З готових вафельних коржів можна на швидку руку зробити торт і зустріти нежданих гостей. В залежності від того, чи хочете ви солодке ласощі або закусочний варіант, хрусткий або м'який десерт – вибирають рецепт прошарку. Перед подачею до столу, його краще деякий час потримати в холодильнику. Ми розповімо вам, як приготувати різні варіанти тортів з вафельних коржів.
Торт наполеон з вафельних коржів
Інгредієнти: готові вафельні коржі – 8 шт.; крекер солодкий – 500 г; згущене молоко – 300 мл; домашня сметана – 500 мл; цукор – 1 ст.; мелкорубленые горіхи – 150 г; ванілін – за смаком. Для глазурі:
цукор – 3 ст. ложки; вода – 5 ст. ложок; какао – 3 ст. ложки; масло вершкове – 50 г. Приготування Сметану збиваємо з ванільним і звичайним цукром. Далі готуємо глазур: розводимо какао на воді, кидаємо шматочок масла і додаємо трохи цукру. Ставимо суміш на слабкий вогонь і доводимо до закипання, помішуючи. Тепер викладаємо перший корж на плоске блюдо, промазуємо згущеним молоком і зверху покриваємо печивом. Потім наносимо сметанний крем, подрібнені горішки і закриваємо другим коржем. Поступово розкладаємо так всі коржі і печиво, чергуючи крем із згущеним молоком. Останній шар трохи притискаємо руками, акуратно виливаємо зверху глазур і прибираємо смачний торт з вафельних коржів в холодильник на 5 годин.
М'ясний торт з вафельних коржів
Інгредієнти: готові коржі вафельні – 1 упаковка; фарш м'ясний – 400 г; морква – 1 шт.; яйце -1 шт; цибулина – 1 шт.; сир – 150 г; сметана – 200 мл; спеції; олія рослинна. Приготування Цибулину очистити і подрібнюємо кубиками. Морква обробляємо, шаткуємо на тертці і пасеруємо овочі на рослинному маслі. Цим часом перекладаємо в миску м'ясний фарш, додаємо у нього яйце і солимо. Готову начинку ретельно перемішуємо і переходимо до складання торта. Беремо один готовий вафельний корж, змащуємо його сметаною і викладаємо невелику порцію фаршу, рівномірно розподіляючи його. Потім накриваємо другим коржем, знову заливаємо сметаною і викладаємо шар овочевий обжарювання. Повторюємо в такій послідовності, поки не закінчиться вся начинка. Останній корж змащуємо майонезом, перекладаємо закусочний торт з вафельних коржів на деко і випікаємо при 220°С духовці приблизно 35 хвилин. Далі, виймаємо його, присипаємо тертим сиром, відправляємо назад у шафу і чекаємо, поки сир повністю не розплавиться.
Печінковий торт з вафельних коржів
Інгредієнти: відварне м'ясо – 200 г; куряча печінка – 200 г; свіжі гриби – 500 г; цибулина – 1 шт.; майонез – 200 мл; готові вафельні коржі – 8 шт.; сир твердих сортів – 300 г; спеції. Приготування Для початку готуємо всі інгредієнти: сир натираємо на тертці, відварне м'ясо з печінкою перекручуємо на м'ясорубці і підсолюємо за смаком. Гриби обробляємо, шаткуємо разом з цибулею і пасеруємо до готовності. Далі кладемо на блюдо 2 коржа, промазуємо майонезом, наносимо рівномірно фарш і накриваємо наступним коржем. Його знову промазуємо і викладаємо овочеву обжарку. Третій корж покриваємо майонезом і посипаємо тертим сиром. Ставимо готовий торт в мікрохвильовку і запікаємо до готовності хвилин 5.
Рецепт торта з вафельних коржів
Інгредієнти: вафельні коржі – 8 шт.; шоколад – 70 р. Для крему:
варене згущене молоко – 1 банка; масло вершкове – 1 пачка; ванілін – за смаком. Приготування У глибоку ємність викладаємо згущене молоко, кладемо масло і ванілін. Збиваємо крем добре міксером і змащуємо їм кожен вафельний корж з двох сторін. Далі укладаємо заготовки один на інший, притискаючи їх. Шоколад ламаємо, розтоплюємо на водяній бані і прикрашаємо торт довільним чином. Залишаємо його просочуватися на 2 години при кімнатній температурі, а потім охолоджуємо.