Прості тістечка без випічки – не тільки гідний екземпляр в переліку експрес-рецептів, але наочний приклад того, як не використовуючи духовку і, відверто кажучи, не будучи наділеним кулінарними талантами, можна спорудити смачне ласощі, витративши при цьому мінімум коштів. У рецептах далі ми навчимося робити десерт з печива і згущеного молока, який заощадить ваш час і сили.
Пиріг з печива зі згущеним молоком
Будучи яскравим представником американської кухні, чізкейк завоював лідируючі позиції в списках найпопулярніших світових десертів. Ну правда, хіба при фразі "торт з печива" першим на думку спадає не хрусткий пісочний коржик укупі з ніжною сирною начинкою?
Інгредієнти: пісочне печиво - 335 г; вершкове масло - 80 г; сир - 800 г; згущене молоко - 395 м; ванілін; цедра 1 мандарина; мелена кориця - 2 г; молочний шоколад - 200 р. Приготування Починаємо приготування десерту з пісочного коржа. Для коржа слід печиво пропустити через м'ясорубку або збити за допомогою блендера в крихту, після чого змішати з розтопленим маслом і утрамбувати у форму для пирога, рівномірно покриваючи дно і стінки. Накрийте форму з коржем харчовою плівкою і залиште в холодильнику на півгодини.
За цей час слід протерти через сито сир і з'єднати його зі згущеним молоком. В начинку для нашого чізкейку для аромату також піде ваніль, кориця і цедра мандарина. Поєднавши всі компоненти, суміш можна розподіляти за пісочної основі і знову ставити десерт в холодильник на годину.
Перед подачею пиріг з печива і згущеного молока слід полити розтопленим молочним шоколадом.
Торт з печива з вареним згущеним молоком
Десерти ніколи не були такими простими! Всього три інгредієнти і через годину на вашому столі буде красуватися повноцінний торт-морозиво з прошарком з шоколадного печива і згущеного молока для ласунів зі стажем.
Інгредієнти: шоколадне печиво -сендвіч - 180 г; морозиво - 1 кг; варене згущене молоко - 390 р. Приготування Готуємо форму для майбутнього торта, покривши її харчовою плівкою. На дно форми викладаємо половину печива і покриваємо його половиною м'якого морозива. Повторюємо шар печива, але на цей раз покриваємо його вареним згущеним молоком. Викладаємо фінальний шар морозива і посипаємо десерт крихтами печива. Залишаємо торт застигнути в морозильній камері близько години, а потім подаємо на стіл.
Торт з печива зі згущеним молоком
Торт зі згущеним молоком родом з дитинства – ласощі не корисне, але, безумовно, одне з найсмачніших і шанованих багатьма. Мінімум продуктів і зусиль за дивовижний результат – таку готування ми і любимо!
Інгредієнти: молочний шоколад - 100 г; згущене молоко - 200 г; вершкове масло - 200 г; какао-порошок - 100 г; печиво - 220 г; білий шоколад для декору. Приготування Покриваємо прямокутну форму пергаментом. Шоколад змішуємо з вершковим маслом і ставимо растапливаться на водяну
баню. Розтоплений шоколад вливаємо до згущеного молока. В отриману масу закладаємо просіяний какао-порошок і знову все гарненько перемішуємо. Кілька ложок шоколадної суміші розподіляємо по дну підготовленої форми формуючи перший шар нашого торта. Зверху викладаємо шматочки печива впритул один до одного. Повторюємо шар шоколадної суміші і знову шар печива. Так, повторюючи процедуру, заповнюємо форму до самих країв, залишаючи шоколадний шар останнім. Ставимо торт в холодильник і залишаємо там до повного застигання, після чого виймаємо, прикрашаємо розтопленим білим шоколадом і відразу ж подаємо до столу – ласощі не любить тепло.