Зараз ми порадуємо любителів шоколаду і розповімо, як спекти шоколадний торт з вишнею.
Шоколадно-сирний торт з вишнею
Інгредієнти: пшеничне борошно – 150 г; яйця – 4 шт.; масло вершкове 725% жирності – 120 г; плитка чорного шоколаду – 1 шт.; сіль – 1 щіпка; цукор – 150 г; сода харчова – 05 ч. ложки; м'який сир – 300 г; заморожена вишня – 300 г; ванільний цукор – 10 р. Приготування Плитку шоколаду розламуємо, поміщаємо в ємність, туди ж кладемо м'яке вершкове масло і розтоплюємо. 1/3 частина цукру, ванільний цукор, половину яєць і щіпку солі збиваємо міксером. Далі вливаємо розтоплену і охолоджену шоколадно-масляну суміш, знову збиваємо. Всипаємо борошно, додаємо соду, гашену оцтом і вимішуємо тісто.
А щоб приготувати сирний крем, з'єднуємо цукор, що залишився з сиром і яйцями. Розтираємо все це в блендері. Форму змащуємо маслом, поміщаємо в неї приблизно 1/3 частину тіста і рівномірно розподіляємо його. Зверху викладаємо половину сирного крему. На нього – половину вишні. Далі знову тісто, крем, вишні і накриваємо все тестом. При 190°С печемо торт 45 хвилин.
Шоколадний торт «Панчо» з вишнею
Інгредієнти: пшеничне борошно – 160 г; цукор-пісок – 15 склянки; курячі яйця – 4 шт.; ванільний цукор – 10 г; вишня – 1 склянка; вершкове масло 725% жирності – 150 г; згущене молоко – 1 банка; сметана – 50 г; какао-порошок – 5 ст. ложок. Приготування Акуратно розбиваємо яйця, щоб можна було відокремити білки від жовтків. У жовтки додаємо 1/3 частина цукру, половину какао і борошно. Білки добре збиваємо, потроху додаючи половину цукру, що залишився, не припиняючи процесу збивання. Після цього обидві маси з'єднуємо. Перемішуємо, але дуже акуратно, білок не повинен впасти. У попередньо змащену маслом форму викладаємо тісто і відправляємо в помірно нагріту духовку (приблизно до 180°С). Випікаємо близько 40. Після цього форму з бісквітом виймаємо і витягаємо, коли він охолоне.
Для начинки розтоплюємо 100 р масла (решта піде в глазур), охолоджуємо, додаємо в нього вишню і згущене молоко. Ділимо бісквіт на 2 частини – одна з них – це корж висотою близько 15 см. Другий корж великими шматками кришимо і опускаємо в начинку. Злегка перемішуємо і викладаємо масу на корж. Для приготування глазурі вершкове масло розтоплюємо, кладемо в нього сметану, какао, цукор, що залишився і перемішуємо. На невеликому вогні прогріваємо глазур, поки не розчиниться цукор. Отриманої густою масою заливаємо торт «Шоколадний бісквіт з вишнею».
Рецепт шоколадного торта з вишнею
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 70 г; вершкове масло 725% жирності – 150 г; цукор – 150 г; шоколад чорний - 120 г; яйця – 4 шт.; ванільний екстракт рідкий – 5 крапель; розпушувач для тіста – 1 /4 ч. ложки; сіль – щіпка. Для крему:
вершки 35%-ної жирності – 80 мл; пудра цукрова – 2 ст. ложки. Для начинки:
свіжоморожена вишня – 1 стакан; цукор – 50 г; картопляний крохмаль – 20 г; вишневий лікер – 10-15 мл Для глазурі:
шоколад – 100 г; масло вершкове 725% жирності – 30 г; молоко – 20 мл Приготування Спочатку готуємо начинку. Для цього вишню з цукром кладемо в сотейник і даємо масі закипіти. Вливаємо лікер. Крохмаль розвести в 20 мл води і вливаємо суміш до вишні. Проварюємо 2 хвилини, а потім охолоджуємо. Далі вершкове масло з цукром і ванільним екстрактом покласти в сотейник і ставимо на маленький вогонь. Доводимо до повного розчинення цукру. Додаємо шоколад, поломаный шматочками і, помішуючи масу, розтоплюємо його, потім вимикаємо вогонь і остуджуємо шоколадну суміш.
Яйця ділимо на жовтки і білки. Борошно просіваємо, додаємо розпушувач і сіль. У шоколадну масу поперемінно додаємо жовтки і борошняну суміш, кожен раз добре розмішуючи. Білки збиваємо і акуратно підмішуємо їх в тісто.
Духовку нагріваємо до 180°С. Форму промазуємо маслом і виливаємо в неї тісто. Ставимо в духовку на 40 хвилин, потім охолодити у формі, виймаємо і розрізаємо на 2 коржа.
Вершки збиваємо з цукровою пудрою. Кладемо на плоске блюдо корж, на нього покласти начинку з вишні і збиті вершки, накриваємо зверху другим коржем. Для глазурі шоколад і масло розтоплюємо, вливаємо молоко і добре перемішуємо. Поливаємо торт глазур'ю і залишаємо до застигання.