Незважаючи на те, що будь-який супермаркет готовий надати вам запаморочливе різноманітність покупного морозива, якість і склад більшості з представлених виробником продуктів залишає бажати кращого, тому, рекомендуємо звернути увагу на домашні технології приготування прохолодного ласощі без вершків в основі.
Рецепт морозива без вершків і молока в мороженице
Зробивши вибір на користь меню без продуктів тваринного походження, багато стикаються з проблемою відмови від улюблених більшістю солодощів, ніби того ж морозива. В рецепті далі ми розповімо вам про те, як зробити морозиво без вершків коров'ячого молока і яєць, яке стане вашим фаворитом.
Інгредієнти: банани - 300 г; арахісове масло - 55 г; кленовий сироп - 75 мл; кокосове молоко - 390 мл; ванільний стручок. Приготування В якості основи для цього десерту слід вибирати як можна більш стиглі банани, бажано ті, на шкірці яких є чорні цятки (не плутати з гниллю!) – вони самі солодкі і м'які. Очистивши банани від шкірки, наріжте їх великими шматками, щоб полегшити роботу блендеру. У чашу пристрою слідом відправте охолоджене кокосове молоко, арахісове масло, кленовий сироп і вміст ванільного стручка. Збийте всі інгредієнти разом поки не отримаєте густу пасту. Перемістіть суміш у контейнер для заморозки, охолодіть з півгодини, а потім перелийте в мороженицю і засічіть час, вказаний в інструкції до конкретно вашого пристрою. Після збивання дайте морозиву фінально застигнути в морозильній камері.
Полуничне морозиво без вершків
У цьому рецепті роль загусника на себе бере заморожена полуниця і молоко, які, потрапляючи під леза високошвидкісного блендера, перемелюються в найдрібнішу крижану крихту, роблячи десерт повітряним і кремоподібним.
Інгредієнти: свіжа полуниця - 480 м; заморожена полуниця - 220 г; бальзамічний оцет - 15 мл; жменя горіхів кеш'ю; молоко - 65 мл Приготування Попередньо розлийте молоко по формочках для льоду і поставте духовку розігрітися до 175 градусів. Змішайте свіжу полуницю з бальзамічним оцтом і викладіть на деко. Запікайте ягоди 25 хвилин і охолодіть їх.
З допомогою швидкісного блендера збийте вимочені горіхи в пасту, додайте запечену і заморожену полуницю, а також кубики молока з морозильної камери. Коли інгредієнти перетворяться в однорідну суміш, перелийте основу морозива в будь-яку підходящу ємність і поставте все в морозильну камеру на півгодини.
Як зробити морозиво з молока без вершків?
Інгредієнти: заморожена вишня - 290 г; лимонний сік - 15 мл; молоко - 390 мл; мигдаль - 35 г; мед - 75 мл; щіпка ваніліну. Приготування Залийте вишню лимонним соком і поставте на середній вогонь. Через 5 хвилин після закипання ягідного соку, зніміть сотейник з вогню і остудіть його вміст. Збийте молоко з мигдалем, медом і ваніллю, додати ягоди, збийте все ще раз і перелийте в мороженицю. Час приготування суміші в мороженице визначається маркою і моделлю вашого пристрою. Готове морозиво охолодіть в морозильній камері ще 3 години.
Як зробити легке шоколадне морозиво без вершків?
Інгредієнти: молоко - 780 мл; фініки - 12 шт.; какао-порошок - 55 г; жменя фундука; чорний шоколад - 65 р. Приготування Високошвидкісним блендером пюрируйте молоко з фініками і какао. Отриману суміш остудіть, а потім перелийте в мороженицю і готуйте пристрої, дотримуючись вказівок в інструкції до нього. Додайте морозиво крихту з шоколаду і фундука, перелийте все в форму і заморозьте протягом 25-3 годин.