Ковбаски з шоколаду з печивом – італійське ласощі, яке настільки давно популярна у нас, що багато хто вважає його надбанням рідної кухні. Як це зазвичай і трапляється з запозиченими рецептами, ковбаски за італійськими рецептами придбали кілька інгредієнтів спочатку їм не властивих, наприклад, шматочки печива, замість горіхів і сухофруктів. Про цієї модифікації знаменитої salame di cioccolata ми докладніше поговоримо в наступних рецептах.
Рецепт вершковою ковбаски з печива
Інгредієнти: яєчні жовтки - 2 шт.; цукровий пісок - 65 г; вершкове масло - 145 г; какао-порошок - 20 г; мигдальна стружка - 35 г; шоколадна крихта - 160 г; галетне печиво - 240 г; цукрова пудра для обсипання. Приготування Змішайте цукровий пісок з какао і парою яєчних жовтків, поки не отримаєте кремову масу без кристалів. Розтопіть масло разом з шоколадною крихтою, злегка остудіть, а потім влийте в шоколадну суміш. Туди ж всипте мигдаль і крихту галетного печива. Готова маса буде ще досить липкою і рідкої для того, щоб сформуватися в палку ковбаси, а тому попередньо її розміщують в морозильній камері буквально на 15 хвилин.
Візьміть аркуш пергаменту і щедро посипте його цукровою пудрою. Розподіліть застиглу шоколадну масу ковбаскою на одному з країв, а потім загорніть її в лист і зав'яжіть з обох країв. Через 3 години вершкову ковбаску з печивом можна буде пробувати.
Як зробити вершкову ковбаска з печива і білого шоколаду?
Інгредієнти: білий шоколад - 65 г; згущене молоко - 70 мл; вершкове масло - 45 г; ром - 5 мл; галетне печиво - 100 г; шоколадне печиво - 50 г; жменя будь-яких горіхів. Приготування Розмістіть ємність з шоколадом і маслом на водяній бані. Коли шоколад повністю розтопиться, змішайте його зі згущеним молоком і краплею рома, попередньо знявши з пари. 2/3 всього печива перетворіть в крихту і змішайте з шоколадною масою, а залишки розламайте на великі шматочки і відправте також в суміш разом з горіхами. Сформуйте ковбаску з допомогою листа харчової плівки, краї її зафіксуйте і залиште остигати в морозильній камері на годину.
Рецепт вершковою ковбаски з печива і какао
Інгредієнти: пісочне печиво - 190 г; вершкове масло - 85 м; вершки - 180 мл; чорний шоколад - 90 г; волоські горіхи - 90 г; цукровий пісок - 25 г; какао-порошок - 15 р. Приготування Розкришите печиво, але не перетворюйте його на пил, нехай шматочки будуть відчутні в готовому блюді. У сотейнику на плиту поставте вершкове масло з вершками. Коли суміш закипить, киньте в неї шоколад і дочекайтеся поки вона розтопиться. Всипте цукор і какао. Шоколадну основу злегка охолодіть і з'єднайте з крихтою печива і горішками. Розподіліть суміш з одного краю листа фольги або харчової плівки, скрутіть в джгут і дайте схопитися в холодильнику пару годин.
Вершкова ковбаска з печива зі згущеним молоком
Інгредієнти: чорний шоколад - 280 м; згущене молоко - 420 мл; крихта галетного печива - 3 ст.; лікер «Амаретто» - 5 мл; жменя горіхів (будь-яких). Приготування Гіркий чорний шоколад розкришите і поставте розтопитися на водяну баню. До розтопленого шоколаду влийте згущене молоко і добийтеся однорідності суміші також, не забираючи її з вогню. Злегка остудіть суміш і додайте в неї краплю ароматного лікеру і крихти з печива. Наріжте жменю улюблених горішків і відправте їх слідом за печивом. Отриману масу викладіть на край пергаменту, плівки або листа фольги, посипаних цукровою пудрою, скачайте ковбаскою і залиште застигати на холоді кілька годин.