Хочете прикрасити святковий стіл красивим тортом? Тоді приготуйте ласощі під ексцентричним назвою «Вулкан». Мало того, що сама форма торта буде говорити сама за себе, до дитячого свята десерт можна буде декорувати цими іграшками, начебто фігурок динозаврів і рослин. Головне – не переплутати їстівні і неїстівні частини вулкана.
Торт «Вулкан радості» з горіхами – рецепт
Інгредієнти: масло вершкове - 200 г; цукровий пісок - 350 г; яйця курячі - 5-6 шт.; борошно самоподнимающаяся - 300 г; молоко - 30 мл; червоний харчовий барвник; марципан - 500 г; шоколад - 200 г; абрикосовий сироп; горіхи в шоколаді, червона карамель і шоколадні цукерки - 250 р. Приготування Попередньо доводимо температуру духовки до 180°С. Змащуємо і покриваємо пергаментом форму діаметром 18 см, а також форми об'ємом 800 мл і 12 літра.
З допомогою міксера збиваємо дуже м'яке вершкове масло з цукром, додаємо до нього яйця і молоко. Останньою в масу йде самоподнимающаяся борошно. Менше половини тіста переливаємо в 18-см форму, половину, що залишилася маси підкрашуемо червоним харчовим барвником. 4 столові ложки підфарбованого тіста додаємо до тіста у формі і з допомогою ложки ледь змішуємо обидві маси, створюючи мармуровий ефект. Тісто з барвником і без розливаємо по формах також створюй ефект мармуру на поверхні. Випікаємо два останніх бісквіта за 30 хвилин, а тісто в 18-см формі близько години або до тих пір, поки поміщена в центр бісквіта паличка не буде виходити сухою.
Тепер приступаємо до формування торта «Вулкан». В основу викладаємо вирівняний 18-см бісквіт, а поверх нього розміщуємо два
бісквіта, обрізаючи їх краї так, щоб вони ставали все менше і менше до верхівки, тобто нагадували форму вулкана. Між розміщенням кожного наступного бісквіта змащуємо попередній абрикосовим сиропом.
Розкачуємо марципан і укладаємо поверх нашого вулкана, попередньо розклавши частину горіхів і шоколадних цукерок на поверхні торта, створюючи нерівності, що імітують пагорби. Ідеально готувати торт «Вулкан» з волоським горіхом, але в залежності від необхідної текстури горіхи можна змішувати.
Розтоплюємо шоколад і покриваємо їм вулкан зовні, розкладаючи цукерки і залишилися горіхи. Червону карамель розтоплюємо в мікрохвильовці і виливаємо на папір для випікання, застиглу карамель розміщуємо в центрі жерла вулкана імітуючи лаву.