Вернуться назад Распечатать

Класичний рецепт вівсяного печива

Класичний рецепт вівсяного печива
Рецептів приготування класичного вівсяного печива безліч, що відрізняються між собою співвідношенням основних продуктів з додаванням в тісто додаткових інгредієнтів: горіхи, банани, цукати , шоколад і т. д. Всі рецепти по своєму неповторні й цікаві, але дієтичні властивості, класичний аромат, смак, коричнюватий колір і розсипчаста структура, досягається шляхом випікання вівсяного печива за старим і надійному ГОСТу.

Як приготувати домашнє вівсяне печиво з горіхами?


Інгредієнти:

  • пластівці вівсяні «Геркулес» – 150 г (1 склянка);

  • борошно – 15 склянки;

  • сіль – 1/4 ч. ложки;

  • вершкове масло – 100 г;

  • цукор коричневий – 100 г (05 склянки);

  • яйце – 2 шт.;

  • горіхи будь – 150 г (1 склянка);

  • білий шоколад – 50 р.


  • Приготування
    Розм'якшене масло збиваємо з коричневим цукром і, не зупиняючись, вводимо по черзі яйця і сіль. Потім додаємо дрібно товчені горіхи, вівсяні пластівці, роздавлені качалкою або подрібнені в кавомолці, борошно і гарненько перемішуємо. В кінці кидаємо поділений на маленькі шматочки білий шоколад. Тепер з отриманої маси формуємо кульки невеликого розміру, обвалюємо їх у борошні і укладаємо на вистелений пергаментним папером і промазанный маслом деко, злегка придавивши пальцями і зробивши з кульки корж. Випікаємо наше вівсяне печиво в нагрітій до 180 градусів духовій шафі п'ятнадцять хвилин.

    Класичний рецепт вівсяного печива за Гостом


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 397 г;

  • борошно вівсяна – 170 г;

  • маргарин або масло вершкове – 198 г;

  • цукор – 295 г;

  • сіль – 5 р;

  • сода – 4 г;

  • кориця – 085 м;

  • ванілін – 085 м;

  • патока або варення – 34 м;

  • родзинки (бажано темний) – 40 г;

  • вода – 75-118 мл.


  • Приготування
    Розм'якшений маргарин або масло розтираємо з цукровим піском, корицею, ваніллю і подрібненим в блендері родзинками. Потім додаємо вівсяну муку, нагріту до 75 градусів воду з розчиненою в ній сіллю, перемішуємо і додаємо соду, патоку і пшеничне борошно. Вимішуємо до однорідного стану, але не більше шести хвилин. Розкачуємо тісто шаром товщиною близько одного сантиметра і вирізаємо печиво круглої виїмкою діаметром 38 міліметрів. Розкладаємо на вистелений пергаментом і промазанный маслом деко і випікаємо в духовці при температурі близько 200 градусів десять хвилин.

    Рецепт м'якого вівсяного печива


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 200 г;

  • пластівці вівсяні швидкого приготування – 150 г;

  • масло вершкове – 200 г;

  • цукровий пісок – 50 г;

  • коричневий цукор – 100 г;

  • розпушувач тіста – 1 пакетик;

  • яйця – 2 шт.


  • Приготування
    Дуже ретельно збиваємо м'яке вершкове масло з цукровим піском і коричневим цукром до його розчинення, краще це робити в комбайні. Потім, продовжуючи збивати, додаємо по черзі яйця, подрібнені в кавомолці або блендері вівсяні пластівці і пшеничне борошно з розпушувачем. Гарненько вимішуємо до однорідності, перекладаємо в окрему миску і ставимо в холодильник на одну годину. Деко вистилаємо пергаментом і
    Класичний рецепт вівсяного печива
    промазуємо його маслом. З готового тіста формуємо печиво, поміщаємо на деко і печемо в нагрітій до 180 градусів духовці приблизно п'ятнадцять хвилин.
    Щоб печиво вийшло дійсно м'яким, ароматним, красивого карамельного кольору, обов'язково використовуємо коричневий цукор, не замінюючи його звичайним, а також намагаємося досягти при замісі тесту його повного розчинення. І, звичайно ж, правильно підбираємо час приготування, в залежності від можливостей духової шафи. Дотримання цих простих рекомендацій дозволить насолодитися прекрасним смаком готового вівсяного печива.