Багато торти отримують свою назву на честь незвичайного зовнішнього вигляду, наш сьогоднішній герой теж не виняток. «Норка крота» дійсно зовні нагадує притулок милого насекомоядного, правда, під крихтою з бісквіту ховається не кріт, а шапка з ніжного крему з додаванням фруктів і шоколаду.
Рецепт торта «Норка крота» з бананами
Банани в основі бісквітного тортика «Норка крота» – класичне рішення. Стиглі, м'які і солодкі плоди чудово поєднуються з шоколадом і збитими вершками, тому, якщо вам не доводилося знайомиться з цим рецептом раннє, для першого приготування рекомендуємо саме цей рецепт.
Інгредієнти: Для крему:
вершки для збивання - 473 мл; желатин (порошок) - 5 г; цукрова пудра - 80 г; молочний шоколад (тертий) - 3 ст. ложки; суха суміш для бананового пудингу - 6 р. Для основи:
вершкове масло - 100 г; цукровий пісок - 70 г; сметана - 230 г; сода - 3 г; яйця - 2 шт.; розпушувач - 3 г; какао-порошок - 30 г; борошно - 350 г; банани - 6 шт. Приготування Насамперед ставимо за духовку доходити до температури 170°С. Поки шафа розігрівається, беремося за тісто. Розтоплюємо масло, змішуємо зі сметаною, яйцями і цукром. Окремо змішуємо борошно з розпушувачем, содою і какао. Змішуємо сухі і вологі інгредієнти, а готове однорідне тісто перелити в підготовлену форму. Бісквіт буде готовий через 45 хвилин випікання.
Поки тісто запікається, холодні вершки збиваємо з дрібкою солі до стійких піків. Розчиняємо желатин у воді і починаємо поступово вливати до збитим вершкам, не зупиняючи роботу міксера. Поступово підсипаємо цукрову пудру і банановий пудинг з тертим шоколадом.
За допомогою ложки виймаємо частину м'якоті з остиглого бісквіта не торкаючись стінки. В отриману порожнину викладаємо банани, зверху розміщуємо кремову масу зі збитих вершків і залишаємо торт охолонути в холодильнику. Внутрішню частину бісквіта кришимо і посипаємо нею наш смачний тортик «Норка крота» перед подачею.
Якщо ви хочете приготувати торт «Норка крота» в мультиварці, то готове тісто вилийте в змащену чашу пристрою і залиште на годину при режимі «Випічка». Готовність торта, як звичайно, найзручніше перевіряти зубочисткою або сірником.
Торт «Норка крота» без випічки – рецепт
Якщо ви не сильні в десертах, то ідеальним стане рецепт ласощів без випічки. Смачно, швидко та без зайвих клопотів можна зробити торт «Норка крота», дотримуючись наших рекомендацій.
Інгредієнти: Для основи:
шоколадне печиво - 350 г; вершкове масло - 70 р. Для начинки:
банани (середнього розміру) - 7 шт; сік лимона - 10 мл; жирні вершки для збивання - 500 мл; сирний сир - 250 г; цукрова пудра - 50 г; молочний шоколад - 80 г; печиво шоколадне - 250 р. Приготування Для приготування основи слід змішати крихти шоколадного печива з розтопленим вершковим маслом і викласти у форму для випікання, покривши її стінки і дно рівним шаром. Ставимо основу в холодильник на годину, а самі беремося за начинку.
Для приготування крему необхідно жирні вершки збити з лимонним соком і цукровою пудрою до твердих піків, а потім з'єднати вийшов крем з сирним сиром і тертим молочним шоколадом. Будьте обережні і дійте максимально делікатно, щоб зберегти якомога більше повітря в вершках.
Коли основа вже досить охолоне в неї можна викладати банани цілком, зверху розподілити шапку з вершкового крему і посипати торт крихтою з шоколадного печива. Ніжний торт «Норка крота» готовий до подачі на стіл відразу ж після приготування. Чи Не правда швидше не придумаєш?