Легкий сніданок або прекрасна компанія до чашки чаю за перекусом – все це ідеальне опис простого вівсяного печива з добавкою у вигляді банана. Смачніше всього поглинати його тільки з печі, але можна напекти печива з запасом і вгамовувати їм голод протягом усього тижня. Виходить не тільки ситно, але й досить корисно.
Печиво з банана і вівсянки – рецепт
Інгредієнти: Для печива:
вершкове масло - 95 г; коричневий цукор - 165 г; білий цукор - 70 г; яйце - 1 шт.; бананове пюре - 1 ст.; сода - 5 г; щіпка кориці; вівсяні пластівці - 270 р. Для крему:
арахісове масло - 1 ст.; вершкове масло - 35 г; молоко - 25 мл; цукрова пудра - 20 р. Приготування Збийте масло з обома видами цукру, яйцем і банановим пюре. Окремо змішайте корицю з пластівцями вівсянки, содою і додайте масляну масу сухої суміші інгредієнтів. Розділіть вівсяне тісто на 38 рівних порцій і випікайте кожну при 180 градусах 12 хвилин.
Арахісове масло збийте з звичайним маслом, додайте молоко і цукрову пудру. Змастіть отриманим кремом вівсяне печиво і накрийте другим таким же на манер сендвіча.
Печиво з сиром, вівсянкою і бананом
Інгредієнти: бананове пюре - 1 ст.; сир - 125 г; яйце - 1 шт.; борошно - 110 г; вівсяні пластівці - 130 г; мед - 40 г; ванільна паста - 5 мл Приготування Збийте яйця з банановим пюре і рідким медом. У суміш додайте сир і ванільну пасту, змішайте ще раз а потім всипте сухі інгредієнти – борошно і вівсяні пластівці. З отриманої суміші виходить 24 печеньки, які слід випікати 12-14 хвилин при 180 градусах.
При бажанні цей же рецепт можна адаптувати для приготування печива з вівсянки і банана в мікрохвильовці. Для цього слід випікати печиво на максимальній потужності протягом хвилини, а в якості основи брати пластівці швидкого приготування.
Печиво з вівсянки банана і родзинок
Інгредієнти: борошно цільнозернові - 115 г; вівсяні пластівці - 90 г; банан - 1 шт.; яйце - 1 шт.; сода і розпушувач - 1/2 ч. ложки; щіпка солі і меленої кориці; оливкова олія - 15 мл; цукор - 35 г; мед - 60 мл; йогурт - 60 мл; жменю родзинок. Приготування Окремо змішайте сухі інгредієнти в числі яких вівсяні пластівці, борошно, спеції і сода з розпушувачем. Цукор збийте з яйцем, а банан розімніть в пюре виделкою. Змішайте яйце з банановим пюре, додайте масло, йогурт, мед і збийте все блендером. Отриману масу змішайте з сухими інгредієнтами і туди ж додайте родзинки. Розділіть тісто на 12 порцій рівного розміру і випікайте 12 хвилин при 180 градусах.