Пропонуємо вашій увазі чудові рецепти апельсинового торта, який виходить неймовірно смачним, з вишуканим смаком і оригінальною кислинкою. Таке чудове ласощі оцінять і дорослі і діти!
Рецепт шоколадно-апельсинового торта
Інгредієнти: Для крему:
апельсин – 4 шт.; масло вершкове – 150 г; яйце – 6 шт.; цукор – 150 г; крохмаль кукурудзяний – 1 ст. ложка. Для коржів:
какао – 35 г; масло вершкове – 335 г; борошно – 300 г; розпушувач – 3 ч. ложки; яйце – 6 шт.; цукор – 335 р. Приготування Отже, щоб приготувати шоколадно-апельсиновий торт, яйця розтираємо з цукром, кладемо масло і збиваємо до однорідної маси на найменшій швидкості. Після цього додаємо борошно, додаємо какао і розпушувач. Одну третю частину отриманої маси викладаємо у форму і випікаємо корж 25 хвилин при 180°С. Таким способом готуємо 3 шоколадних коржа, а самі поки перейдемо до приготування крему. Апельсинову цедру подрібнюємо на терочке і віджимаємо сік, який виливаємо в невелику каструльку. Ставимо його на водяну баню, всипаємо цукор і даємо йому повністю розчинитися. Далі кладемо масло і чекаємо, поки воно розплавиться. Нарешті, збиваємо окремо яйця і вливаємо їх у апельсинову суміш. Помішуючи, готуємо крем до густоватого стану. Тепер просочуємо остиглий корж апельсиновим соком, зверху промазуємо рівномірно остившім кремом і повторюємо послідовність з усіма коржами. Обмазуємо весь шоколадний торт з апельсиновим кремом з боків, посипаємо зверху какао і прикрашаємо апельсиновою цедрою.
Апельсиновий-сирний торт без випічки
Інгредієнти: печиво сухе – 300 г; масло вершкове – 80 г; желатин – 15 г; молоко – 100 мл; апельсинова цедра – за смаком; сир маскарпоне – 250 г; цукор – 100 г; сир – 250 г; ванілін – 1 пакетик; апельсин – 1 шт.; апельсиновий джем – по смаку. Приготування У блендері подрібнюємо до крихти печиво. Вершкове масло розтоплюємо до рідкого стану і виливаємо до крихті. Перемішуємо все ложкою і викладаємо масу на дно форми. Тепер давайте зробимо крем: у молоці розводимо желатин і даємо йому постояти 10-15 хвилин. Потім нагріваємо на плиті і проварюємо на слабенькому вогні 5 хвилин. Цим часом в іншій мисці змішуємо сир з сиром маскарпоне, кидаємо ванільний цукор і звичайний. Далі вливаємо желатинову суміш і додаємо цедру апельсина. Приготовану сирну начинку викладаємо на корж і розрівнюємо поверхню ложкою. М'якоть апельсина нарізаємо великими шматочками і викладаємо зверху пирога. Заливаємо все тонким шаром апельсинового джему і відправляємо апельсиновий сирний торт в холодильник на 3 години.
Торт «Апельсиновий рай»
Інгредієнти: цукор – 200 г; яйце – 3 шт.; розпушувач – 1 ч. ложка; борошно – 120 г; апельсин – 1 шт. Для крему:
яйце – 1 шт.; цукор – 125 г молоко – 150 мл; борошно – 1 ст. ложка; масло вершкове – 100 г. Приготування Апельсин гарненько моєму, кладемо в каструлю, заливаємо холодною водою, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Варимо фрукт близько 5 хвилин, а потім виймаємо з окропу і розрізаємо приблизно на 10 часточок. Після цього остуджуємо, виймаємо кісточки і подрібнюємо за допомогою блендера. Яйця збиваємо міксером до пишної маси, додаємо склянку цукру і знову збиваємо.

Борошно просіваємо разом з розпушувачем в миску, додаємо апельсинове пюре, викладаємо яєчну масу і перемішуємо. Викладаємо тісто на застелене папером форму і ставимо в розігріту духовку. Випікаємо апельсиновий торт приблизно 40 хвилин до готовності. Потім акуратно виймаємо його, повністю остуджуємо і пиріг розрізаємо на 3 коржа. Для крему збиваємо яйце з цукром і борошном, зливаємо молоко і ретельно перемішуємо. Ставимо посуд на плиту і варимо, помішуючи, до загустіння. Потім повністю охолодити суміш, додаємо масло вершкове і збиваємо до отримання густого крему. Тепер прослаиваем їм випечені коржі і викладаємо їх один на одного. Прикрашаємо торт апельсиновими часточками і прибираємо на 1 годину в холодильник.