Сьогодні ми приготуємо шалено смачний шоколадний бісквітний торт, який стане гідною прикрасою святкового столу або урізноманітнює і наповнить смаком звичні будні.
Бісквітний торт з шоколадною глазур'ю – рецепт
Інгредієнти: борошно – 230 г; молоко – 150 мл; порошок какао – 75 г; яйця – 6 шт.; цукровий пісок – 270 г; розпушувач – 25 г; вершкове масло – 350 г; сіль – щіпка; оливкова олія – 60 г; ванільний екстракт – 15 г; Для глазурі:
темний шоколад – 200 г; вершки – 200 г; натертий шоколад – 50 р. Приготування Збиваємо розм'якшене масло до пишноти. Не зупиняючись і збиваючи далі, додаємо по черзі яйця, потім ванільний екстракт, вливаємо молоко і перемішуємо. В окремій ємності з'єднуємо просіяне борошно, порошок какао, розпушувач і сіль і, потроху підсипаючи у збиту масу, замішуємо однорідне тісто. Для випікання шоколадного бісквіта нам знадобляться дві змащені маслом форми, в які ми порівну наливаємо приготоване тісто і випікаємо в попередньо нагрітої до 180 градусів духовці приблизно тридцять хвилин.
Кожен з готових охололих коржів розрізаємо вздовж гострим ножем на дві рівних частини і промазуємо кожну з них глазур'ю . Для її приготування виливаємо в кухлик вершки, додаємо шоколад, поділений на шматочки, і підігріваємо на плиті до його розчинення. Даємо трохи охолонути для загустіння.
Готовий торт прикрашаємо шоколадною стружкою.
Шоколадний бісквітний торт з полуницею
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 600 г; молоко – 200 мл; порошок какао – 6 ст. ложок; яйця – 2 шт.; цукровий пісок – 15 склянки; сода – 15 ч. ложки без верху; розпушувач – 1 ч. ложка; рослинне масло – 100 мл; Для крему:
цукрова пудра – 5 ст. ложок; вершки – 400 мл; Для просочення:
полуниця велика – 7 шт.; вода – 100 мл; Для начинки і оформлення:
ягоди полуниці – 500 г; молоко – 50 мл; какао – 1 ст. ложка; цукор – 100 р. Приготування Гарненько збиваємо яйця, вливаємо молоко, додаємо м'яке масло і знову збиваємо. Окремо з'єднуємо просіяне борошно, цукор, какао, соду, розпушувач і всипаємо в посуд до рідких складових. Тепер вливаємо один стакан окропу і замішуємо тісто однорідної консистенції. Промазуємо маслом роз'ємну форму, застелену пергаментним папером, виливаємо в неї тісто і ставимо в нагріту до 200 градусів духовку на п'ятдесят хвилин.
Корж охолодити, дістаємо з форми і розрізаємо на три поздовжні частини. Просочуємо їх сумішшю, приготовленою з
протертих ягід полуниці і води, в яку за бажанням можна додати трохи цукру. Тепер готуємо крем шляхом збивання вершків з цукровою пудрою і промазуємо їм наші просочені коржі, розклавши поверх нарізану полуницю.
Верх торта заливаємо шоколадною глазур'ю. Для її приготування доводимо молоко з цукром і какао до кипіння і початку появи піни і даємо трохи охолонути.
Прикрашаємо торт ягідками полуниці, даємо охолонути в холодильнику, і можемо подавати до столу.
При відсутності вільного часу можна приготувати такий же торт з готових шоколадних бісквітних коржів . Вийде теж дуже смачно.