Поєднання желе і бісквіта здається дивним поки його не спробуєш. Повітряна бісквітна основа, збиті вершки, свіжі фрукти і желе чудово поєднуються в розкішному десерт, який лише з вигляду здається складним. Про те, як зробити желейний торт з фруктами ми розповімо в рецептах далі.
Желейний торт з полуницею та бісквітом
Інгредієнти: яйця - 6 шт.; цукровий пісок - 145 г; борошно - 185 г; сметана - 225 г; збиті вершки - 560 г; цукрова пудра - 95 г; пакет полуничного желе; свіжа полуниця. Приготування Яйця збиваємо з цукровим піском близько 10 хвилин, до отриманої повітряній масі підсипаємо борошно, обережно замішуючи тісто рухами віночка знизу верх. Готове тісто залишається розподілити між двома 20-см формами і поставити в духову шафу на 20 хвилин при 175 градусах.
Розводимо желе в теплій воді. Вже готові вершки збиваємо ще раз підсипавши до них цукрову пудру і вливши сметану. Змащуємо частиною крему один із бісквітів, зверху розкладаємо нарізані ягоди, на них – другий бісквіт і ще один шар крему. Довершаем торт візерунком з решти ягід і заливаємо верхівку желе. Залишаємо десерт до застигання желе. Бісквітно-желейний торт також можна готувати з будь-якими фруктами та іншими ягодами.
Желейний торт «Бите скло» з бісквітом
Інгредієнти: Для бісквіта:
мигдальна борошно - 135 г; цукровий пісок - 135 г; борошно - 35 г; яєчний жовток - 1 шт.; яєчний білок - 3 шт.; яйця - 3 шт.; вершкове масло - 20 г; харчовий барвник. Для крему:
желатин - 1 ст. ложка; вершки для збивання - 365 мл; вода - 55 мл; ананасовий сік - 240 мл; кубики фруктового желе - 1 1/2 ст. Приготування Збийте цукровий пісок з яєчними білками до утворення білої пишної маси. Решта яйця з'єднайте з обома видами борошна, влийте до суміші вершкове масло. Додайте харчовий барвник на вибір. Обережно з'єднайте білкову піну з яєчною сумішшю, щоб зберегти повітря. Розподіліть тісто в прямокутній формі і поставте випікатися в духовій шафі при 230 градусах 6-8 хвилин. Остиглим бісквітом покрийте дно і стінки 20-см форми.
Для крему залийте желатин водою, дайте розбухнути і розведіть в підігрітому соку. Обережно вливайте желатиновий розчин до вершків, збиваючи їх. Якщо ви хочете приготувати фруктово-желейний торт з бісквітом з іншим смаком, то просто замініть ананасовий сік будь-яким фруктовим. Додайте в крем кубики желе і вилийте поверх бісквітної основи. Охолодіть десерт до повного застигання.