Чізкейк – незаперечно смачна класика, а чізкейк з вишнею – чудова модифікація цієї класики, яка дозволить перетворити одне з найбільш популярних ласощів в світі радикальним чином.
Сирний чізкейк з вишнею – рецепт
Немає бажання включати духовку? Тоді ось вам чудовий привід випробувати рецепт сирного чізкейку з вишнею без випічки.
Інгредієнти: вершковий сир - 120 г; сир - 220 г; вершки для вбивання - 450 мл; цукрова пудра - 90 г; консервовані вишні - 600 г; печиво - 210 г; вершкове масло - 90 р. Приготування Насамперед слід зробити основу нашого сирно-вишневого чізкейку, з цією метою будь-пісочне печиво перетворюємо в крихту блендером і змішуємо з рідким маслом. Розміщуємо суміш в 20 см формі, покриваючи дно і стінки.
Щоб зробити сир менш зернистим, перетираємо його і збиваємо з сиром. Вершки збиваємо окремо з порцією просіяної цукрової пудри до стійких піків і змішати з сиром. Викладаємо масу поверх коржа з печива і ставимо чізкейк з сиром та вишнями в холод на годину. Подаємо, прикрасивши консервованої вишнею або вишневим варенням.
Шоколадний чізкейк з вишнею
Інгредієнти: шоколадне печиво («сендвіч») - 24 шт.; вершкове масло - 60 мл; чорний шоколад - 300 г; крем-сир - 240 г; цукор - 190 г+70 г; яйця - 4 шт.; заморожені вишні - 680 р. Приготування Перемелюємо печиво і змішуємо крихту з розтопленим маслом. Крихтою покриваємо дно і стінки 20 см форми.
Збиваємо яйця і цукор (190 г) в білу повітряну масу і додаємо її до крем-сиру. Шоколад розтоплюємо і змішуємо з сирною основою. Викладаємо суміш на основу з печива і ставимо все запікати в духовку при 180 градусах на годину.
Вишні посипаємо цукром і тушкуємо на середньому жарі 10-12 хвилин. Прикрашаємо вишнями з сиропом верхівку десерту.
Чізкейк з замороженої вишнею можна буде пробувати через годину його перебування в холодильнику.