Багато люблять побалувати себе солодкими ласощами, але при цьому часто хочеться, щоб і десерт був корисним, а значить, не купівельними, і довго возитися не довелося, тому що ритм сучасного життя не завжди залишає достатню кількість часу для стояння біля плити. Одне з найпростіших ласощів – тістечко «Картопля» з печива. Напевно, багато згадають, як в дитинстві із задоволенням ліпили «Картоплю» з солодкої маси, а потім дружно під гарячий чай з'їдали приготоване. Згадайте безтурботні дитячі роки і повторіть. Ну, а для тих, хто забув, нагадаємо, як зробити тістечко «Картопля» з печива.
Цей рецепт називається базовим оскільки його можна нескінченно урізноманітнити: наприклад, додати різані горіхи, сухофрукти або ягоди, родзинки, шоколадну крихту. Можна прикрасити тістечко будь глазур'ю (найпростіше – розтопленим шоколадом). Можна навіть приготувати кокосовий десерт, використовуючи базовий.
Принадність ласощі в тому, що це простий рецепт, тістечко «Картопля» з печива готується без випікання, так що навіть в літні спекотні дні можна порадувати домашніх десертом. Для початку радимо вибрати найбільш простий і всім відомий рецепт тістечка «Картопля».
Як зробити тістечко «Картопля» з печива зі згущеним молоком?
Інгредієнти: печиво «Топлене молоко» – 450 г; какао-порошок – 5-6 ст. ложок; молоко згущене з цукром (за Гостом) – 1 банка; масло «Селянське» – 1/2 пачки; горіхи волоські – 10 шт.; ванілін – 1 пакетик (за бажанням). Приготування Отже, беремо миску, розпускаємо масло, змішуємо його з згущеним молоком. Перемішуючи, масло і згущене молоко, потихеньку вводимо какао, залишивши 1 ложку для посипання. Додаємо ванілін – при бажанні. Поки маса настоюється, подрібнюємо в крихту печиво. Крихта повинна бути як можна дрібніше, тому використовуємо кухонний комбайн, чоппер або просто м'ясорубку. Якщо печиво якісне, можна загорнути його в поліетиленовий пакет, зверху – в рушник і добре прокатати качалкою – теж вийде дрібна крихта. Всипаємо крихту в нашу миску і ретельно вимішуємо нашу масу. Вона повинна стати однорідною як за консистенцією, так і за кольором. З маси скачуємо кульки або циліндрики, за формою нагадують картоплини. Далі тістечка можна полити глазур'ю і прикрасити горішками, або посипати вафельною крихтою або скористатися кокосовою стружкою. Прибираємо тістечка на 2-3 години в холодильник і йдемо з дому – інакше «Картопля» не вартий: з'їдаються тістечка дуже швидко.
Для тих, хто сильно солодке не любить або просто не любить згущене молоко (бувають і такі, хоч і не часто), пропонуємо приготувати тістечко «Картопля» з печива без згущеного молока.
Рецепт тістечка «Картопля» з печива без згущеного молока
Інгредієнти: печиво або сухарі здобні «Ванільні» – 05 кг; шоколад темний (не менше 56%) – 200 г; горіхи (арахіс або волоські) – 1 склянка; масло «Селянське» – 1 пачка; пудра цукрова – 1/2 склянки; молоко – 05 л. Приготування Спочатку розмелюємо сухарики або печиво в дрібну крихту і заливаємо теплим молоком. Поки молоко вбирається, на водяній бані розтоплюємо шоколад, постійно помішуємо і потроху додаємо масло. Горіхи потрібно прожарити на сухій сковороді або деку і подрібнити. У мисці з'єднуємо намоклий крихту, пудру, горіхи і шоколадне масло. Вымесив масу, скачуємо тістечка і, прикрасивши по своєму смаку, відправляємо в холодильник. Звичайно, краще всього сервірувати тістечко «Картопля» з печива краще з молоком, але також підійдуть зелений або чорний чай, кава, ройбуш, какао.