Чізкейк, як один з найпопулярніших десертів у світі, вже давно обріс такою кількістю різних варіацій, серед них важко відшукати класичний рецепт. Зараз чізкейки готують з випічкою і без, з фруктовими, шоколадними та горіховими добавками, перетворюють їх у страву для сироїдів і веганів, при цьому левова частка всіх цих модифікацій на виході дає ще одне приголомшливо смачне ласощі.
Класичний сирний чізкейк: рецепт в домашніх умовах
Так як на наших теренах упаковку сиру можна значно легше і дешевше придбати в будь марці, ніж брикет класичного для нью-йоркського чізкейку крем-чизай, східноєвропейські господині переінакшили рецепт на свій манер, зробивши його ще одним різновидом «класики».
Інгредієнти: Для основи:
печиво - 120 г; вершкове масло - 60 мл Для чізкейку:
сир - 260 г; цукор - 125 г; сметана - 190 мл; яйця - 4 шт.; крохмаль - 7 г; стручок ванілі; сік лимона - 20 мл Для ягідного соусу:
малина - 60 г; цукор - 40 г; лимонний сік - 15 мл Приготування Поки температура духової шафи доходить до позначки 180 градусів, перетворюємо печиво в крихту допомогою блендера, м'ясорубки або просто качалки, а потім з'єднуємо цю крихту з розтопленим маслом. Отриманою сумішшю покриваємо круглу 20-см форму, зачіпаючи лише її дно і стики зі стінками. Ставимо основу в духовку хвилин на 10-12 а самі тим часом беремося за начинку для чізкейку з сиру у домашніх умовах.
Якщо вам попався не зовсім однорідний сир, то протріть його через сито, щоб позбутися від крупинок. Збийте яйця з насінням з ванільного стручка або більш доступною альтерантивой – ванільним цукром. Разом з ванільним в суміш надішліть і звичайний цукор, а коли яйця стануть повітряними і посвітлішають влийте сметану, покладіть сир, трохи крохмалю і лимонного соку. Однорідну начинку викладіть поверх запеченої основи і знову поверніть десерт в духовку. Сирний чізкейк, який готується в домашніх умовах, повинен провести в духовці не менше 50 хвилин, щоб дійти до готовності. Випечений десерт повністю остудіть і полийте соусом з уваренной з цукром і лимонним соком малини.
Рецепт шоколадного торта чізкейк в домашніх умовах
Інгредієнти: крихта печива - 2 ст.; вершкове масло - 80 мл; крохмаль - 8 г; білий шоколад - 120 г; молоко - 125 мл; крем-сир - 720 г; яйця - 3 шт.; цукор - 70 р. Приготування Перед тим, як спекти чізкейк в домашніх умовах, духовку розігріваємо до 160 градусів. Змішуємо крихти з печива з маслом і трамбуем все це на дно форми. Запікаємо корж 8-10 хвилин.
Для начинки яйця і цукровий пісок збиваємо в пишну білу суміш, яку потім відправляємо розчин крохмалю в молоці, крем-сир і розтоплений білий шоколад. Перелити начинку в форму з коржем і повертаємо останню в духовку ще на годину. Попередньо поверхню чізкейку можна прикрасити шматочками темного шоколаду або ягідним варенням. Перед нарізкою даємо десерту повністю охолонути.
Як приготувати арахісовий торт чізкейк в домашніх умовах?
Інгредієнти: печиво - 180 г; розтоплене масло - 70 мл; арахісове масло - 290 г; крем-сир - 280 м; вершки для збивання (жирність від 33%) - 200 мл; цукор - 60 р. Приготування Перетворивши печиво в крихту далі змішуємо її з розтопленим маслом і викладаємо цю суміш на дно форми для випікання. Ставимо основу запектися перед додаванням начинки в розігрітій до 180 градусів духовці на 9-10 хвилин.
Вершки збиваємо до характерних стійких піків. Цукор з'єднуємо з крем-сиром і арахісовим маслом. Обережно змішуємо вершки з сиром і викладаємо на корж. Ставимо десерт в духовку ще на годину. Прикрашаємо шоколадом, крихтою печива і горішками.