Відсутність морожениці перестало бути перешкодою для приготування кремового домашнього морозива з появою цього рецепта. В основі всього два інгредієнти: жирні вершки та згущене молоко, які потім можна доповнювати різноманітністю добавок зразок шоколаду, кави, ванілі, горіхів і багато іншого. Про те, як приготувати морозиво з вершків і згущеного молока читайте в рецептах далі.
Морозиво з вершків і згущеного молока з чаєм – рецепт
Інгредієнти: вершки для збивання (від 33%) - 480 мл; чорний чай - 2 ч. ложки; згущене молоко - 390 мл; мед - 30 мл Приготування Налийте вершки в сотейник і дочекайтеся, поки вони почнуть вирувати, до кипіння при цьому їх доводити не слід. В гарячі вершки киньте чайне листя і дайте настоятися протягом півгодини. Після, процідіть вершки через сито і остудіть. У холодні вершки влити згущене молоко і додайте мед, збивайте основу для нашого морозива міксером близько 3-5 хвилин або до тих пір, поки консистенція суміші не стане нагадувати розтануло морозиво. Поставте морозиво з вершків і згущеного молока застигати в морозильній камері на 5-6 годин.
Домашнє кавове морозиво з вершків і згущеного молока
Інгредієнти: згущене молоко - 395 мл; жирні вершки - 490 мл; стручок ванілі; розчинна кава - 1 ч. ложка; шоколад - 85 р. Приготування Вершки охолодіть, влийте до них згущене молоко і додайте насіння з ванільного стручка. За допомогою міксера збийте масу до м'яких піків і відберіть пару столових ложок в окрему ємність. Кава розчиніть у 15 мл води і додайте до відкладеної частини суміші. Перелийте основу для морозива у форму, додати розкришений шоколад і морозиво з кавою, злегка перемішайте, щоб на поверхні залишилися кавові розлучення. Поставте ласощі в морозильну камеру на 5 годин.
Морозиво з вершків, молока та згущеного молока
Інгредієнти: шоколадна паста - 3/4 ст.; фундук - 125 г; вершки - 490 мл; згущене молоко - 390 мл; молоко - 40 мл; какао-порошок - 55 р. Приготування Молоко змішайте з вершками, злегка підігрійте, розчиніть в суміші какао-порошок і повністю остудіть молочну основу. Влийте до вершків згущене молоко, додайте шоколадну пасту. Збийте вершки до м'яких піків. Морозиво зі збитих вершків і згущеного молока доповніть раскрошенным фундуком, обережно перемішайте і вилийте у форму, придатну для розташування в морозильній камері. Через 4-5 годин морозиво можна буде пробувати.