Вернуться назад Распечатать

Бісквіт з фруктами

Бісквіт з фруктами
Літня пора вимагає відповідних ласощів: десертів з сезонними ягодами і фруктами, які розташовуються на повітряній бісквіті в компанії желе або прохолодного сирного крему . Взявши за основу головні складові ідеального літнього десерту, представляємо вашій увазі кілька рецептів з ними.

Торт «Бите скло» з фруктами і бісквітом


Інгредієнти:
Для бісквіта:

  • фундук - 165 г;

  • цукрова пудра - 95 г;

  • яєчні білки - 4 шт.;

  • цукор - 125 р.


  • Для груш:

  • груші - 455 г;

  • цукровий пісок - 65 г;

  • сік лимона - 25 мл;

  • грушеве желе - 1 пакетик.


  • Для сирного крему:

  • сир - 455 г;

  • цукровий пісок - 145 г;

  • жирні вершки - 270 мл;

  • желатин - 2 листа.


  • Приготування
    Розчиніть грушеве желе у воді. Поставте желе застигати, а самі візьміться за приготування бісквіта.
    Фундук і цукрову пудру збийте в кавомолці до консистенції борошна. Порціями всипаючи цукор, збийте білки до стійкої піни. Обережно змішайте горіхову борошно з білковою піною. Отриману суміш розділіть між двома листами з пергаментом, розподіляючи тісто в роз'ємний коло діаметром 20 см. Випікайте горіхові бісквіти півгодини при 175 градусах.
    Наріжте груші кубиками і припустіть на середньому вогні з цукровим піском і лимонним соком, поки шматочки не стануть м'якими.
    Сир розітріть в пасту. Листи желатину попередньо замочіть. Збийте вершки з цукровим піском, додайте набряклий желатин, порціями додайте збиті вершки до сиру, обережно перемішуючи крем лопаткою. Змішайте сирний крем з шматочками груші і кубиками грушевого желе.
    Покладіть бісквіт в круглу форму, змастіть кремом з фруктами і накрийте другим шаром бісквіта.
    Бісквіт з желе, сирним кремом і фруктами повинен провести в холодильнику не менше 6 годин перед сервіруванням.

    Бісквіт з запеченим сметанним кремом і фруктами


    Інгредієнти:
    Для бісквіта:

  • вершкове масло - 175 г;

  • цукровий пісок - 140 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • сік лимона - 10 мл;

  • молоко - 70 мл;

  • борошно - 225 г;

  • порошок для випічки - 1 1/2 ч. ложки.


  • Для крему:

  • сметана - 190 г;

  • сирний сир - 120 г;

  • яйце - 1 шт.;
  • Бісквіт з фруктами

  • цукровий пісок - 95 г;

  • щіпка ваніліну;

  • ягоди і фрукти - за смаком.


  • Приготування
    Збивши крем з масла і цукрового піску, порціями влийте до нього яйця з молоком і повторіть збивання. В отриману масу влийте сік лимона і всипте борошно і порошок для випічки. Перелийте тісто у 20-см форму.
    Збийте крем зі сметани, кисломолочного сиру, яйця і цукру. Додайте трохи ваніліну і викладіть крем поверх тіста так, щоб його порції доходили до середини шару бісквіта. Хаотично розкидайте ягоди або фрукти по поверхні і поставте блюдо в духовку на 40 хвилин при 170 градусах.