Правильний десерт повинен бути насичений складними вуглеводами, які забезпечать ваш організм енергією, а не парою зайвих сантиметрів на стегнах. Саме таким ласощами є вівсяно-бананове печиво, яким ми вирішили присвятити цей матеріал.
Вівсяне печиво з бананом та шоколадом
Корисне печиво може містити в собі невелику кількість гіркого шоколаду і какао-порошку, які здатні прикрасити своєю присутністю будь-який десерт.
Інгредієнти: цільнозернові борошно - 115 г; какао-порошок - 25 г; розпушувач - 5 г; кориця мелена, сіль - по щіпці; маленький банан - 1 шт.; рослинна олія - 60 мл; тростинний цукор - 70 г; яйце - 1 шт.; вівсяні пластівці - 75 г; жменя крихти гіркого шоколаду. Приготування Підготуйте деко з пергаментом і поставте духовку доходити до температури 180 градусів.
Як і в багатьох рецепти випічки, спершу нам доведеться з'єднати разом всі сухі інгредієнти: соду, какао, борошно і спеції. Окремо пюрируем банан і зіб'ємо його з маслом, яйцем і тростинним цукром. Останній можна замінити медом. Разом з'єднуємо суху суміш з банановим пюре і додаємо шоколадні чіпси. Порції суміші розкладаємо на аркуші пергаменту, злегка розплющуємо пальцями і залишаємо запікатися 12 хвилин.
Пісне вівсяне печиво з бананом
Важко повірити, але відсутність цукру, борошна і вершкового масла може піти на користь десерту, якщо мова заходить про банановому печиво . Крім того, в цей десерт можна пускати вже переспілі банани, оскільки вони м'якше і солодше.
Інгредієнти: стиглі банани - 8 шт.; вівсяні пластівці - 95 г; сушена журавлина - 25 г; оливкова олія - 120 мл; мелена кориця, ванілін - по щіпці. Приготування Поки духова шафа розігрівається до 170 градусів, все, що нам залишається зробити – змішати інгредієнти разом. Спершу пюрируйте переспілі банани, а в отримане пюре додайте спеції, журавлину і вівсяні пластівці. По столовій ложці отриманої суміші розкладіть на аркуші пергаменту і відправте вівсяне печиво з бананом готуватися 18 хвилин.
Вівсяне печиво з сиром і бананом
Сир робить будь десерт більш важким, вологим і м'яким, а тому любителі рум'яного і хрусткого печива можуть випробувати рецепти представлені вище. Ті ж, хто має схильність до ласощів на сирній основі, неодмінно закохається в ці печеньки.
Інгредієнти: борошно - 175 г; вівсяні пластівці - 80 г; сода - 1/2 ч. ложки; сир - 95 г; яйце - 1 шт.; рослинне масло - 55 мл; банан великий - 1 шт.; жменя будь-яких горіхів. Приготування Дайте духовці розігрітися до 165 градусів, а поки накрийте деко листом пергаменту і приступайте до замішування тіста для печива. Разом з'єднайте борошно з вівсяними пластівцями і содою. Дрібка морської солі тут також не буде зайвою. Якщо сир зернистий, то збийте його блендером або протріть через сито. Додайте до сиру яйце і розтертий в пюре банан. Змішайте сухі інгредієнти з сирно-банановою масою і горішками. Викладіть порції суміші на лист пергаменту і помістіть деко в духовій шафі на 12-13 хвилин.
Тропічне вівсяне печиво з бананом – рецепт
Інгредієнти: стиглий банан - 1 шт.; арахісова паста - 65 г; ананас - 45 г; яйце - 1 шт.; вівсяні пластівці швидкого приготування - 125 мл; борошно - 55 г; сода - 1/2 ч. ложки; кокосова стружка - 40 р. Приготування Поки духовка розігрівається до чергових 180 градусів, розітріть банан в пюре і змішати його з арахісової пастою, дрібно нарізаним ананасом і яйцем. Окремо з'єднайте борошно з вівсяними пластівцями, кокосовою стружкою і содою. Додайте одну суміш до іншої, а отримане тісто розділіть на 12 порцій і укладіть на застелений пергаментом деко. Печиво з вівсяних пластівців і банана готується 16-18 хвилин.