Вернуться назад Распечатать

Печиво з банана і вівсянки

Печиво з банана і вівсянки
Легкий сніданок або прекрасна компанія до чашки чаю за перекусом – все це ідеальне опис простого вівсяного печива з добавкою у вигляді банана. Смачніше всього поглинати його тільки з печі, але можна напекти печива з запасом і вгамовувати їм голод протягом усього тижня. Виходить не тільки ситно, але й досить корисно.

Печиво з банана і вівсянки – рецепт


Інгредієнти:
Для печива:

  • вершкове масло - 95 г;

  • коричневий цукор - 165 г;

  • білий цукор - 70 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • бананове пюре - 1 ст.;

  • сода - 5 г;

  • щіпка кориці;

  • вівсяні пластівці - 270 р.


  • Для крему:

  • арахісове масло - 1 ст.;

  • вершкове масло - 35 г;

  • молоко - 25 мл;

  • цукрова пудра - 20 р.


  • Приготування
    Збийте масло з обома видами цукру, яйцем і банановим пюре. Окремо змішайте корицю з пластівцями вівсянки, содою і додайте масляну масу сухої суміші інгредієнтів. Розділіть вівсяне тісто на 38 рівних порцій і випікайте кожну при 180 градусах 12 хвилин.
    Арахісове масло збийте з звичайним маслом, додайте молоко і цукрову пудру. Змастіть отриманим кремом вівсяне печиво і накрийте другим таким же на манер сендвіча.

    Печиво з сиром, вівсянкою і бананом


    Інгредієнти:

  • бананове пюре - 1 ст.;

  • сир - 125 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 110 г;

  • вівсяні пластівці - 130 г;

  • мед - 40 г;

  • ванільна паста - 5 мл


  • Приготування
    Збийте яйця з банановим пюре і рідким медом. У суміш додайте сир і ванільну пасту, змішайте ще раз а потім всипте сухі інгредієнти – борошно і вівсяні пластівці. З отриманої суміші виходить 24 печеньки, які слід випікати 12-14 хвилин при 180 градусах.
    При бажанні цей же рецепт можна адаптувати для приготування печива з вівсянки і банана в мікрохвильовці. Для цього слід випікати печиво на максимальній потужності протягом хвилини, а в якості основи брати пластівці швидкого приготування.

    Печиво з вівсянки банана і родзинок


    Інгредієнти:

  • борошно цільнозернові - 115 г;

  • вівсяні пластівці - 90 г;

  • банан - 1 шт.;
  • Печиво з банана і вівсянки

  • яйце - 1 шт.;

  • сода і розпушувач - 1/2 ч. ложки;

  • щіпка солі і меленої кориці;

  • оливкова олія - 15 мл;

  • цукор - 35 г;

  • мед - 60 мл;

  • йогурт - 60 мл;

  • жменю родзинок.


  • Приготування
    Окремо змішайте сухі інгредієнти в числі яких вівсяні пластівці, борошно, спеції і сода з розпушувачем. Цукор збийте з яйцем, а банан розімніть в пюре виделкою. Змішайте яйце з банановим пюре, додайте масло, йогурт, мед і збийте все блендером. Отриману масу змішайте з сухими інгредієнтами і туди ж додайте родзинки. Розділіть тісто на 12 порцій рівного розміру і випікайте 12 хвилин при 180 градусах.