Існують тисячі варіацій класичного американського десерту чізкейк, але автентичної можна вважати лише одну, саме її рецепт ми і розберемо далі в подробицях.
Торт чізкейк - класичний рецепт з сиром
Основа класичного чізкейк готується з перемелених і змішаних з розтопленим маслом крекерів, а топпінгом хрусткого шару служить збитий сир «Філадельфія» . Незважаючи на те, що багато домогосподарки воліють версію без випічки класичним рецептом приготування чізкейку в духовці, якщо ви женіться за оригінальністю рецепту, то теплової обробки не уникнути.
Інгредієнти: крихти з печива - 2 1/2 ст.; вершкове масло - 85 м; сир «Філадельфія» - 680 г; цукор - 160 г; яйця - 3 шт.; ванілін або ванільна есенція. Приготування Перед тим, як приготувати класичний чізкейк, температуру духової шафи доводимо до чергової для випікання солодощів позначки 180 градусів. Тим часом покриваємо 22 см роз'ємну форму для випічки пергаментом, а її стінки змащуємо маслом.
Як тільки всі підготовчі процедури виконані, приступаємо до приготування. Змішуємо крихти печива з розтопленим вершковим маслом, а отриману пас утрамбовуємо у форму, покриваючи все дно і частина стінок (висота бортів близько 5 см).
У мисці збиваємо «Філадельфію» з яйцями і цукром на максимальній швидкості приблизно 3-4 хвилини. У сирну суміш додаємо ванілін як віддушки і продовжуємо збивання ще хвилину, щоб рівномірно розподілити ароматизатор в масі. Викладаємо сирну суміш на основу з печива і відправляємо класичний чізкейк в духовку на 35-40 хвилин. По закінченні приготування, даємо десерту охолонути годину, а потім витягаємо з форми, нарізаємо і подаємо.
Класичний чізкейк – рецепт з маскарпоне
Інгредієнти: Для основи:
крихта печива - 1 3/4 ст.; цукор - 40 г; вершкове масло - 60 р. Для чізкейку:
крем-сир - 400 г; сир маскарпоне - 850 г; цукор - 190 г; ванілін; сік лимона - 15 мл; яйця - 4 шт.; вершки для збивання - 60 мл Приготування Змішавши крихту з розтопленим маслом і цукром, утрамбовуємо печиво тонким шаром на дно форми. Так як сам сир маскарпоне досить м'який і текучий, його попередньо з'єднуємо з крем-сиром і яйцями, а потім все ретельно збиваємо всипати цукор і додати ваніль з лимонним соком. Через 4-5 хвилин збивання, додаємо в сирну суміш збиті вершки до стійких піків і розподіляємо все по коржу. Приготування класичного чізкейк в домашніх умовах займе не більше півтори години при 160 градусах.