Вернуться назад Распечатать

Морозиво з вершків

Морозиво з вершків
Зараз магазинне морозиво насилу здатне конкурувати з домашнім. Економія виробників призводить до того, що багатий вершковий смак пломбіру починає нагадувати просте заморожене молоко, а його кремова текстура змінюється тією, що характерна для фруктового льоду. Насолоджуватися смачним прохолодним десертом можна, якщо взятися за його приготування власноруч, а допомогти вам з рецептами беремося ми.

Морозиво з вершків і згущеного молока


Інгредієнти:

  • жирні вершки для збивання (від 33%) - 590 мл;

  • згущене молоко - 390 мл;

  • банани - 380 г;

  • карамель - 95 мл


  • Приготування
    Починаємо з приготування бази для морозива з жирних вершків і згущеного молока. З'єднуємо обидва інгредієнти разом і збиваємо на максимальній потужності до тих пір, поки консистенція суміші не стане нагадувати таку у станув морозива. Очищені стиглі банани розімніть виделкою так, щоб в пюре траплялися шматочки фрукта. Змішуємо банани з морозивом і перелити все в форму, годиться для розміщення в морозильній камері. Довершаем морозиво з вершків карамеллю і подаємо.

    Морозиво з вершків в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • сир маскарпоне - 190 г;

  • жирні вершки для збивання - 125 мл;

  • шоколадне молоко - 240 мл;

  • шоколадна паста - 45 р.


  • Приготування
    Збийте вершки до м'яких піків і змішайте їх з сиром маскарпоне. Розведіть шоколадну пасту в молоці і влийте до збитої вершковою основі. На цьому етапі морозиво з вершків і молока можна доповнити шматочками шоколаду, будь-якого печива або горішків. Розлийте суміш для морозива по формочках і залиште в морозильній камері.

    Як зробити ягідне морозиво з вершків?

    Морозиво з вершків

    Інгредієнти:

  • чорниця - 190 г;

  • цукровий пісок - 65 г;

  • жирні вершки - 360 мл;

  • яєчні жовтки - 6 шт;

  • згущене молоко - 425 мл


  • Приготування
    Чорницю засипте цукровим піском і поставте на вогонь до тих пір, поки ягоди не перетвориться в пюре. Вершки для морозива повинні бути гарячими, але не киплячими, а тому підігрійте їх, а потім влийте поверх жовтків тонкою цівкою, безперервно і дуже інтенсивно перемішуючи. Додайте згущене молоко і охолодіть суміш. Перелийте все в мороженицю і готуйте, дотримуючись інструкції на упаковці до пристрою. Додайте до готового морозива чорничне пюре і поставте застигати в морозильній камері.
    Крім готового чорничного пюре, морозиво можна додати і цілі ягоди, а можна прикрасити ними десерт перед сервіруванням.