Вернуться назад Распечатать

Черемховий торт – рецепт

Черемховий торт – рецепт
Черемхова борошно використовувалася у випічці з давніх часів, але так як сучасні господині займатися перемелюванням сушеної черемхи не будуть, рецепти з використанням цього інгредієнта надовго зникли з виду, рівно до тих пір, поки в продаж не надійшла готова черемхова борошно в пакетах, яку турботливий виробник виставив на полиці левової частки супермаркетів.
В чому особливість тортів з черемхового борошном? По-перше, у вираженому смак і запах мигдалю, а по-друге, в цілому наборі мікроелементів, який плід без праці зберігає після висушування і перемелювання.

Рецепт: торт черемховий зі сметаною


Інгредієнти:
Для бісквіта:

  • кефір - 420 мл;

  • цукор - 380 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • черемхова борошно - 100 г;

  • розпушувач - 4 г;

  • борошно - 280 р.


  • Для крему:

  • сметана - 800 г;

  • цукрова пудра - 80 р.


  • Приготування
    Приготування торта слід почати з простого бісквіта . Для бісквіта слід насамперед змішати рідкі інгредієнти, тобто кефір та яйця з цукром і черемхового борошном. Коли суміш стане більш-менш однорідною, починайте з'єднувати її з сухими інгредієнтами. В якості останніх у нас виступають суміш з борошна і розпушувача. Замішавши однорідне тісто, ділимо його між двома формами для випічки, а потім ставимо в духову шафу, температура якого становить 180°С.
    Випікаємо бісквіт хвилин 40-45 готовність, як зазвичай, перевіряємо зубочисткою, і ставимо бісквіти повністю остуджуватися.
    Поки бісквіти охолоджуються, у нас є час приготувати найпростіший сметанний крем . Для такого крему все, що нам знадобиться, це жирна сметана і цукрова пудра. З'єднуємо два цих інгредієнта і розподіляємо їх між шарами розрізаного навпіл бісквіта. Поєднавши всі 4 коржа, змащуємо наш черемховий торт на кефірі залишилися кремом і декоруємо на свій розсуд.
    Якщо ви захочете приготувати черемховий торт в мультиварці, то заповнивши змащену чашу половиною тіста, виберіть режим «Випічка» на 50 хвилин.

    Смачний черемховий торт з шоколадом – рецепт


    Інгредієнти:

  • борошно з черемхи - 280 м;

  • какао-порошок - 105 г;

  • крохмаль - 35 г;

  • розпушувач - 10 г;

  • яйця курячі - 3 шт.;

  • мед - 160 мл;

  • рослинне масло - 80 мл;

  • молоко - 200 мл;

  • стручок ванілі.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати черемховий торт, доводимо температуру духовки до 170°С.
    В окремій мисці з'єднуємо сухі інгредієнти: борошно з ягід, какао, трохи крохмалю, розпушувач і щіпку солі. В іншій ємності збиваємо яйця з маслом і медом, додаємо ваніль. Змішуємо сухі і рідкі інгредієнти разом рівно до моменту формування однорідного тіста.
    Змащуємо стінки форми для випікання маслом, а її покриваємо дно пергаментом. Виливаємо тісто у форму, ставимо в духовку на 40 хвилин, а потім перевіряємо готовність зубочисткою. Готовий бісквіт охолодити, витягаємо з форми і нарізаємо порційними шматочками.

    Торт з черемхового борошна – рецепт на молоці


    Інгредієнти:
    Для бісквіта:

  • черемхова борошно - 140 г;

  • молоко - 265 мл;

  • яйце куряче - 1 шт.;

  • цукровий пісок - 140 г;

  • борошно 160 г;

  • вершкове масло - 95 г;

  • розпушувач - 7 р.


  • Для крему:

  • сир - 300 г;

  • сметана - 300 г;

  • цукрова пудра - 80 р.


  • Приготування
    Молоко доводимо до кипіння і з'єднуємо з черемхового борошном. Через пару годин борошно насититься вологою і стане більш пастоподібної. Коли суміш охолоне, додаємо в неї куряче яйце, цукровий пісок і розтоплене масло. Збиваємо тісто віночком і додаємо розпушувач з просіяним борошном. Готове тісто має бути не дуже густим, але й не рідким.
    Черемховий торт – рецепт
    Приблизно, відповідної консистенції для приготування оладок.
    Покриваємо форму для випікання пергаментом, виливаємо в неї тісто і ставимо все в духовку при 200°С десь на півгодини. Як завжди перевіряємо готовність за допомогою сірника або дерев'яної палички.
    Готовий бісквіт охолодити, ділимо на шари і змащуємо кремом, приготовленим з суміші протертого через сито сиру зі сметаною і цукровою пудрою.
    Перед подачею, черемховий торт з сирним кремом краще залишити просочитися в холодильнику на кілька годин.