У цьому матеріалі ми поговоримо про, мабуть, одному з найбільш незвичайних способів приготування головного прохолодного ласощі – морозиво з сиром в основі. Легка кислинка та яскраве розмаїття, яке надає десерту сир, робить його не тільки ефективним, але і смачним способом боротьби зі спекою.
Морозиво з сиру і банана в домашніх умовах
Інгредієнти: сир - 230 г; молоко - 60 мл; мед - 175 мл; банан - 95 г; фініки - 8-10 шт.; вершкове масло - 30 г; цукровий пісок - 45 г; жменя волоських горіхів. Приготування Покладіть сир в чашу блендера і залийте його молоком з медом. Збивши всі інгредієнти до однорідності, додати до них шматочки фініка і банана. Горіхи обсмажте в розтопленому вершковому маслі, посипте цукром і залиште до тих пір, поки цукрові кристали не перетворяться в карамель. Карамелізовані горіхи охолодіть, розкришите і відправте також до морозива. Перекладіть морозиво з сиру у чашу морозивниці і готуйте відповідно до часу, зазначеного в інструкції. Готове охолоджене ласощі заморожуйте протягом 3 годин.
Кавове морозиво з сиру і згущеного молока
Інгредієнти: сир - 265 г; еспресо - 190 мл; згущене молоко - 45 мл; чорний шоколад для подачі. Приготування Пропустивши сир через сито, змішайте його зі згущеним молоком і остившім кави. Отриману суміш збийте блендером, домагаючись ступеня однорідності властивою растаявшему морозиву. Перекладіть масу в пластиковий контейнер і додайте в морозильній камері на півгодини. Застигле, але все ще податливе, морозиво посипте шоколадною крихтою під час подачі.
Як зробити морозиво з сиру і полуниці?
Інгредієнти: Для полуничного сиропу:
ягоди полуниці - 460 м; лимонний сік - 25 мл; цедра лимона - 1 ч. ложка; цукровий пісок - 25 р. Для морозива:
галетне печиво - 7 шт.; сир - 580 г; жирні вершки - 360 мл; молоко - 230 мл; цукровий пісок - 145 г; полуниця - 460 р. Приготування Приготуйте сироп, затока розім'яту виделкою полуницю соком лимона і додавши цедру з цукровим піском. Коли сироп загустіє, знімайте його з вогню.
Розкришите печиво. Збийте протертий через сито сир з жирними вершками, цукровим піском і молоком. Однорідну сирну суміш доповніть печивом і шматочками свіжих ягід, після чого перелийте все в мороженицю і готуйте, дотримуючись інструкції. Перед подачею дайте десерту провести в морозильній камері не менше 6 годин, а потім подавайте морозиво з сиропом.