Рецептів приготування класичного вівсяного печива безліч, що відрізняються між собою співвідношенням основних продуктів з додаванням в тісто додаткових інгредієнтів: горіхи, банани, цукати , шоколад і т. д. Всі рецепти по своєму неповторні й цікаві, але дієтичні властивості, класичний аромат, смак, коричнюватий колір і розсипчаста структура, досягається шляхом випікання вівсяного печива за старим і надійному ГОСТу.
Як приготувати домашнє вівсяне печиво з горіхами?
Інгредієнти: пластівці вівсяні «Геркулес» – 150 г (1 склянка); борошно – 15 склянки; сіль – 1/4 ч. ложки; вершкове масло – 100 г; цукор коричневий – 100 г (05 склянки); яйце – 2 шт.; горіхи будь – 150 г (1 склянка); білий шоколад – 50 р. Приготування Розм'якшене масло збиваємо з коричневим цукром і, не зупиняючись, вводимо по черзі яйця і сіль. Потім додаємо дрібно товчені горіхи, вівсяні пластівці, роздавлені качалкою або подрібнені в кавомолці, борошно і гарненько перемішуємо. В кінці кидаємо поділений на маленькі шматочки білий шоколад. Тепер з отриманої маси формуємо кульки невеликого розміру, обвалюємо їх у борошні і укладаємо на вистелений пергаментним папером і промазанный маслом деко, злегка придавивши пальцями і зробивши з кульки корж. Випікаємо наше вівсяне печиво в нагрітій до 180 градусів духовій шафі п'ятнадцять хвилин.
Класичний рецепт вівсяного печива за Гостом
Інгредієнти: борошно пшеничне – 397 г; борошно вівсяна – 170 г; маргарин або масло вершкове – 198 г; цукор – 295 г; сіль – 5 р; сода – 4 г; кориця – 085 м; ванілін – 085 м; патока або варення – 34 м; родзинки (бажано темний) – 40 г; вода – 75-118 мл. Приготування Розм'якшений маргарин або масло розтираємо з цукровим піском, корицею, ваніллю і подрібненим в блендері родзинками. Потім додаємо вівсяну муку, нагріту до 75 градусів воду з розчиненою в ній сіллю, перемішуємо і додаємо соду, патоку і пшеничне борошно. Вимішуємо до однорідного стану, але не більше шести хвилин. Розкачуємо тісто шаром товщиною близько одного сантиметра і вирізаємо печиво круглої виїмкою діаметром 38 міліметрів. Розкладаємо на вистелений пергаментом і промазанный маслом деко і випікаємо в духовці при температурі близько 200 градусів десять хвилин.
Рецепт м'якого вівсяного печива
Інгредієнти: борошно пшеничне – 200 г; пластівці вівсяні швидкого приготування – 150 г; масло вершкове – 200 г; цукровий пісок – 50 г; коричневий цукор – 100 г; розпушувач тіста – 1 пакетик; яйця – 2 шт. Приготування Дуже ретельно збиваємо м'яке вершкове масло з цукровим піском і коричневим цукром до його розчинення, краще це робити в комбайні. Потім, продовжуючи збивати, додаємо по черзі яйця, подрібнені в кавомолці або блендері вівсяні пластівці і пшеничне борошно з розпушувачем. Гарненько вимішуємо до однорідності, перекладаємо в окрему миску і ставимо в холодильник на одну годину. Деко вистилаємо пергаментом і
промазуємо його маслом. З готового тіста формуємо печиво, поміщаємо на деко і печемо в нагрітій до 180 градусів духовці приблизно п'ятнадцять хвилин.
Щоб печиво вийшло дійсно м'яким, ароматним, красивого карамельного кольору, обов'язково використовуємо коричневий цукор, не замінюючи його звичайним, а також намагаємося досягти при замісі тесту його повного розчинення. І, звичайно ж, правильно підбираємо час приготування, в залежності від можливостей духової шафи. Дотримання цих простих рекомендацій дозволить насолодитися прекрасним смаком готового вівсяного печива.