Торт зі сметаною – ситне, смачне і дуже доступне ласощі, який без всякого праці може приготувати будь-яка господиня. Він прекрасно прикрасить святкове чаювання або виручить вас при зустрічі нежданих гостей. Пропонуємо вам кілька рецептів торта зі сметаною, а ви визначите для себе більш підходящий.
Рецепт торта зі сметаною «Зебра»
Інгредієнти: масло вершкове – 120 г; какао-порошок – 3 ст. ложки; борошно – 2 ст.; цукор – 200 г; сода – 1 ч. ложка; яйце – 3 шт.; сметана – 200 мл; борошно – 2 ст.; масло вершкове - 50 г. Для крему:
сметана – 300 мл; цукор – 05 ст. Для глазурі:
масло вершкове – 70 г; молоко – 5 ст. ложок; какао – 5 ст. ложок; цукор – 5 ст. ложок. Приготування Яйця гарненько збиваємо з цукром і акуратно вводимо розтоплене вершкове масло. Потім викладаємо сметану, перемішуємо і кидаємо гашену лимонним соком соду. Тепер невеликими порціями всипаємо борошно і замішуємо однорідне густувате тісто. Ділимо його на 2 частини і в одну додаємо трохи какао-порошку. У форму для випічки викладаємо по черзі кілька ложок світлого тіста, а потім темного. Випікаємо пиріг в духовці 45 хвилин, а потім остуджуємо і переходимо до замішування крему. Для цього змішуємо сметану з цукром. Корж розрізаємо на 3 частини і промазуємо кремом рясно, викладаючи їх один на одного. Тепер варимо шоколадну глазур : кладемо в миску шматочок масла, додаємо молоко, цукор і какао. Всі компоненти ретельно перемішуємо і уварюють до загусання. Далі, остуджуємо суміш і змащуємо їй наш торт, посипаючи зверху кокосовою стружкою.
Торт в мультиварці зі сметаною
Інгредієнти: згущене молоко – 1 банка; сода харчова – 1 ч. ложка; яйце – 2 шт.; борошно – 1 ст.; цукор – 05 склянки; сметана – 1 ст. Приготування Отже, спочатку виливаємо в миску згущене молоко, розбиваємо яйця і гарненько все збиваємо міксером. Поступово всипаємо просіяне борошно і кидаємо гашену оцтом соду. Тісто має бути однорідним і середнім по рідини. Готову масу обережно виливаємо в ємність мультиварки, не забувши промазати її невеликою кількістю масла. Готуємо пиріг протягом півгодини, виставивши режим «Випічка». Не гаючи часу, готуємо крем, збиваючи сметану з цукром. Готовий корж обережно виймаємо з мультиварки, остуджуємо і акуратно розрізаємо на кілька шарів. Кожен шар промазуємо кремом, прикрашаємо торт зі сметаною і згущеним молоком за бажанням горіхами, шоколадною або кокосовою стружкою.
Рецепт желейного торта зі сметаною
Інгредієнти: різнокольорове желе – 4 пакетики; сухий желатин – 40 г; цукор – 1 ст.; сметана – 400 мл; вода кип'ячена – 150 мл; цукор ванільний – 1 пакетик; фрукти – за смаком. Приготування З пакетиків готуємо різнокольорове желе за рецептом, зазначеного на упаковці: кип'ятимо воду, знімаємо її з вогню і повільно висипаємо сухе желе. Ретельно перемішуємо і після повного розчинення основи, переливаємо заготовку в ємність для
застигання і прибираємо в холодильник. Желатин з'єднуємо з ванільним цукром і розвести в кип'яченій воді. Перемішуємо до повного розчинення, залишаючи набухати. Сметану охолоджуємо, всипаємо цукор і збиваємо до пишноти. Виливаємо желатинову суміш і знову збиваємо до збільшення об'єму. Застигле желе розрізаємо на невеликі кубики і хаотично висипаємо у форму для торта. Додаємо будь-які свіжі фрукти і заливаємо все отриманої сметаною сумішшю. Відправляємо желейний торт зі сметаною в холодильник і залишаємо там до повного застигання. Форму з десертом перед подачею на стіл, рівно на 5 секунд обережно опускаємо в гарячу воду і швидким рухом перевертаємо на блюдо.