Пряні ласощі панують на наших столах в холодну пору року і серед інших, ароматне імбирне печиво стравою є найбільш популярним і затребуваним. Спечіть кілька видів цієї автентичної передноворічної солодощі незалежно від сезону за рецептами, які ми зібрали нижче.
Імбирне печиво з глазур'ю – рецепт
Інгредієнти: Для печива:
борошно - 360 г; порошок для випічки - 1 1/2 ч. ложки; сода - 3/4 ч. ложки; мелений імбир (сушений) - 1/2 ч. ложки; масло вершкове - 85 м; яйце - 1 шт.; тростинний цукор - 240 г; свіжий тертий корінь імбиру - 1 ч. ложка; молоко - 15 мл Для глазурі:
яєчні білки – 2 яєць; цукрова пудра - 240 р. Приготування Приготування класичного імбирного печива починається з з'єднання всіх сухих складових. Окремо вершкове масло кімнатної температури збивається з цукровим піском і яйцем, туди ж відправляється тертий імбирний корінь, а разом з ним і трохи молока. Поєднавши сухі інгредієнти з кремовою масляною масою, замісіть тісто і дайте йому відпочити пару годин на холоді. Розкачайте основу для печива в рівномірний по товщині пласт і наріжте склянкою або вирубкою. Випікати ласощі слід при 165 градусах 7-10 хвилин.
Тим часом візьміться за глазур для імбирного печива. Збийте білки і змішайте піну з цукровою пудрою. Декоруйте остигле печиво з допомогою кондитерського шприца або конуса з пекарської папери. Як прикрасити імбирне печиво вирішувати лише вам, наприклад, якщо ви розділили тісто вирубкою у формі класичних чоловічків, то намалюйте ним особа, цукрові ялинки і сніжинки можна залити глазур'ю по всій поверхні, а можна зупинитися на деталізованому мереживній орнаменті.
Як приготувати класичний імбирне печиво: рецепт
Інгредієнти: борошно - 240 г; мелений імбир, кориця - по 1 ч. ложці; сода - 5 г; рослинне масло - 210 мл; цукровий пісок - 140 г; яйце - 1 шт.; патока - 55 мл Приготування Поки духова шафа розігрівається до 175 градусів, візьміться за тісто для імбирного печива, для приготування якого сухі інгредієнти з'єднуються окремо від рідин, а потім змішується в єдину пластичну масу. Щоб тісто не липло, охолодіть його перед розкачуванням, а після роботи з качалкою наріжте на порції. Випікати печиво слід не більше 10-12 хвилин, після чого його слід повністю остудити.