Якщо ви досі думаєте, що пироги і дієти несумісні, то зверніть увагу на трійку рецептів з цього матеріалу. Вівсяні пироги з овочами та фруктами в основі, з мінімумом жиру і цукру, зроблять вашу дієту легше і смачніше.
Пиріг з вівсяними пластівцями і яблуком – рецепт
Інгредієнти: борошно - 105 г; вівсяні пластівці - 60 г; фундук - 55 г; вівсяні висівки - 15 г; розпушувач для тіста - 1 ч. ложка; мелена кориця, імбир - по щіпці; яйця - 3 шт.; цукор коричневий - 140 г; кефір - 125 мл; оливкова олія - 125 мл; яблука - 240 р. Приготування Змішайте борошно з 2/3 подрібненого фундука, висівками, вівсяними пластівцями, розпушувачем і прянощами. Окремо збийте яйця з коричневим цукром до утворення пінної білої маси. Додайте в суміш кефір, масло оливи.
Вливши рідкі інгредієнти до сухим, замісіть однорідне тісто. Додайте в тісто 2/3 нарізаних кубиками яблук і перелийте суміш у вкриту пергаментом форму. Пиріг з вівсяних пластівців на кефірі з яблуками випікається 45 хвилин, при цьому через 15 хвилин запікання страву необхідно витягти з духовки, прикрасити рештою яблучними скибочками з фундуком і поставити далі доходити до готовності.
Пиріг з вівсяних пластівців з овочами
Інгредієнти: томати черрі - 380 г; ріпчаста цибуля - 45 г; солодкий перець - 55 г; часник сушений, кайенский перець, паприка - по щіпці; жменя листя базиліка; вівсяні пластівці - 185 г; вершкове масло - 30 г; крижана вода - 60 мл; сир - 95 г; нежирний сир - 180 р. Приготування Кільця цибулі припустіть до м'якості на краплі рослинного масла.
Приготуйте основу для пирога, з допомогою блендера збивши вівсяні пластівці з маслом і водою. Утрамбуйте вівсяне тісто у форму, покриваючи її стінки і дно рівним шаром. Покрийте основу частиною сиру і розподіліть томати і цибулю поверх. Приправте овочі. Викладіть залишився сир з листям базиліка. Випікайте пиріг з вівсяних пластівців в розігрітій до 175 градусів духовці 45 хвилин.
Пиріг з вівсяних пластівців без борошна в мікрохвильовці
Інгредієнти: мелені насіння льону - 7 г; молоко - 75 мл; гарбузове пюре - 85 м; мелена кориця - 3/4 ч. ложки; мед - 45 мл; вівсяні пластівці - 65 г; розпушувач - 1 ч. ложка. Приготування Залийте перемелене насіння льону теплим молоком і залиште на пару хвилин. Тим часом в кавомолці збийте вівсяні пластівці і з'єднайте їх з розпушувачем і корицею. Додайте до вівсяної суміші молоко з лляними насінням, а також гарбузове пюре. Перекладіть основу для пирога у форму придатну для використання в мікрохвильовій печі і готуйте на максимальній потужності 6 хвилин.