Вернуться назад Распечатать

Морозиво з сиру

Морозиво з сиру
У цьому матеріалі ми поговоримо про, мабуть, одному з найбільш незвичайних способів приготування головного прохолодного ласощі – морозиво з сиром в основі. Легка кислинка та яскраве розмаїття, яке надає десерту сир, робить його не тільки ефективним, але і смачним способом боротьби зі спекою.

Морозиво з сиру і банана в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • сир - 230 г;

  • молоко - 60 мл;

  • мед - 175 мл;

  • банан - 95 г;

  • фініки - 8-10 шт.;

  • вершкове масло - 30 г;

  • цукровий пісок - 45 г;

  • жменя волоських горіхів.


  • Приготування
    Покладіть сир в чашу блендера і залийте його молоком з медом. Збивши всі інгредієнти до однорідності, додати до них шматочки фініка і банана. Горіхи обсмажте в розтопленому вершковому маслі, посипте цукром і залиште до тих пір, поки цукрові кристали не перетворяться в карамель. Карамелізовані горіхи охолодіть, розкришите і відправте також до морозива. Перекладіть морозиво з сиру у чашу морозивниці і готуйте відповідно до часу, зазначеного в інструкції. Готове охолоджене ласощі заморожуйте протягом 3 годин.

    Кавове морозиво з сиру і згущеного молока


    Інгредієнти:

  • сир - 265 г;

  • еспресо - 190 мл;

  • згущене молоко - 45 мл;

  • чорний шоколад для подачі.


  • Приготування
    Пропустивши сир через сито, змішайте його зі згущеним молоком і остившім кави. Отриману суміш збийте блендером, домагаючись ступеня однорідності властивою растаявшему морозиву. Перекладіть масу в пластиковий контейнер і додайте в морозильній камері на півгодини. Застигле, але все ще податливе, морозиво посипте шоколадною крихтою під час подачі.

    Як зробити морозиво з сиру і полуниці?


    Інгредієнти:
    Для полуничного сиропу:

  • ягоди полуниці - 460 м;

  • лимонний сік - 25 мл;

  • цедра лимона - 1 ч. ложка;

  • цукровий пісок - 25 р.


  • Для морозива:
    Морозиво з сиру

  • галетне печиво - 7 шт.;

  • сир - 580 г;

  • жирні вершки - 360 мл;

  • молоко - 230 мл;

  • цукровий пісок - 145 г;

  • полуниця - 460 р.


  • Приготування
    Приготуйте сироп, затока розім'яту виделкою полуницю соком лимона і додавши цедру з цукровим піском. Коли сироп загустіє, знімайте його з вогню.
    Розкришите печиво. Збийте протертий через сито сир з жирними вершками, цукровим піском і молоком. Однорідну сирну суміш доповніть печивом і шматочками свіжих ягід, після чого перелийте все в мороженицю і готуйте, дотримуючись інструкції. Перед подачею дайте десерту провести в морозильній камері не менше 6 годин, а потім подавайте морозиво з сиропом.