Вернуться назад Распечатать

Шоколадний торт - простий рецепт

Шоколадний торт - простий рецепт
Любителі шоколадної випічки будуть в захваті від самої ідеї приготування шоколадного торта . А якщо втілити її в життя, та ще з досить простим рецептами, захвату від поїдання цього чудового десерту не буде межі.
Отже, спеціально для вас ми сьогодні розповідаємо в наших рецептах, як приготувати простий і шалено смачний шоколадний торт.

Рецепт простого шоколадного торта в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • борошно – 250 г;

  • молоко – 280 мл;

  • порошок какао – 55 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • цукровий пісок – 300 г;

  • сода – 15 ч. ложки;

  • вершкове масло – 60 г;

  • сіль – 1 ч. ложка;

  • оливкова олія – 60 г;

  • ванільний екстракт – 2 ч. ложки;

  • винний оцет – 1 ст. ложка;


  • Приготування
    З'єднуємо у великій мисці борошно, соду, сіль, цукровий пісок і какао. Розбиваємо в отриману суху суміш яйця, додаємо м'яке вершкове масло, оливкову олію, ванільний екстракт, молоко і, в останній момент, винний оцет. Збиваємо всі інгредієнти міксером приблизно три-чотири хвилини до отримання гладкої однорідної консистенції. Форму для випічки діаметром 16-20 сантиметрів вистилаємо пергаментним папером, промазуємо маслом і виливаємо в неї тісто. Форма повинна бути достатньо високою, щоб налите в неї тісто заповнювало не більше половини, так як воно досить збільшується в обсязі. Якщо такої немає, можна спекти два або більше коржів. Ставимо форму в нагріту до 175 градусів духовку приблизно на годину. Все залежить від можливостей вашого духової шафи. Через сорок хвилин перевіряйте готовність сірником або зубочисткою і визначте, таким чином, точний час приготування.
    Готовий корж спочатку викладаємо на решітку до повного охолодження, а потім загорнути у харчову плівку на дві години.
    Тепер розрізаємо коржі уздовж на бажану кількість частин, просочуємо абсолютно будь-яким кремом і прикрашаємо за вашим бажанням, і наявності продуктів в холодильнику. Можна, наприклад, приготувати заварний крем, збити згущене молоко з маслом або вершки з цукром і какао, а зверху залити будь глазур'ю. У будь-якому випадку вийде шалено смачно. І, звичайно ж, не забувайте дати торту просочитися протягом кількох годин.

    Простий шоколадний торт на кефірі


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно – 2 склянки;

  • кефір – 300 мл;

  • какао порошок – 2 ст. ложки;

  • яйця – 2 шт.;

  • цукровий пісок – 2 склянки;

  • сода – 1 ч. ложка;

  • рослинне масло – 2 ст. ложки;


  • Для крему:

  • цукровий пісок – 1 склянка;

  • сметана – 400 г;

  • вершкове масло – 200 г;

  • горіхи для присипки.


  • Приготування
    В одній посуді збиваємо яйця з цукром і кефіром, а в іншій змішуємо всі сухі інгредієнти. Потім з'єднуємо вміст обох ємностей, розмішуємо до однорідності і виливаємо в промазану маслом форму для випічки і ставимо в духовку, нагріту до 180 градусів на п'ятдесят хвилин.
    Готовий корж охолодити і розрізаємо за допомогою гострого ножа або нитки на кілька частин.
    Сметану збиваємо з цукром, потім потроху вводимо м'яке масло і доводимо міксером до однорідності і пишності.
    Промазуємо коржі отриманим кремом, присипаємо зверху товченими горіхами і даємо просочитися не менше трьох годин.

    Простий шоколадний торт без випічки з ожиною


    Інгредієнти:

  • шоколадне печиво – 200 г;

  • вершкове масло – 60 г;

  • вершки – 110 мл;

  • цукрова пудра – 1 ст. ложка;

  • темний шоколад – 110 г;
  • Шоколадний торт - простий рецепт

  • ожина – 175 р.


  • Приготування
    Шоколадне печиво подрібнюємо за допомогою блендера або качалки і змішати з розтопленим вершковим маслом. Отриману масу розподіляємо по дну форми вистеленний пергаментом, формуючи бортики. Поміщаємо в холодильник на тридцять хвилин для застигання.
    Вершки підігріваємо в маленькій каструльці або ковшике з шоколадом, попередньо подрібненого на шматки, до його розчинення і виливаємо отриману суміш у форму. Ставимо в холодильник ще на три години.
    Перед подачею прикрашаємо зверху ягодами ожини.