Вернуться назад Распечатать

Торт з печива «Рибки»

Торт з печива «Рибки»
Солонуваті крекери «Рибки» можуть стати основою легкого закусочного торта або повноцінного десерту, вигідно відтіняє солодкість крему. У рецептах далі ми розглянемо обидва варіанти страви на цій нехитрій покупної основі.

Торт з печива «Рибки» зі згущеним молоком


Інгредієнти:
Для крему:

  • молоко - 475 мл;

  • цукровий пісок - 45 г;

  • яєчні жовтки - 2 шт.;

  • борошно - 20 р.


  • Для соусу:

  • полуниця - 10 ягід;

  • сік лимона - 10 мл;

  • цукровий пісок - 25 г;

  • вода - 190 мл;

  • желатин - 1 1/2 ч. ложки.


  • Для основи:

  • згущене молоко - 380 мл;

  • печиво «Рибки» - 480 м;

  • збиті вершки.


  • Приготування
    Підігрійте молоко (але не кип'ятіть!) і розчиніть у ньому цукровий пісок. Влийте кілька ложок гарячого молока до жовтків, збийте їх і влийте до гарячого молока, також швидко помішуючи. Додайте до молока та яєць борошно і дочекайтеся, коли крем загусне.
    Полуницю розімніть виделкою і підігрійте з цукром і соком лимона. У воді розчиніть желатин і додайте розчин до полуничній джему. Дайте соусу охолонути.
    Крекери злегка розламайте і змішайте зі згущеним молоком. Розподіліть частина суміші по дну обраної форми, покрийте основу заварним кремом і повторіть процедуру, викладаючи полуничний соус на наступний шар. Знову викладіть крекери і покрийте їх збитими вершками. Повторюйте процедуру до тих пір, поки всі складові не підійдуть до кінця. Цей торт з печива «Рибки» готується без випічки, а тому поставте його охолоджуватися на 8-10 годин, а перед подачею декоруйте вершками.

    Торт з печива «Рибки» і сметани


    Інгредієнти:

  • печиво «Рибки» - 1 1/4 ст.;

  • жменя фундука;

  • вершкове масло - 45 мл;

  • вершковий сир - 755 мл;

  • цукровий пісок - 135 мл;

  • яйця - 3 шт.;

  • сметана - 215 мл;

  • білий шоколад - 160 р.


  • Приготування
    Поки духовка розігрівається до 155 градусів, подрібніть за допомогою блендера крекери з горішками в крихту. З'єднайте крихту з маслом і утрамбуйте на дно і стінки обраної форми.
    Розтопіть шоколад. Збийте вершковий сир з цукровим піском і додайте яйця, не зупиняючи хід міксера. Влийте сметану і білий шоколад, також продовжуючи збивання.
    Вилийте отриману суміш поверх крекерной основи і поставте блюдо в духовку на 55 хвилин.

    Торт з печивом «Рибки» і бананом


    Інгредієнти:

  • малина - 185 г;

  • банан - 1 шт.;

  • вершковий сир - 360 г;

  • цукровий пісок - 65 г;

  • крекери - 380 р.


  • Приготування
    Вилкою розімніть банан і малину в пюре так, щоб в суміші залишилися цілі шматочки ягід і фруктів. Збийте вершковий сир з цукровим піском до отримання легкого крему. Доповніть крем невеликою кількістю ванілі або іншого ароматизатора за бажанням. Змішайте крем з фруктово-ягідної масою і крекерами, утрамбуйте суміш у форму і поставте в холодильник на 6-8 годин перед подачею.

    Як зробити закусочний торт з печива «Рибки»?


    Як ви встигли помітити раніше, на крекерной основі можна готувати не тільки десерти, але і ніжні закусочні торти на кшталт того, про який піде мова далі. Хіба хтось здатний встояти проти закуски з вершковим сиром і копченим лососем?
    Інгредієнти:

  • вершковий сир - 75 г;

  • копчений лосось - 125 г;

  • вершкове масло - 55 г;

  • крекери «Рибки» - 70 г;

  • сир - 80 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • лимон;
  • Торт з печива «Рибки»

  • зелень кропу.


  • Приготування
    Крекери перетворіть в крихти і змішайте її з розтопленим маслом. Утрамбуйте основу в невелику форму для випікання (10-12 см) і беріться за наповнювач. Для останнього слід збити вершковий сир з зеленню кропу, яйцем, лимонною цедрою і сиром. У крем додайте шматочки лосося і викладіть начинку поверх крекерного коржа. Розмістіть закусочний торт в розігрітій до 180 градусів духовці на 15-17 хвилин, потім повністю остудіть блюдо і лише потім виймайте з форми.