Вернуться назад Распечатать

Торт «Норка крота»

Торт «Норка крота»
Багато торти отримують свою назву на честь незвичайного зовнішнього вигляду, наш сьогоднішній герой теж не виняток. «Норка крота» дійсно зовні нагадує притулок милого насекомоядного, правда, під крихтою з бісквіту ховається не кріт, а шапка з ніжного крему з додаванням фруктів і шоколаду.

Рецепт торта «Норка крота» з бананами


Банани в основі бісквітного тортика «Норка крота» – класичне рішення. Стиглі, м'які і солодкі плоди чудово поєднуються з шоколадом і збитими вершками, тому, якщо вам не доводилося знайомиться з цим рецептом раннє, для першого приготування рекомендуємо саме цей рецепт.
Інгредієнти:
Для крему:

  • вершки для збивання - 473 мл;

  • желатин (порошок) - 5 г;

  • цукрова пудра - 80 г;

  • молочний шоколад (тертий) - 3 ст. ложки;

  • суха суміш для бананового пудингу - 6 р.


  • Для основи:

  • вершкове масло - 100 г;

  • цукровий пісок - 70 г;

  • сметана - 230 г;

  • сода - 3 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • розпушувач - 3 г;

  • какао-порошок - 30 г;

  • борошно - 350 г;

  • банани - 6 шт.


  • Приготування
    Насамперед ставимо за духовку доходити до температури 170°С. Поки шафа розігрівається, беремося за тісто. Розтоплюємо масло, змішуємо зі сметаною, яйцями і цукром. Окремо змішуємо борошно з розпушувачем, содою і какао. Змішуємо сухі і вологі інгредієнти, а готове однорідне тісто перелити в підготовлену форму. Бісквіт буде готовий через 45 хвилин випікання.
    Поки тісто запікається, холодні вершки збиваємо з дрібкою солі до стійких піків. Розчиняємо желатин у воді і починаємо поступово вливати до збитим вершкам, не зупиняючи роботу міксера. Поступово підсипаємо цукрову пудру і банановий пудинг з тертим шоколадом.
    За допомогою ложки виймаємо частину м'якоті з остиглого бісквіта не торкаючись стінки. В отриману порожнину викладаємо банани, зверху розміщуємо кремову масу зі збитих вершків і залишаємо торт охолонути в холодильнику. Внутрішню частину бісквіта кришимо і посипаємо нею наш смачний тортик «Норка крота» перед подачею.
    Якщо ви хочете приготувати торт «Норка крота» в мультиварці, то готове тісто вилийте в змащену чашу пристрою і залиште на годину при режимі «Випічка». Готовність торта, як звичайно, найзручніше перевіряти зубочисткою або сірником.

    Торт «Норка крота» без випічки – рецепт


    Якщо ви не сильні в десертах, то ідеальним стане рецепт ласощів без випічки. Смачно, швидко та без зайвих клопотів можна зробити торт «Норка крота», дотримуючись наших рекомендацій.
    Інгредієнти:
    Для основи:

  • шоколадне печиво - 350 г;

  • вершкове масло - 70 р.


  • Для начинки:

  • банани (середнього розміру) - 7 шт;

  • сік лимона - 10 мл;

  • жирні вершки для збивання - 500 мл;

  • сирний сир - 250 г;

  • цукрова пудра - 50 г;

  • молочний шоколад - 80 г;

  • печиво шоколадне - 250 р.


  • Приготування
    Для приготування основи слід змішати крихти шоколадного печива з розтопленим вершковим маслом і викласти у форму для випікання, покривши її стінки і дно рівним шаром. Ставимо основу в холодильник на годину, а самі беремося за начинку.
    Торт «Норка крота»

    Для приготування крему необхідно жирні вершки збити з лимонним соком і цукровою пудрою до твердих піків, а потім з'єднати вийшов крем з сирним сиром і тертим молочним шоколадом. Будьте обережні і дійте максимально делікатно, щоб зберегти якомога більше повітря в вершках.
    Коли основа вже досить охолоне в неї можна викладати банани цілком, зверху розподілити шапку з вершкового крему і посипати торт крихтою з шоколадного печива. Ніжний торт «Норка крота» готовий до подачі на стіл відразу ж після приготування. Чи Не правда швидше не придумаєш?