Найпопулярнішою заготівлею з чорної смородини було і залишається ягідне варення, але ми рекомендуємо вам залишити трохи свіжої смородини для заморозки, щоб потім пустити її на приготування одного з пирогів за наступними рецептами.
Відкритий пиріг з замороженої чорної смородини
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 175 г; вершкове масло - 85 м; вода - 15 мл Для начинки:
білий шоколад - 220 г; жменя ягід смородини; вершки - 45 мл Приготування Як правило, пісочне тісто випікається при 190 градусах, а тому, поки духова шафа нагрівається до необхідної температури, з'єднайте борошно з крижаним маслом і водою. Дайте тісту відпочити з півгодини, а потім розкачати, викладіть, покриваючи дно і стінки невеликий форми (близько 15 см діаметром) і випікайте самостійно 10-12 хвилин.
Розморожену смородину розітріть виделкою в пюре. Шоколад розтопіть з вершками і змішайте зі смородиною. Наповніть тарт шоколадним ганашем і дайте охолонути в холодильнику.
Листковий дріжджовий пиріг з замороженої чорної смородини
Інгредієнти: пачка листкового дріжджового тіста; чорна смородина заморожена - 340 г; цукровий пісок - 40 г; вода - 15 мл; крохмаль - 5 г; цукрова пудра - 120 г; вершки - 30 мл Приготування Не розморожуючи смородину, поставте її на вогонь, засипавши цукром і затоку невеликою кількістю води. Коли ягоди розійдуться, додайте в сік крохмаль і дайте суміші загуснути.
Квадрат з тіста наріжте по краях на 2-см смужки, не зачіпаючи центр. У центр пласта викладіть ягоди, а з бічних смужок сплетіть косу. Випікайте пиріг при 200 градусах 20 хвилин, а потім покрийте глазур'ю із суміші цукрової пудри з вершками.
Шоколадний пиріг з замороженої чорної смородини
Інгредієнти: борошно - 220 г; розпушувач - 5 г; шоколад - 290 г; яйця - 2 шт.; масло - 75 г; цукрова пудра - 190 г; молоко - 70 мл; чорна смородина - 160 г; цукровий пісок - 65 г; крохмаль - 5 р. Приготування З смородини, цукру і крохмалю зваріть густе варення. З'єднайте борошно з розпушувачем. Яєчні білки збийте до повітряних піків з пудрою, а жовтки змішайте з розтопленим маслом і влийте до сухих інгредієнтів. Слідом за масляно-яєчної масою і додайте розтоплений шоколад. Шоколадне тісто змішайте з білковою піною. Половину тіста вилити в підготовлену форму, обережно покрийте джемом і залийте другою половиною. Випікайте десерт 40 хвилин при 180 градусах. Якщо ви вирішите зробити пиріг з замороженої чорної смородини в мультиварці, то скористайтеся «Випічкою» на все ті ж 40 хвилин.