Вернуться назад Распечатать

Шоколадний бісквітний торт

Шоколадний бісквітний торт
Сьогодні ми приготуємо шалено смачний шоколадний бісквітний торт, який стане гідною прикрасою святкового столу або урізноманітнює і наповнить смаком звичні будні.

Бісквітний торт з шоколадною глазур'ю – рецепт


Інгредієнти:

  • борошно – 230 г;

  • молоко – 150 мл;

  • порошок какао – 75 г;

  • яйця – 6 шт.;

  • цукровий пісок – 270 г;

  • розпушувач – 25 г;

  • вершкове масло – 350 г;

  • сіль – щіпка;

  • оливкова олія – 60 г;

  • ванільний екстракт – 15 г;


  • Для глазурі:

  • темний шоколад – 200 г;

  • вершки – 200 г;

  • натертий шоколад – 50 р.


  • Приготування
    Збиваємо розм'якшене масло до пишноти. Не зупиняючись і збиваючи далі, додаємо по черзі яйця, потім ванільний екстракт, вливаємо молоко і перемішуємо. В окремій ємності з'єднуємо просіяне борошно, порошок какао, розпушувач і сіль і, потроху підсипаючи у збиту масу, замішуємо однорідне тісто. Для випікання шоколадного бісквіта нам знадобляться дві змащені маслом форми, в які ми порівну наливаємо приготоване тісто і випікаємо в попередньо нагрітої до 180 градусів духовці приблизно тридцять хвилин.
    Кожен з готових охололих коржів розрізаємо вздовж гострим ножем на дві рівних частини і промазуємо кожну з них глазур'ю . Для її приготування виливаємо в кухлик вершки, додаємо шоколад, поділений на шматочки, і підігріваємо на плиті до його розчинення. Даємо трохи охолонути для загустіння.
    Готовий торт прикрашаємо шоколадною стружкою.

    Шоколадний бісквітний торт з полуницею


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно – 600 г;

  • молоко – 200 мл;

  • порошок какао – 6 ст. ложок;

  • яйця – 2 шт.;

  • цукровий пісок – 15 склянки;

  • сода – 15 ч. ложки без верху;

  • розпушувач – 1 ч. ложка;

  • рослинне масло – 100 мл;


  • Для крему:

  • цукрова пудра – 5 ст. ложок;

  • вершки – 400 мл;


  • Для просочення:

  • полуниця велика – 7 шт.;

  • вода – 100 мл;


  • Для начинки і оформлення:

  • ягоди полуниці – 500 г;

  • молоко – 50 мл;

  • какао – 1 ст. ложка;

  • цукор – 100 р.


  • Приготування
    Гарненько збиваємо яйця, вливаємо молоко, додаємо м'яке масло і знову збиваємо. Окремо з'єднуємо просіяне борошно, цукор, какао, соду, розпушувач і всипаємо в посуд до рідких складових. Тепер вливаємо один стакан окропу і замішуємо тісто однорідної консистенції. Промазуємо маслом роз'ємну форму, застелену пергаментним папером, виливаємо в неї тісто і ставимо в нагріту до 200 градусів духовку на п'ятдесят хвилин.
    Корж охолодити, дістаємо з форми і розрізаємо на три поздовжні частини. Просочуємо їх сумішшю, приготовленою з
    Шоколадний бісквітний торт
    протертих ягід полуниці і води, в яку за бажанням можна додати трохи цукру. Тепер готуємо крем шляхом збивання вершків з цукровою пудрою і промазуємо їм наші просочені коржі, розклавши поверх нарізану полуницю.
    Верх торта заливаємо шоколадною глазур'ю. Для її приготування доводимо молоко з цукром і какао до кипіння і початку появи піни і даємо трохи охолонути.
    Прикрашаємо торт ягідками полуниці, даємо охолонути в холодильнику, і можемо подавати до столу.
    При відсутності вільного часу можна приготувати такий же торт з готових шоколадних бісквітних коржів . Вийде теж дуже смачно.