Вернуться назад Распечатать

Торт з вафельних коржів

Торт з вафельних коржів
З готових вафельних коржів можна на швидку руку зробити торт і зустріти нежданих гостей. В залежності від того, чи хочете ви солодке ласощі або закусочний варіант, хрусткий або м'який десерт – вибирають рецепт прошарку. Перед подачею до столу, його краще деякий час потримати в холодильнику. Ми розповімо вам, як приготувати різні варіанти тортів з вафельних коржів.

Торт наполеон з вафельних коржів


Інгредієнти:

  • готові вафельні коржі – 8 шт.;

  • крекер солодкий – 500 г;

  • згущене молоко – 300 мл;

  • домашня сметана – 500 мл;

  • цукор – 1 ст.;

  • мелкорубленые горіхи – 150 г;

  • ванілін – за смаком.


  • Для глазурі:

  • цукор – 3 ст. ложки;

  • вода – 5 ст. ложок;

  • какао – 3 ст. ложки;

  • масло вершкове – 50 г.


  • Приготування
    Сметану збиваємо з ванільним і звичайним цукром. Далі готуємо глазур: розводимо какао на воді, кидаємо шматочок масла і додаємо трохи цукру. Ставимо суміш на слабкий вогонь і доводимо до закипання, помішуючи. Тепер викладаємо перший корж на плоске блюдо, промазуємо згущеним молоком і зверху покриваємо печивом. Потім наносимо сметанний крем, подрібнені горішки і закриваємо другим коржем. Поступово розкладаємо так всі коржі і печиво, чергуючи крем із згущеним молоком. Останній шар трохи притискаємо руками, акуратно виливаємо зверху глазур і прибираємо смачний торт з вафельних коржів в холодильник на 5 годин.

    М'ясний торт з вафельних коржів


    Інгредієнти:

  • готові коржі вафельні – 1 упаковка;

  • фарш м'ясний – 400 г;

  • морква – 1 шт.;

  • яйце -1 шт;

  • цибулина – 1 шт.;

  • сир – 150 г;

  • сметана – 200 мл;

  • спеції;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Цибулину очистити і подрібнюємо кубиками. Морква обробляємо, шаткуємо на тертці і пасеруємо овочі на рослинному маслі. Цим часом перекладаємо в миску м'ясний фарш, додаємо у нього яйце і солимо. Готову начинку ретельно перемішуємо і переходимо до складання торта. Беремо один готовий вафельний корж, змащуємо його сметаною і викладаємо невелику порцію фаршу, рівномірно розподіляючи його. Потім накриваємо другим коржем, знову заливаємо сметаною і викладаємо шар овочевий обжарювання. Повторюємо в такій послідовності, поки не закінчиться вся начинка. Останній корж змащуємо майонезом, перекладаємо закусочний торт з вафельних коржів на деко і випікаємо при 220°С духовці приблизно 35 хвилин. Далі, виймаємо його, присипаємо тертим сиром, відправляємо назад у шафу і чекаємо, поки сир повністю не розплавиться.

    Печінковий торт з вафельних коржів


    Інгредієнти:

  • відварне м'ясо – 200 г;

  • куряча печінка – 200 г;

  • свіжі гриби – 500 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • майонез – 200 мл;

  • готові вафельні коржі – 8 шт.;

  • сир твердих сортів – 300 г;

  • спеції.


  • Приготування
    Для початку готуємо всі інгредієнти: сир натираємо на тертці, відварне м'ясо з печінкою перекручуємо на м'ясорубці і підсолюємо за смаком. Гриби обробляємо, шаткуємо разом з цибулею і пасеруємо до готовності. Далі кладемо на блюдо 2 коржа, промазуємо майонезом, наносимо рівномірно фарш і накриваємо наступним коржем. Його знову промазуємо і викладаємо овочеву обжарку. Третій корж покриваємо майонезом і посипаємо тертим сиром. Ставимо готовий торт в мікрохвильовку і запікаємо до готовності хвилин 5.

    Рецепт торта з вафельних коржів


    Інгредієнти:

  • вафельні коржі – 8 шт.;

  • шоколад – 70 р.


  • Для крему:
    Торт з вафельних коржів

  • варене згущене молоко – 1 банка;

  • масло вершкове – 1 пачка;

  • ванілін – за смаком.


  • Приготування
    У глибоку ємність викладаємо згущене молоко, кладемо масло і ванілін. Збиваємо крем добре міксером і змащуємо їм кожен вафельний корж з двох сторін. Далі укладаємо заготовки один на інший, притискаючи їх. Шоколад ламаємо, розтоплюємо на водяній бані і прикрашаємо торт довільним чином. Залишаємо його просочуватися на 2 години при кімнатній температурі, а потім охолоджуємо.