У літню спеку зовсім не хочеться перетворювати свою кухню в сауну, для того щоб спекти такий необхідний святковий торт. Пропонуємо рецепти торта з желатином і фруктами, який готується без випічки але, незважаючи на це, має оригінальний і просто чудовий смак, який сподобається як дорослим, так і дітям.
Сметанний торт з желатином і фруктами
Інгредієнти: сметана – 650 мл; мікс будь-яких фруктів і ягід – 650 г; цукор ванільний – 15 г; желатин – 25 г; цукровий пісок – 350 г; вода фільтрована – 230 мл Приготування Желатин насипаємо в кухлик, заливаємо фільтрованою водою і залишаємо для набухання на одну годину. Потім ставимо його на плиту і прогріваємо до розчинення, але не кип'ятимо. Відставляємо розчинений желатин в бік остигати до кімнатної температури. Тим часом до сметані висипаємо цукровий пісок і ванільний цукор і збиваємо міксером до пишноти. З'єднуємо сметанную і желатинову масу і гарненько перемішуємо до однорідного стану.
Глибоку форму або миску вистилаємо харчовою плівкою, викладаємо на неї промиті, просушені і при необхідності нарізані фрукти і ягоди, заливаємо приготовленою сумішшю з сметани і желатину і розміщуємо посуд в холодильнику на чотири години. Застиглий торт перевертаємо на блюдо, витягаємо з форми, знімаємо харчову плівку і подаємо до столу.
Для кращого естетичного вигляду та ніжного смаку бажано брати для торта різнокольорові ягоди і фрукти з м'якоттю помірної щільності.
Холодний торт зі свіжими фруктами і крекером в желатині
Інгредієнти: сметана жирністю не менше 20 % – 700 мл; крекер з маком (хрустик), або будь – 300 г; ізюм – 100 г; молочний шоколад – 200 г; швидкорозчинний желатин – 25 г; фруктове желе в пакетах – 1 шт.; фрукти або ягоди – 300 г; цукровий пісок – 200 г; гаряча вода – 450 мл; ванільний цукор – 1 пакетик. Приготування При приготуванні торта за цим рецептом, фруктове желе в пакетах підбираємо в залежності від того, які фрукти або ягоди ми будемо використовувати. Наприклад, якщо в якості прикраси для торта у нас виступає вишня, то і желе має бути вишневим, або хоча б червоного кольору, Зелений виноград можна залити желе зі смаком ківі.
Розчиняємо желатин в 150 мілілітрах гарячої води, а фруктове желе в 300 мілілітрах або згідно інструкції на упаковці. Відставляємо в сторону обидві посуду для остигання. Родзинки заливаємо гарячою водою для розпарювання.
Крекер розламуємо навпіл, а якщо він великий, то на кілька частин, щоб вийшли шматочки розміром приблизно від одного до півтора сантиметрів. Шоколад натираємо на крупній тертці або дрібно рубаємо ножем.
Сметану викладаємо в підходящу ємність, збиваємо з цукровим піском і ванільним цукром до пишності, вливаємо остиглий желатин і ще трохи збиваємо. Додаємо шматочки крекеру, родзинки і добре перемішуємо.
Третю частину сметанною основи для торта викладаємо в роз'ємну форму і притрушиваем половиною шоколадної стружки. Потім викладаємо ще одну частину сметанної суміші і знову шоколад. Зверху розподіляємо решту суміш і ставимо
форму в холодильник на тридцять хвилин.
Потім розкладаємо зверху шматочки фруктів або ягід і заливаємо фруктовим желе.
Залишаємо торт в холодильнику до повного застигання, приблизно на три години.
Тепер прибираємо бортики, акуратно перекладаємо торт на блюдо і подаємо до столу.
Можна також використовувати для заливки для торта тільки бортики рознімної форми, які необхідно встановити відразу на блюдо, а під краю форми підкласти нарізану на прямокутники пергаментний папір. Коли торт захолоне, бортики прибираємо, а папір витягуємо.