Вернуться назад Распечатать

Пісочне печиво на швидку руку

Пісочне печиво на швидку руку
Потрібно швидко приготувати солодощі до вечірнього чаю? Тоді швидше приготування печива за цими рецептами може стати тільки покупка пачки вже готового ласощі. Масляниста, солодка і тане в роті, воно заслуговує кожної хвилини, витраченої на його випічку.

Швидке пісочне печиво


Інгредієнти:

  • борошно - 390 г;

  • вершкове масло - 165 г;

  • цукровий пісок - 145 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • ванільна паста - 5 мл;

  • розпушувач - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Розм'якшене вершкове масло перетворіть в кремоподібну повітряну масу, збивши його з цукровим піском. Не припиняючи роботу міксера, почніть поступово вливати до маслу збиті яйця і ванільну пасту. З'єднайте розпушувач і пропущену через сито борошно. Всипте борошно до масляної суміші і замісіть основу для печива. Дайте тісту охолонути в морозильній камері 15 хвилин, щоб легше раскатывалось, а тим часом духовка встигне розігрітися до 180 градусів.
    Розкачати пласт пісочного тіста , розділіть його на тонкі смужки або вирубкою надайте необхідну форму, викладіть їх на лист пергаменту і запікайте 14 хвилин.
    Готове пісочне печиво, зроблене на швидку руку, можна занурити в шоколад перед подачею.

    Пісочне печиво з сиром на швидку руку


    Інгредієнти:

  • масло вершкове - 260 г;

  • цукровий пісок - 285 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • сир - 425 г;

  • борошно - 470 г;

  • сода і розпушувач - 1 ч. ложці.


  • Приготування
    Поки духова шафа розігрівається до 180 градусів, збийте м'яке масло з цукровим піском і яйцями. До масляної суміші додайте протертий через сито сир. З'єднайте борошно з содою і розпушувачем. Всипте сухі інгредієнти до крему з сиру і масла. Замісивши тісто, скачайте його в кульки і розмістіть їх на аркуші пергаменту. Випікайте ласощі 8-10 хвилин, а як охолонуть, покрийте простий цукровою глазур'ю або шоколадом.

    Пісочне печиво на швидку руку з варенням


    Для приготування цього печива краще брати варення з дуже густим сиропом або з переважаючою кількістю ягід.
    Інгредієнти:

  • цукровий пісок - 80 г;

  • вершкове масло - 65 г;

  • кефір - 15 мл;

  • яєчні жовтки - 2 шт.;

  • борошно - 135 г;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • ягідне варення - за смаком.


  • Приготування
    Зазвичай, першою справою необхідно буде розігріти духовку до 180 градусів. Збивши цукровий пісок з маслом кімнатної температури протягом 3 хвилин, отриманий крем можна додати ваніль або інший ароматизатор, а можна відразу влити жовтки і продовжити збивання ще пару хвилин. Окремо змішуємо борошно і розпушувач. Додаємо сухі інгредієнти до масляної маси. Отримане тісто ділимо на порції, в центрі кожної пальцем робимо поглиблення і кладемо туди трохи варення. Випікаємо печиво 25 хвилин, а перед дегустацією охолоджуємо ще не менше 10.

    Швидке пісочне тісто для печива з сиром


    Про те, як спекти солодке пісочне печиво швидко і смачно ми вже встигли поговорити не один раз, але як на рахунок солоних сирних крекерів з ароматними травами? На виході виходить відмінна закуска до пінному або приємне доповнення до салату.
    Інгредієнти:
    Пісочне печиво на швидку руку


  • вершкове масло - 225 г;

  • тертий пармезан - 225 г;

  • борошно - 255 г;

  • гілочки чебрецю - 4 шт.


  • Приготування
    Поки духова шафа розігрівається до чергових 180 градусів, розітріть холодне вершкове масло з борошном і листочками чебрецю. До олійно-борошняної крихти додайте щедру порцію тертого сиру і замісити гладке тісто. Розділіть тісто на три частини, кожну розкачати в ковбаску завдовжки 20 см і наріжте п'ятаками сантиметрової товщини. Викладіть печиво на лист пергаменту і готуйте 16-20 хвилин. Після, рум'яні сирні крекери охолоджують і зберігають в герметичному контейнері 3-4 дні.