Любителі шоколадної випічки будуть в захваті від самої ідеї приготування шоколадного торта . А якщо втілити її в життя, та ще з досить простим рецептами, захвату від поїдання цього чудового десерту не буде межі.
Отже, спеціально для вас ми сьогодні розповідаємо в наших рецептах, як приготувати простий і шалено смачний шоколадний торт.
Рецепт простого шоколадного торта в домашніх умовах
Інгредієнти: борошно – 250 г; молоко – 280 мл; порошок какао – 55 г; яйця – 2 шт.; цукровий пісок – 300 г; сода – 15 ч. ложки; вершкове масло – 60 г; сіль – 1 ч. ложка; оливкова олія – 60 г; ванільний екстракт – 2 ч. ложки; винний оцет – 1 ст. ложка; Приготування З'єднуємо у великій мисці борошно, соду, сіль, цукровий пісок і какао. Розбиваємо в отриману суху суміш яйця, додаємо м'яке вершкове масло, оливкову олію, ванільний екстракт, молоко і, в останній момент, винний оцет. Збиваємо всі інгредієнти міксером приблизно три-чотири хвилини до отримання гладкої однорідної консистенції. Форму для випічки діаметром 16-20 сантиметрів вистилаємо пергаментним папером, промазуємо маслом і виливаємо в неї тісто. Форма повинна бути достатньо високою, щоб налите в неї тісто заповнювало не більше половини, так як воно досить збільшується в обсязі. Якщо такої немає, можна спекти два або більше коржів. Ставимо форму в нагріту до 175 градусів духовку приблизно на годину. Все залежить від можливостей вашого духової шафи. Через сорок хвилин перевіряйте готовність сірником або зубочисткою і визначте, таким чином, точний час приготування.
Готовий корж спочатку викладаємо на решітку до повного охолодження, а потім загорнути у харчову плівку на дві години.
Тепер розрізаємо коржі уздовж на бажану кількість частин, просочуємо абсолютно будь-яким кремом і прикрашаємо за вашим бажанням, і наявності продуктів в холодильнику. Можна, наприклад, приготувати заварний крем, збити згущене молоко з маслом або вершки з цукром і какао, а зверху залити будь глазур'ю. У будь-якому випадку вийде шалено смачно. І, звичайно ж, не забувайте дати торту просочитися протягом кількох годин.
Простий шоколадний торт на кефірі
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 2 склянки; кефір – 300 мл; какао порошок – 2 ст. ложки; яйця – 2 шт.; цукровий пісок – 2 склянки; сода – 1 ч. ложка; рослинне масло – 2 ст. ложки; Для крему:
цукровий пісок – 1 склянка; сметана – 400 г; вершкове масло – 200 г; горіхи для присипки. Приготування В одній посуді збиваємо яйця з цукром і кефіром, а в іншій змішуємо всі сухі інгредієнти. Потім з'єднуємо вміст обох ємностей, розмішуємо до однорідності і виливаємо в промазану маслом форму для випічки і ставимо в духовку, нагріту до 180 градусів на п'ятдесят хвилин.
Готовий корж охолодити і розрізаємо за допомогою гострого ножа або нитки на кілька частин.
Сметану збиваємо з цукром, потім потроху вводимо м'яке масло і доводимо міксером до однорідності і пишності.
Промазуємо коржі отриманим кремом, присипаємо зверху товченими горіхами і даємо просочитися не менше трьох годин.
Простий шоколадний торт без випічки з ожиною
Інгредієнти: шоколадне печиво – 200 г; вершкове масло – 60 г; вершки – 110 мл; цукрова пудра – 1 ст. ложка; темний шоколад – 110 г; ожина – 175 р. Приготування Шоколадне печиво подрібнюємо за допомогою блендера або качалки і змішати з розтопленим вершковим маслом. Отриману масу розподіляємо по дну форми вистеленний пергаментом, формуючи бортики. Поміщаємо в холодильник на тридцять хвилин для застигання.
Вершки підігріваємо в маленькій каструльці або ковшике з шоколадом, попередньо подрібненого на шматки, до його розчинення і виливаємо отриману суміш у форму. Ставимо в холодильник ще на три години.
Перед подачею прикрашаємо зверху ягодами ожини.