову стружку. Готове морозиво подаємо з ягідним сиропом, варенням або прикрашаємо різнокольоровими цукатами.

    Простий рецепт домашнього морозива без яєць


    Інгредієнти:

  • темний шоколад – 1 плитка;

  • згущене молоко – 300 мл;

  • печиво шоколадне – 100 г;

  • жирні вершки – 600 мл


  • Приготування
    Плитку шоколаду розтоплюємо обережно на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Не гаючи часу змішуємо в мисці згущене молоко з жирними вершками і гарненько збиваємо міксером, поступово додаючи розтоплений шоколад і трохи дрібно поламаного шоколадного печива. Готове морозиво виливаємо у форму і прибираємо до повного застигання в морозильну камеру. Ця суміш не вимагає перемішування і не утворює кристалів. На стадії збивання в вершкову масу можна додати за бажанням скибочки шоколаду, тоді готове ласощі вийде з красивою дрібної шоколадною стружкою.

    Простий рецепт домашнього фруктового морозива

    Простий рецепт морозива в домашніх умовах

    Інгредієнти:

  • заморожені ягоди: полуниця, вишня, чорниця – 05 ст.;

  • нежирний йогурт – 05 ст.;

  • цукор білий – 2-3 ч. ложки;

  • мед – за бажанням.


  • Приготування
    Для приготування такого морозива, нам знадобляться будь-які заморожені ягоди. Отже, висипаємо їх у ємність блендера, додаємо нежирний йогурт, додаємо за смаком цукор і кладемо мед. Всі інгредієнти ретельно збиваємо до утворення однорідної густого пюре. Після цього перекладаємо його у форму і ставимо на 2 години в морозильну камеру.