Поки сезон однієї з найпопулярніших ягід не підійшов до кінця, рекомендуємо випробувати кілька простих рецептів полуничних рулетів. Не дивлячись на швидкість і легкість приготування, такі ласощі дуже ефектно виглядає в розрізі, роблячи його головних героєм на будь-якому святковому столі.
Рулет з листкового тіста з полуницею
Простіше приготування рулету з готового листкового тіста може стати хіба що купівля вже готового рулету. Всього півгодини і чарівні рум'яні рулетики до чаю будуть красуватися на вашому столі.
Інгредієнти: листкове дріжджове тісто - 480 м; полуниця - 1 ст.; борошно - 5 р; цукровий пісок - 35 г; цукрова пудра - 55 г; молоко - 25 мл Приготування Спершу встановіть температуру підігріву духовки на позначці 200 градусів і покрийте обрану форму пергаментом. Розкачайте розморожене тісто і посипте його цукром-піском як можна більш рівномірно. Ягоди пюрируйте, пюре змішайте з борошном, щоб не було занадто водянистим, і нанесіть рівним шаром поверх листкового пласта. Скрутіть тісто в рулет і наріжте на 8 п'ятаков. Порції рулету розмістіть на деку і відправте в духовку на 25 хвилин. Охолоджені рулети полийте глазур'ю на основі суміші молока і цукрової пудри.
Бісквітний рулет з полуницею
Інгредієнти: Для бісквіта:
яйця - 4 шт.; цукровий пісок - 90 г; яєчні білки - 4 шт.; борошно - 65 г; розпушувач - 1 ч. ложка. Для крему:
сир - 160 г; цукровий пісок - 35 г; жирні вершки - 240 мл; полуниця - 1 ст. Приготування Половину цукрового піску збийте з цілими яйцями, а другу половину лише з білками, поки не вийде густа і стійка піна. До цілих яєць додайте борошно з розпушувачем, а отримане тісто з'єднайте з повітряної білковою масою. Розподіліть тісто по покритому пергаментом деку і випікайте 18 хвилин при 165 градусах. Ще гарячий бісквіт звільніть від пергаменту і скрутіть в рулет з допомогою вологого рушника.
Сир протріть і збийте з цукровим піском. Отриманий крем з'єднайте зі збитими вершками і додайте шматочки ягід.
Обережно розгорніть бісквіт , змастіть кремом і поверніть назад. Дайте творожному рулету з полуницею постояти в холодильнику з півгодини перед нарізкою.
Рулет з полуницею без випічки
Інгредієнти: будь-яке квадратне печиво - 15-18 шт.; пломбір - 440 г; полуниця - 10-12 ягід; шоколад - 220 р. Приготування Печиво розділіть на 3 частини і викладіть їх на дно і з обох стінок вузької форми. Розподіліть третину м'якого морозива в основі, викладіть ягоди, покрийте їх залишилися пломбіром і зімкніть краї двох бічних рядів печива так, щоб утворився трикутник. Поставте всі застигнути, а потім полийте рулет з полуницею розтопленим шоколадом і заморозьте повторно перед сервіруванням.