Вернуться назад Распечатать

Рулет за 5 хвилин

Рулет за 5 хвилин
Як правило, випічку ми асоціюємо з чимось важким, що вимагає неймовірних кулінарних навичок і купу часу, але насправді, існує море рецептів десертів, на приготування яких йдуть лічені хвилини. Рулет за 5 хвилин якраз з їх числа.

Рулет з сухого молока за 5 хвилин


Солодкі рулети досить важко піч, відокремлювати від паперу, а потім ще й правильно згортати, щоб не потріскалися, але рулет-п'ятихвилинка – виняток. Переконатися в цьому можна лише випробувавши наступний рецепт.
Інгредієнти:

  • цукровий пісок - 65 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • сухе молоко - 45 г;

  • борошно - 55 г;

  • сода - 1/3 ч. ложки;

  • лимонний сік для гасіння соди;

  • сир - 145 г;

  • жирні вершки для збивання - 230 мл;

  • свіжі ягоди або варення - за смаком.


  • Приготування
    Ставимо духова шафа розігріватися до позначки в 225 градусів. Додаємо цукровий пісок до яєць і працюємо над сумішшю міксером, поки та не посвітлішає. До збитим яйцям всипаємо сухе молоко борошно. Фінальним штрихом у тісті стане гашене соком лимона сода, після чого тісто можна виливати на покритий пергаментом деко і поставити в духовку на 5 хвилин.
    Цього часу вистачить на приготування крему, для якого вершки збиваються в піну і з'єднуються з протертим через сито цукром. Остиглий рулет на сухому молоці приготований за 5 хвилин покрийте спершу шаром сирного крему, а потім доповніть джемом або свіжими ягодами.

    Солодкі рулети з яблуками – простий рецепт


    Замість одного бісквітного рулету можна приготувати порційне ласощі на сковороді. Основою порційних рулетиків з яблучною начинкою служить звичайний лаваш, перетворюється в золотисту хрустку оболонку після обжарювання.
    Інгредієнти:

  • лист вірменського лаваша;

  • яблуко - 1 шт.;

  • сік лимона - 15 мл;

  • цукровий пісок - 35 г;

  • щіпка кориці;
  • Рулет за 5 хвилин

  • вершкове масло - для смаження.


  • Приготування
    Натріть яблуко і збризніть його лимонним соком, щоб не потемніло. Додайте цукор, мелену корицю, покласти начинку на вогонь і дайте яблучного соку закипіти, а кристалами цукру розчинитися.
    Наріжте лаваш на квадрати, уздовж сторони кожного викладіть смужку з яблучного джему, скрутіть лист в рулет і обсмажте на вершковому маслі.
    В якості начинки швидких рулетів до чаю за 5 хвилин може виступати не тільки яблуко, але і вже готове варення, сирний крем, шоколад, банан та інші свіжі фрукти і ягоди. Подавати ласощі найкраще з кулькою ванільного морозива.