Що найперше готують в зимову пору із заморожених з теплих часів ягід? Правильно, випічку. Цим вирішили зайнятися і ми, а тому пропонуємо вашій увазі кілька рецептів класичних і не дуже пирогів із замороженими ягодами. Якщо у вашому арсеналі не виявилося ягід зі списку інгредієнтів, то сміливо замінюйте їх наявними під рукою.
Пісочний пиріг з замороженими ягодами
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 290 г; цукровий пісок - 130 г; вершкове масло - 280 р. Для начинки:
заморожена чорниця - 240 г; заморожена смородина - 130 г; цукровий пісок - 75 г; крохмаль - 5 р. Приготування Поки ягоди розморожуються, а духова шафа розігрівається до 165 градусів, займіться простий пісочної основою. Для її приготування крижане масло блендером або ножем порубаєте з маслом і цукром, отриману крихту з'єднайте в ком (якщо тісто сухувато – додайте столову ложку крижаної води) і оберніть плівкою. Нехай пісочне тісто відпочиває в холодильнику, а ми якраз встигнемо приготувати швидке смородинове варення. Якщо у вас є баночка готового під рукою, то просто замініть їм заморожену ягоду.
Розітріть ягоди з цукровим піском і поставте на вогонь. Як тільки смородина пустить сік, а кристали цукру розчиняться, – додайте розчин крохмалю у 40 мл холодної води. Коли варення загусне, охолодіть його і змішайте з розмороженої чорницею.
2/3 тіста розкачайте і викладіть його в форму, покриваючи дно і стінки. Поверх тіста розподіліть ягідну начинку і накрийте її смужками тіста, що залишилося. Випікайте ласощі півгодини.
Пиріг з листкового тіста з замороженими ягодами
Інгредієнти: упаковка готового листкового тіста ; заморожена вишня - 230 г; заморожена смородина - 230 г; кориця - 1 1/4 ч. ложки; яйце - 1 шт.; мед - 145 р. Приготування Перед тим, як приготувати пиріг з замороженими ягодами, поставте духовку розігрітися до 195 градусів. Тісто і ягоди залиште розморозитися. Розморожену вишню і смородину покладіть в сотейник, злегка розімніть виделкою і залийте медом. Залиште ягоди на мінімальному вогні, щоб з них зникли надлишки соку, які під час випічки можуть перешкодити тесту рівномірно пропектися. Густу ягідну начинку посипте корицею і охолодіть.
Розморожене тісто розкачати в два пласта рівної товщини. Одним з них покрийте дно і стінки обраної для випікання форми, зверху розкладіть ягоди і накрийте всі другим шматком. Зробіть кілька отворів для виходу пари на верхівці пирога, а перед розміщенням в духовці змастіть його яйцем. Пиріг із замороженими ягодами повинен провести в духовці 25-30 хвилин.
Рецепт вівсяного пирога з замороженими ягодами
Інгредієнти: Для основи:
вівсяні пластівці - 170 г; пшеничне борошно - 145 г; жменя волоських горіхів; цукор - 145 г; вершкове масло - 130 р. Для начинки:
заморожена малина - 360 г; заморожена чорниця - 360 г; борошно - 35 г; цукровий пісок - 30 г; мелена кориця, мускатний горіх - по щіпці; сік лайма - 60 мл Приготування Приготуйте вівсяну крихту з суміші самих вівсяних пластівців з борошном, цукром, м'яким маслом і раскрошенными горіхами. Ягоди розморозьте, дайте надлишків стекти соку і змішайте їх з лаймовим соком, прянощами, цукром і борошном. Борошно в даному випадку є ключовим інгредієнтом, який, покривши кожну з ягід, не дасть їм випускати надлишки соку і залишати пиріг сирим.
Змішуємо начинку з вівсяної основою і викладаємо в промасленим деко. Через 55 хвилин випікання при 180 градусах наш вівсяно-ягідний пиріг буде готовий до подачі. Кулька морозива на додачу дуже бажаний.