Вернуться назад Распечатать

Шоколадний торт з вишнею

Шоколадний торт з вишнею
Зараз ми порадуємо любителів шоколаду і розповімо, як спекти шоколадний торт з вишнею.

Шоколадно-сирний торт з вишнею


Інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 150 г;

  • яйця – 4 шт.;

  • масло вершкове 725% жирності – 120 г;

  • плитка чорного шоколаду – 1 шт.;

  • сіль – 1 щіпка;

  • цукор – 150 г;

  • сода харчова – 05 ч. ложки;

  • м'який сир – 300 г;

  • заморожена вишня – 300 г;

  • ванільний цукор – 10 р.


  • Приготування
    Плитку шоколаду розламуємо, поміщаємо в ємність, туди ж кладемо м'яке вершкове масло і розтоплюємо. 1/3 частина цукру, ванільний цукор, половину яєць і щіпку солі збиваємо міксером. Далі вливаємо розтоплену і охолоджену шоколадно-масляну суміш, знову збиваємо. Всипаємо борошно, додаємо соду, гашену оцтом і вимішуємо тісто.
    А щоб приготувати сирний крем, з'єднуємо цукор, що залишився з сиром і яйцями. Розтираємо все це в блендері. Форму змащуємо маслом, поміщаємо в неї приблизно 1/3 частину тіста і рівномірно розподіляємо його. Зверху викладаємо половину сирного крему. На нього – половину вишні. Далі знову тісто, крем, вишні і накриваємо все тестом. При 190°С печемо торт 45 хвилин.

    Шоколадний торт «Панчо» з вишнею


    Інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 160 г;

  • цукор-пісок – 15 склянки;

  • курячі яйця – 4 шт.;

  • ванільний цукор – 10 г;

  • вишня – 1 склянка;

  • вершкове масло 725% жирності – 150 г;

  • згущене молоко – 1 банка;

  • сметана – 50 г;

  • какао-порошок – 5 ст. ложок.


  • Приготування
    Акуратно розбиваємо яйця, щоб можна було відокремити білки від жовтків. У жовтки додаємо 1/3 частина цукру, половину какао і борошно. Білки добре збиваємо, потроху додаючи половину цукру, що залишився, не припиняючи процесу збивання. Після цього обидві маси з'єднуємо. Перемішуємо, але дуже акуратно, білок не повинен впасти. У попередньо змащену маслом форму викладаємо тісто і відправляємо в помірно нагріту духовку (приблизно до 180°С). Випікаємо близько 40. Після цього форму з бісквітом виймаємо і витягаємо, коли він охолоне.
    Для начинки розтоплюємо 100 р масла (решта піде в глазур), охолоджуємо, додаємо в нього вишню і згущене молоко. Ділимо бісквіт на 2 частини – одна з них – це корж висотою близько 15 см. Другий корж великими шматками кришимо і опускаємо в начинку. Злегка перемішуємо і викладаємо масу на корж. Для приготування глазурі вершкове масло розтоплюємо, кладемо в нього сметану, какао, цукор, що залишився і перемішуємо. На невеликому вогні прогріваємо глазур, поки не розчиниться цукор. Отриманої густою масою заливаємо торт «Шоколадний бісквіт з вишнею».

    Рецепт шоколадного торта з вишнею


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно – 70 г;

  • вершкове масло 725% жирності – 150 г;

  • цукор – 150 г;

  • шоколад чорний - 120 г;

  • яйця – 4 шт.;

  • ванільний екстракт рідкий – 5 крапель;

  • розпушувач для тіста – 1 /4 ч. ложки;

  • сіль – щіпка.


  • Для крему:

  • вершки 35%-ної жирності – 80 мл;

  • пудра цукрова – 2 ст. ложки.


  • Для начинки:

  • свіжоморожена вишня – 1 стакан;

  • цукор – 50 г;

  • картопляний крохмаль – 20 г;

  • вишневий лікер – 10-15 мл


  • Для глазурі:

  • шоколад – 100 г;

  • масло вершкове 725% жирності – 30 г;

  • молоко – 20 мл


  • Приготування
    Спочатку готуємо начинку. Для цього вишню з цукром кладемо в сотейник і даємо масі закипіти. Вливаємо лікер. Крохмаль розвести в 20 мл води і вливаємо суміш до вишні. Проварюємо 2 хвилини, а потім охолоджуємо. Далі вершкове масло з цукром і ванільним екстрактом покласти в сотейник і ставимо на маленький вогонь. Доводимо до повного розчинення цукру. Додаємо шоколад, поломаный шматочками і, помішуючи масу, розтоплюємо його, потім вимикаємо вогонь і остуджуємо шоколадну суміш.
    Шоколадний торт з вишнею

    Яйця ділимо на жовтки і білки. Борошно просіваємо, додаємо розпушувач і сіль. У шоколадну масу поперемінно додаємо жовтки і борошняну суміш, кожен раз добре розмішуючи. Білки збиваємо і акуратно підмішуємо їх в тісто.
    Духовку нагріваємо до 180°С. Форму промазуємо маслом і виливаємо в неї тісто. Ставимо в духовку на 40 хвилин, потім охолодити у формі, виймаємо і розрізаємо на 2 коржа.
    Вершки збиваємо з цукровою пудрою. Кладемо на плоске блюдо корж, на нього покласти начинку з вишні і збиті вершки, накриваємо зверху другим коржем. Для глазурі шоколад і масло розтоплюємо, вливаємо молоко і добре перемішуємо. Поливаємо торт глазур'ю і залишаємо до застигання.