Якщо у вас немає часу або бажання возитися з бісквітним тістом, а може бути, ви просто не відрізняєтеся особливими талантами в кондитерській справі, спробуйте приготувати торт на основі печива. Пачка улюбленого покупного печива, просочена сирним кремом, перетворюється на м'який і податливий корж, який прекрасно сусідить з будь-якими додатками, зразок шоколаду, соусів, свіжих фруктів або ягід.
Як зробити торт з печива і сиру?
Простота представлених рецептів ні скільки не применшує їх вишуканості. Візьмемо, наприклад, шматочок цього торта з шоколадною крихтою, такий десерт не лише простий і смачний, але і виглядає ні чим не гірше ласощі у виконанні кондитера.
Інгредієнти: жирні вершки - 490 мл; сир - 385 г; цукровий пісок - 75 г; кавовий лікер - 60 мл; какао-порошок - 15 г; печиво з шоколадною крихтою - 170 г; чорний шоколад - для декору. Приготування Покривши круглу форму для випікання пергаментом, викладіть перший шар печива. Приготуйте насичений кавовий крем, збивши жирні вершки з сиром, цукровий піском, кавовим лікером і какао в повітряну масу. Якщо вам попався сир з крупинками, то переконайтеся в тому, що попередньо збили його блендером або пропустили через сито. Покрийте шар печива кремом, знову викладіть печиво, за ним знову крем, і повторюйте до тих пір, поки не заповните всю форму доверху. Фінальним шаром повинен бути крем. Розмістіть торт з печива і сиру в холодильнику на всю ніч, а перед сервіровкою посипте стружкою з чорного шоколаду.
Торт з печива з сиром і бананом
Кращим прикрасою будь-якого десерту стануть свіжі фрукти і ягоди. Наш торт з наступного рецепту не є винятком, а лише в черговий раз підтверджує це правило: свіжі банани, сир і збиті вершки, які покривають тонкі прошарки солодких крекерів, вінчає свіжа малина, яку неодмінно варто додавати у всі сезонні ласощі.
Інгредієнти: свіжа полуниця - 790 г; банани - 380 г; жирні вершки - 440 мл; сир - 230 г; цукрова пудра - 125 г; крекери - 375 г; шоколад для прикраси. Приготування Збивши сир блендером, додайте цукрову пудру. Окремо з допомогою міксера перетворіть жирні вершки в м'яку і пишний крем. Порціями вмішайте крем до суміші сиру і цукрової пудри, готова суміш і стане нашим кремом.
Викладіть перший шар крекерів на дно обраної форми, покрийте їх сирним кремом, скибочками бананів і ще одним шаром печива. Повторіть шари один за іншим, поки всі інгредієнти не підійдуть до кінця. Фінальним шаром повинен бути шар крему, поверх якого слід викласти свіжу малину і полити ласощі розтопленим шоколадом.
Желейний торт з полуницею, сиром і печивом
Класика всіх тортів на основі з печива – чізкейк, який у цьому рецепті ми будемо готувати без випічки, з додаванням желатину і свіжої полуниці.
Інгредієнти: сир - 980 р; вершки (30%) - 240 мл; желатин - 4 ч. ложки; цукрова пудра - 30 г; пакет полуничного желе; свіжа полуниця - 320 г; печиво - 100 р. Приготування Розчиніть желатин в 75 мл теплої води, а желе – 450 мл гарячої води. Розтираємо сир, змішуємо його з цукровою пудрою і збитими до стійких піків вершками. У крем додаємо розчин желатину. Дно форми покриваємо печивом і заливаємо сирним кремом. Даємо десерту повністю схопитися. Коли крем стане щільним, розтоплюємо полуничне желе на водяній бані і виливаємо його поверх шару сиру. Прикрашаємо ласощі ягодами і знову повертаємо в холод, тепер вже на всю ніч. Застиглий чізкейк додатково декоруємо половинками свіжої полуниці перед сервіруванням.