Літня пора вимагає відповідних ласощів: десертів з сезонними ягодами і фруктами, які розташовуються на повітряній бісквіті в компанії желе або прохолодного сирного крему . Взявши за основу головні складові ідеального літнього десерту, представляємо вашій увазі кілька рецептів з ними.
Торт «Бите скло» з фруктами і бісквітом
Інгредієнти: Для бісквіта:
фундук - 165 г; цукрова пудра - 95 г; яєчні білки - 4 шт.; цукор - 125 р. Для груш:
груші - 455 г; цукровий пісок - 65 г; сік лимона - 25 мл; грушеве желе - 1 пакетик. Для сирного крему:
сир - 455 г; цукровий пісок - 145 г; жирні вершки - 270 мл; желатин - 2 листа. Приготування Розчиніть грушеве желе у воді. Поставте желе застигати, а самі візьміться за приготування бісквіта.
Фундук і цукрову пудру збийте в кавомолці до консистенції борошна. Порціями всипаючи цукор, збийте білки до стійкої піни. Обережно змішайте горіхову борошно з білковою піною. Отриману суміш розділіть між двома листами з пергаментом, розподіляючи тісто в роз'ємний коло діаметром 20 см. Випікайте горіхові бісквіти півгодини при 175 градусах.
Наріжте груші кубиками і припустіть на середньому вогні з цукровим піском і лимонним соком, поки шматочки не стануть м'якими.
Сир розітріть в пасту. Листи желатину попередньо замочіть. Збийте вершки з цукровим піском, додайте набряклий желатин, порціями додайте збиті вершки до сиру, обережно перемішуючи крем лопаткою. Змішайте сирний крем з шматочками груші і кубиками грушевого желе.
Покладіть бісквіт в круглу форму, змастіть кремом з фруктами і накрийте другим шаром бісквіта.
Бісквіт з желе, сирним кремом і фруктами повинен провести в холодильнику не менше 6 годин перед сервіруванням.
Бісквіт з запеченим сметанним кремом і фруктами
Інгредієнти: Для бісквіта: вершкове масло - 175 г; цукровий пісок - 140 г; яйця - 4 шт.; сік лимона - 10 мл; молоко - 70 мл; борошно - 225 г; порошок для випічки - 1 1/2 ч. ложки. Для крему:
сметана - 190 г; сирний сир - 120 г; яйце - 1 шт.; цукровий пісок - 95 г; щіпка ваніліну; ягоди і фрукти - за смаком. Приготування Збивши крем з масла і цукрового піску, порціями влийте до нього яйця з молоком і повторіть збивання. В отриману масу влийте сік лимона і всипте борошно і порошок для випічки. Перелийте тісто у 20-см форму.
Збийте крем зі сметани, кисломолочного сиру, яйця і цукру. Додайте трохи ваніліну і викладіть крем поверх тіста так, щоб його порції доходили до середини шару бісквіта. Хаотично розкидайте ягоди або фрукти по поверхні і поставте блюдо в духовку на 40 хвилин при 170 градусах.