Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати дуже смачний бісквітний рулет з варенням. Його приготування не займе багато часу, зате результат неодмінно порадує.
Рецепт бісквітного рулету з полуничним варенням
Інгредієнти: борошно – 150 г; свіжі курячі яйця – 6 шт.; цукровий пісок – 200 г; лимонна кислота – щіпка; ванілін – за смаком; полуничне варення – 6-7 ст. ложок; цукрова пудра або фруктовий топінг для верху. Приготування Запорукою успіху при приготуванні тіста для рулету з варенням є свіжість яєць і правильне їх збивання. Отже, обов'язково свіжі яйця поділяємо на білки і жовтки, стежачи за тим, щоб вся посуд, з якої ми працюємо, була чистою і не містила ні краплі води або жиру. До жовтків додаємо половину цукрового піску і розтираємо до посветления. Білки збиваємо з дрібкою лимонної кислоти за допомогою міксера або блендера до щільної піни, поступово додаючи залишився цукровий пісок.
Тепер з'єднуємо білки з жовтками і вмішуємо просіяне борошно акуратними рухами знизу вгору, бажано не більше п'яти-семи разів, щоб тісто для рулету з варенням вийшло досить пишне. Виливаємо його на вистелене змащеній маслом фольгою або пергаментом деко і печемо в духовці при температурі 185 градусів п'ятнадцять хвилин. Потім дістаємо бісквіт з духовки, відразу промазуємо варенням і звертаємо рулетом, який укладаємо на блюдо швом вниз і поміщаємо в холодильник остуджуватися і просякати приблизно на дві години. Потім присипаємо рулет цукровою пудрою або поливаємо будь топінгом, нарізаємо на шматки і подаємо до столу.
Бісквітний рулет з заварним кремом і малиновим варенням
Інгредієнти: Для тіста:
мука – 4 ст. ложки; свіжі курячі яйця – 4 шт.; цукровий пісок – 4 ст. ложки; Для заварного крему і начинки:
вершкове масло – 200 г; молоко – 220 мл; борошно пшеничне – 25 ст. ложок; цукор – 2/3 склянки; малинове варення – 300 мл; подрібнені горіхи, свіжа або заморожена малина і листя м'яти. Приготування Спочатку приготуємо заварний крем. Для цього половину норми молока змішуємо з борошном до однорідності і повного розчинення грудочок і тонкою цівкою вливаємо в кипляче молоко з цукром. Варимо масу до загусання, безперервно помішуючи.
Для приготування бісквіта відокремлені від білків, жовтки збиваємо з цукровим піском до повного його розчинення. Окремо збиваємо білки до щільної піни. Тепер до жовтків з цукром додаємо потроху борошно і, чергуючи з невеликими порціями додають туди ж збитих білків, акуратно замішуємо тісто. В невелике деко, застелений
промазаної маслом пергаментним папером, виливаємо приготоване тісто і випікаємо в попередньо нагрітому до 185 градусів духовій шафі п'ятнадцять хвилин. Готовий бісквіт перекладаємо дбайливо на рушник разом з пергаментом, згортаємо рулетом і даємо повністю охолонути. Тим часом до завареному крему викладаємо розм'якшене масло і збиваємо міксером до пишноти. Тепер остиглий бісквіт розгортаємо, промазуємо спочатку варенням, а потім приготованим кремом, приблизно однією третиною всього його кількості. Формуємо рулет, обмазуємо його залишилися кремом і прикрашаємо подрібненими горіхами, ягідками малини і листям м'яти.