Вернуться назад Распечатать

Шоколадний торт на кефірі

Шоколадний торт на кефірі
Не знаєте, що приготувати оригінальне і смачне до чаю? Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів шоколадного торта на кефірі. Таке ласощі виходить неймовірно м'яким і оригінальним.

П'ятихвилинний шоколадний торт на кефірі «Фантастика»


Інгредієнти:

  • борошно – 2 ст.;

  • масло рослинне – 2 ст. ложки;

  • кефір – 300 мл;

  • сода харчова – 1 ч. ложка;

  • цукор – 2 ст.;

  • яйце – 2 шт.;

  • сухе какао – 2 ст. ложки;

  • горіхи волоські – за смаком.


  • Для крему:

  • цукор – 1 ст.;

  • сметана – 400 мл;

  • масло вершкове – 200 р.


  • Приготування
    В одній ємності збиваємо кефір з рослинним маслом і яйцями, а в іншу висипаємо цукор, какао, борошно і соду. Потім з'єднуємо обидві маси і перемішуємо. Готове тісто виливаємо у форму і відправляємо в гарячу духовку приблизно на 1 годину. Після цього, акуратно дістаємо корж і охолодити його. Тепер бісквіт розрізаємо гострим великим ножем на кілька частин. Для приготування крему сметану збиваємо з цукром і поступово вводимо масло. Доводимо все до пишної консистенції. Промазуємо коржі вершковим кремом і обсипаємо з усіх боків подрібненими горіхами. Готовий простий шоколадний торт на кефірі залишаємо приблизно на 3 години просякати, а потім подаємо до чаю.

    Шоколадний торт на кефірі «Ноченька»


    Інгредієнти:

  • сода – 2 ч. ложки;

  • кефір – 500 мл;

  • цукор – 2 ст.;

  • борошно – 2 ст.;

  • яйце – 2 шт.;

  • какао – 8 ст. ложок.


  • Для крему:

  • молоко – 400 мл;

  • цукор – 1 ст.;

  • борошно – 2 ст. ложки;

  • яйце – 2 шт.;

  • масло вершкове – 100 г.


  • Приготування
    У злегка підігрітий кефір кидаємо соду, всипаємо борошно, цукор і вбиваємо яйця. Перемішуємо тісто міксером, додаємо за смаком какао і злегка збиваємо до однорідності. Дно форми застеляємо пергаментним папером, боки промазуємо вершковим маслом і присипаємо дрібними сухарями чи манкою. Наливаємо тісто товщиною 1 см і рівномірно розподіляємо по всій поверхні. Випікаємо коржі по 10 хвилин при температурі 170 градусів. Не гаючи часу, зробимо крем для торта: яйця збиваємо в піну, вливаємо трохи молока і всипаємо борошно. Молоко, що залишилося, кип'ятимо з цукровим піском, зменшуємо вогонь і цівкою вливаємо яєчну суміш, помішуючи. Проварюємо крем 5-7 хвилин до загустіння, а потім охолоджуємо до кімнатної температури. Далі акуратно вводимо тепле масло і збиваємо до пишного стану. Промазуємо коржі заварним кремом і залишаємо торт просочуватися приблизно на 4 години.

    Шоколадний торт на кефірі в мультиварці


    Інгредієнти:

  • кефір – 200 мл;

  • яйце – 3 шт.;

  • цукор – 200 г;

  • ванілін;
  • Шоколадний торт на кефірі

  • борошно – 2 ст.;

  • згущене молоко – 1 банка;

  • розпушувач – 1 пакетик.


  • Приготування
    Цукор збиваємо з яйцями, вливаємо кефір, додаємо за смаком ванілін, розпушувач і всипаємо борошно. Чашу обмазуємо маслом, виливаємо туди тісто і виставляємо режим «Випічка». Печемо торт 60 хвилин, а потім остуджуємо і бісквіт розрізаємо на 2 частини. Промазуємо коржі згущеним молоком і залишаємо для просочення на кілька годин.